NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

رونق دوباره گردشگری در اروپا بعد از کووید؛ کدام کشور برای تصاحب جایگاه فرانسه خیز برداشته است؟

گردشگری در اروپا
گردشگری در اروپا Copyright AP
Copyright AP
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

پس از مدتی رکود در صنعت گردشگری اروپا به خاطر شیوع همه‌گیری کووید-۱۹، حالا آمارها نشان می‌دهند که کشورهای اروپایی بار دیگر به مقاصدی جذاب برای گردشگران از سراسر جهان تبدیل شده‌اند.

آگهی

اگر تصور می‌کنید که تابستان امسال شهرهای اروپایی مقصد‌هایی شلوغ برای گردشگران بوده‌اند، حق با شماست.

با رونق دوباره صنعت گردشگری در سراسر سال ۲۰۲۳، حالا شمار نفراتی که از اروپا دیدن کرده‌اند با سطح قبل از شیوع همه‌گیری برابری می‌کند.

بر اساس گزارش نهاد ناظر جهانی سفر (WTM)، که بر مبنای میزان گردشگر ورودی و درآمد یورویی است و به تازگی در ارتباط با اقتصاد گردشگری منتشر شده است، سودآوری مالی حاصل از سفر گردشگران به کشورهای اروپایی در مقایسه با سال ۲۰۱۹ به میزان ۱۹ درصد رشد نشان داده است.

در این میان یک کشور شاهد افزایش خیره‌کننده در تعداد گردشگران بوده است و می‌رود که به لحاظ افزایش گردشگران در سال ۲۰۲۴ فرانسه را پشت سر بگذارد. مطابق با آمارها، ترکیه در سال جاری شاهد بیش از ۷۰ درصد افزایش در تعداد گردشگران ورودی بوده است.

در واقع اگرچه تعداد کلی سفر گردشگران به کشورهای اروپایی از ۴۴۰ میلیون سفر در سال ۲۰۱۹ به ۴۲۸ میلیون سفر در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته، یعنی معادل حدود ۳ درصد، اما ترکیه رشدی کم‌نظیر و ارقامی سرسام‌آور را در این زمینه تجربه کرده است.

این کشور در مقایسه با سال ۲۰۱۹، ۷۳ درصد افزایش در تعداد گردشگران ثبت کرده و به این ترتیب از دو بازار بزرگ گردشگری اروپا، یعنی اسپانیا و فرانسه که به ترتیب ۳۳ و ۳۱ درصد نسبت به سال ۲۰۱۹ رشد داشته‌اند، بهتر عمل کرده است.

کرواسی، دهمین بازار بزرگ منطقه نیز کارنامه توریستی موفقی داشته و انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۳ شاهد افزایش ۵۰ درصدی نسبت به قبل از دوره همه‌گیری کووید باشد.

پیشتر وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه اعلام کرده بود که شمار گردشگران خارجی که در فاصله ژانویه تا ژوئیه سال ۲۰۲۳ از این کشور بازدید کرده‌اند، به ۲۶ میلیون و ۷۶۶ هزار و ۲۴۰ نفر رسیده که افزون بر ۳ میلیون و ۷۳۶ هزار نفر بیش از مدت مشابه سال گذشته است.

سواحل ترکیه برای بخشی از گردشگران جایگزین سواحل ایتالیا و فرانسه شده‌ است
سواحل ترکیه برای بخشی از گردشگران جایگزین سواحل ایتالیا و فرانسه شده‌ استعکس: آسوشیتد پرس

اما پشت صحنه رونق گردشگری ترکیه چیست؟

با کاهش ارزش لیر ترکیه، تعطیلات به این کشور برای بسیاری از مسافران مقرون به صرفه‌تر شده است. خط ساحلی ترکیه با آب‌های تمیز و شفاف و استراحتگاه‌های سطح بالا به جایگزینی مناسب‌ برای مناطقی نظیر ریویرا ایتالیا یا کوت دآزور فرانسه تبدیل شده است.

در حالی که محله‌های شلوغ و معماری دیدنی عثمانی در استانبول گردشگران را به خود جذب می‌کند، در ساحل غربی بناهای تاریخی عظیم ترکیه لذتی بصری را پیش چشم دوستداران تمدن‌های باستانی می‌گذارد.

در همین حال و در قلب ترکیه گردشگران می‌توانند در هتل‌غارهای دیدنی ساکن شوند و یا با سوار شدن بر بالون‌ها تماشای مناظر صخره‌ای کاپادوکیه را تجربه کنند.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید 

ترکیه همچنین یکی از تنها مقاصد اروپایی است که ورود گردشگران از روسیه را ممنوع نکرده است. در مجموع تا کنون ۷ میلیون شهروند روسی در سال ۲۰۲۳ از ترکیه دیدن کرده‌اند. این در حالی است که این رقم در سال ۲۰۲۲ حدود ۵ میلیون نفر بود.

بنا بر اعلام مقامات آنکارا، طی هفت ماه نخست سال جاری میلادی به ترتیب اتباع کشورهای روسیه (۱۳.۰۷ درصد)، آلمان (۱۲ درصد)، بریتانیا (۷.۷۱ درصد)، بلغارستان (۵.۸۸ درصد) و ایران (۴.۶۹ درصد) بالاترین سهم گردشگران خارجی را به خود اختصاص دادند.

آگهی

پربازدیدترین کشور در سال ۲۰۲۴ کدام کشور خواهد بود؟

گزارش نهاد ناظر سفرهای اروپایی همچنین پیش‌بینی می‌کند که درخواست‌های گردشگری برای ورود به ترکیه تا سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد داشت و فرانسه را به عنوان دومین کشور پربازدید در اروپا پشت سر می‌گذارد.

این سازمان برای صنعت گردشگری اسپانیا، فرانسه و ترکیه در سال پیش‌رو ترقی قابل ملاحظه‌ای را پیش‌بینی کرده و گفته است بازار گردشگری این کشورها به ترتیب ۷۴، ۸۰ و ۷۲ درصد رشد خواهند داشت.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ایتالیا؛ پل «تبتی»‌ با ارتفاع ۱۷۵ متر در اومبریا قول یک پیاده‌روی نفس‌گیر را به شما می‌دهد

پکن: لغو ویزا برای اتباع چند کشور اروپایی موجب رونق گردشگری چین شد

استفاده از تلفن در خارج از کشور؛ درسفر اروپایی خرید سیم‌کارت الحاقی بهتر است یا رومینگ داده؟