NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

روز سوم نشست مجلس ایران، ویژه رای اعتماد به کابینه یازدهم

روز سوم نشست مجلس ایران، ویژه رای اعتماد به کابینه یازدهم
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

در جلسه روز چهارشنبه در دو نوبت صبح و بعد ازظهر، در مجموع صلاحیت شش وزیر پیشنهادی دیگر بررسی شد (با احتساب محمد رضا نعمت زاده). با توجه به شش وزیری که صلاحیت آنها پیش تر بررسی شده بود، بررسی صلاحیت شش وزیر باقیمانده به روز پنجشنبه موکول شد. وزرای پیشنهادی ای که صلاحیت آنها روز چهارشنبه بررسی شد بترتیب عبارت بودند از:
علی ربیعی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی
محمود حجتی، وزیر پیشنهادی کشاورزی
مصطفی پورمحمدی، وزیر پیشنهادی دادگستری
حسین دهقان، وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
عباس آخوندی، وزیریشنهادی راه و شهرسازی
محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت (نیمه کاره ماند)

شما کاربران عزیز یورونیوز فارسی می توانید آخرین تحولات و سخنان نمایندگان موافق و مخالف وزرای پیشنهادی و در مرحله بعدی رای گیری مربوطه را از طریق شبکه های اجتماعی و وبسایت یورونیوز دنبال کنید و نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

اثرات ناشی از رای اعتماد به برخی وزرای پیشنهای از نگاه یکی از نمایندگان زن مجلس

زهره طیب زاده، نماینده تهران در واکنش به رأی اعتماد نمایندگان به برخی از وزرای پیشنهادی، در گفتگو با خبرگزاری فارس گفته:« این کار مجلس را زیر سؤال خواهد برد و تاریخ در آینده در مورد آنها قضاوت مثبتی نخواهد داشت. این افراد به هیچ وجه صلاحیت ندارند.»

احتمال رای اعتماد به کل کابینه

مهدی سنایی، نماینده نهاوند در گفتگو با خبرگزاری ایسنا با مثبت ارزیابی کردن فضای کلی مجلس، گفت احتمال رای آوردن کل کابینه حسن روحانی وجود دارد، در عین حال او این مسئله را موکول به دفاعیات رییس جمهور از وزرای خود دانست.

دو معاون جدید روحانی

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن روحانی سردار انصاری را به سمت معاون ریاست جمهور و ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران و علی محمد نوریان را بعنوان معاون رییس جمهوری و رییس سازمان محیط زیست منصوب کرد.

پزشکیان، سخنران دفاع از وزیر پیشنهادی علوم

خبرگزاری مهر به نقل از یک نماینده اصلاح طلب مجلس که نخواسته نامش فاش شود خبر داده مسعود پزشکیان بعنوان سخنران دفاع از وزیر پیشنهادی علوم انتخاب شده است. فعالیت های سیاسی جعفرمیلی منفرد در انتخابات هشتاد و هشت این شائبه را بوجود آورده که مجلس نسبت به رای اعتماد او حساس خواهد بود. به همین دلیل حامیان دولت مشغول رایزنی در صحن مجلس هستند.

پورمحمدی: «من ناظر دولتی بودم که شما دوست شفیق آن دولت بودید»

مصطفی پورمحمدی، وزیر پیشنهادی دادگستری پس از شنیدن اظهارات مخالفان و موافقان، در بخشی از دفاعیات خود گفت: «یکی از دوستان مخالف مدعی بود که در طول مدت سمت‌های مهم در کشور، هیچ کاری علیه فساد نکردم. حال من از این دوست می‌پرسم که بی‌عدالتی و فسادی که وی از آن سخن می‌گوید در کجا اتفاق افتاد؟ من ناظر دولتی بودم که شما دوست شفیق آن دولت بودید و درصورتی که مدعی به بروز فساد و بی‌عدالتی و کوتاهی از سوی من برای مبارزه با آن‌ها باشید پس شما دولتی با فساد و بی‌عدالتی را تایید می‌کنید و اگر این گونه باشد من حرف شما را می‌پذیرم.»
به گزارش خبرگزاری ایلنا، پورمحمدی در ادامه سخنان خود، افزود: «احساس می‌کنم درصورتیکه رای بیاورم رسالت بزرگتری دارم و باید به عنوان وزیر عدالت در دولت باشم تا جلوی بروز فساد را در دولت را بگیریم. من می‌خواهم از این موقعیت در جهت مبارزه با فساد استفاده کنم تا دولت خود عامل سلامت و عدالت و مبارزه با فساد و رانتخواری‌ها باشد.»

اصولگرایان و سرنوشت چهار وزارتخانه

علی علی لو یکی از اعضای فراکسیون اصولگرایان در گفتگو با خبرگزاری مهر گفت: «تقریبا اجماع کاملی در فراکسیون بر روی عدم رای اعتماد به وزرای پیشنهادی نفت، علوم، آموزش و پرورش و راه و شهرسازی شکل گرفته و در خصوص بعضی از وزرا نیز نقدها و اختلاف نظرهایی وجود دارد.»

انتقاد صریح اردستانی از مصطفی پورمحمدی

آگهی

احمد بخشایش اردستانی درمخالفت با وزیر پیشنهادی دادگستری ضمن اشاره به قرارداد دو میلیاردی سازمان بازرسی کل کشور با مجلس در زمان ریاست مصطفی پورمحمدی بر سازمان بازرسی، برنامه های ارائه شده او را چیز «دندانگیری» نداست. او با اشاره به کارنامه پورمحمدی در زمان وزارت کشور، به قراردادهای هنگفت او با شرکت های خصوصی چینی پرداخت و از او بشدت انتقاد کرد.

ارزیابی رای اعتماد به وزرای پیشنهادی

به گزارش خبرگزاری مهر رایزنی های فشرده و گسترده ای میان وزیران پیشنهادی و نمایندگان دولت با نمایندگان مجلس در حال پیگیری است تا چند وزیری که احتمال می رود با عدم اقبال در اخذ رای اعتماد وزیران مواجه شوند نیز بتوانند از با موفقیت از این مرحله عبور کنند. ماحصل نظرات نمایندگانی که خبرگزاری مهر با آنها گفتگو کرده نشاندهنده آن است که باستثنای یکی دو نفر، احتمالا بقیه وزرای پیشنهادی رای اعتماد خواهند گرفت. وزرای پیشنهادی علوم، نفت، آموزش و پرورش، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و راه و شهرسازی از جمله کاندیداهایی هستند که در این راه با مشکلات جدی تری روبرو هستند.
عباس قائد رحمت، نماینده دورود و ازنا در گفتگو با خبرگزاری مهر درباره ارزیابی اش از آرای نجفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در جلسه رای اعتماد گفت: «مخالفین وزارت وی در مجلس کمتر شده‌اند چون در دفاعیاتش علنا التزام خود به ولایت مطلقه فقیه را اعلام کرد و خود را از نیروهای نظام معرفی کرد.»
مجتبی رحماندوست، نماینده تهران هم به خبرگزاری مهر گفت: «در صورتی که وزرای پیشنهادی روحانی با مبانی که ما بر اساس آن به فردی عنصر فتنه یا حامی فتنه لقب می دهیم تطابق داشته باشند، رای ما را به دست نخواهند آورد دو تا سه نفر از وزرای پیشنهادی روحانی با این معیار تطابق دارند و یا فتنه گر هستند و یا منسوب به فتنه بنابراین در شان مجلس نیست که به آنها رای اعتماد بدهند.»

کوچک زاده : «کارنامه پورمحمدی منفی است»

آگهی

در ادامه جلسه صبح بررسی صلاحیت مصطفی پورمحمدی وزیرپیشنهادی دادگستری برگزار شد و مهدی کوچک زاده بعنوان یکی از مخالفان با اشاره به سوابق منفی پورمحمدی در زمان قائم مقامی وزارت اطلاعات و فعالیت های گسترده اقتصادی این وزارتخانه، گفت زمانیکه او وزیر کشور دولت احمدی نژاد هم شد، به او رای نداده است.
به گزارش شبکه خبر، او خطاب به وزیر پیشنهادی دادگستری گفت: «آقای پورمحمدی در راستای تحقق خواست رهبری یعنی جلوگیری از روحیه اشرافی گیری مدیران که موجب شکل گیری جریان های افراطی و صدمه به نظام می شود چه کردید؟ یا اینکه همراه این اشرافی گری شدید؟ آقای آملی و آقای روحانی، کسی که عملکردش حاکی از بی توجهی به اصلی ترین هدف انقلاب یعنی عدالت بوده، نمی تواند گزینه مناسبی برای وزارت دادگستری باشد.»

صابری خطاب به وزیر پیشنهادی کار: «برنامه شما بگونه ای است که فردا خواهید گفت مسئول اشتغال کشور نیستید»

در ابتدا صلاحیت علی ربیعی، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی بررسی شد. به گزارش ایسنا، صابری، فیاضی و پورابراهیمی بعنوان مخالف و منصور آرامی و تاجگردون، حسینی‌صدر و محجوب بعنوان موافق وزیر پیشنهادی تعاون،کار و رفاه اجتماعی پشت تریبون قرار گرفتند.

رضا صابری، یکی از اعضای کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به اینکه کم توجهی به بیکاران نه تنها مشکلی را حل نمی کند که بر سردرگمی ها می افزاید، خطاب به ربیعی گفت: «صیانت از نیروی کار شامل صیانت از افراد بیکار و شاغل است. آیا وزارت کار فقط صیانت از شاغلین را وظیفه خود می‌داند. در حال حاضر ادارات کار حتی بیکاران را نمی‌پذیرد و بخش خصوصی وارد کاریابی شده است. یک بیکار چند سال باید در انتظار شغل از این دفتر کاریابی به آن دفترکاریابی برود.»

آگهی

صابری در ادامه تاکید کرد: «برنامه شما در ساماندهی بازار کار به شدت تحت تاثیر نهادهای اجتماعی سیاسی است. این برنامه شما را به آنجا می‌رساند که فردا بیایید بگویید مسئول اشتغال کشورمن نیستم.»

پس از صحبتهای نمایندگان موافق و مخالف و دفاعیات وزیر پیشنهادی، بررسی صلاحیت محمود حجتی وزیر پیشنهادی کشاورزی در دستور کار قرار گرفت.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ایران یک تبعه اتریش را آزاد کرد

ایران برای مذاکره در مورد برجام در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل اعلام آمادگی کرد

دیپلمات سابق ایران به یورونیوز: اگر در آینده جنگی دربگیرد، آن حمله روسیه به ایران خواهد بود