NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید

«روبات همکار» به کارگران صنعتی برای جابه جایی اجسام سنگین کمک می کند

«روبات همکار» به کارگران صنعتی برای جابه جایی اجسام سنگین کمک می کند
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

«روبات همکار» در نگاه اول شبیه ابزاری است که انسان را تبدیل به ابر قهرمان می کنند. اما این ابزار به کارگران صنعتی برای جابه جا کردن اجسام سنگین کمک، و از ستون فقرات آنها در مقابل حرکات ناگهانی و بار س

بیش از ۲۵ درصد اروپایی ها در محل کار دچار مصدومیتهای ناشی از جابه جایی اجسام سنگین می شوند. طرح اروپایی موسوم به «روبات همکار» برای کاهش خطرات و فشارهای فیزیکی برای کارگران صنعتی است.

«روبات همکار»، در نگاه اول به ابزاری شبیه است که می تواند انسان را به یک ابرقهرمان تبدیل کند. این ابزار برای کارگران صنعتی طراحی و ساخته شده است تا به آنها در انجام کارهای پیچیده و سخت کمک کند. این وسیله می تواند به این افراد برای بلندکردن بارهای سنگین از روی زمین کمک و از ستون فقرات آنها در مقابل حرکات ناگهانی و بار سنگین محافظت کند.

این طرح با حضور دانشمندان و متخصصان علوم روباتیک از هفت کشور اروپایی انجام می شود. تیم فنی این پروژه در آگوسبرگ در آلمان مشغول انجام آخرین مراحل آزمایش و توسعه این فناوری هستند.

یک مهندس نرم افزار این طرح می گوید: «این فناوری امکان آن را می دهد که مانع از آسیب به ستون فقرات شویم، تمام روز در جهات مختلف حرکت کنیم و مهم تر اینکه که به زنها امکان می دهد که همپای مردان کارهای سخت را انجام بدهند.»

فقط کارگران صنعتی نیستند که برای بلند کردن بار در تمام روز نیاز به کمک دارند. به همین دلیل قرار است سه پیش نمونه اسکلت بیرونی یکی برای تنه انسان و دو نمونه برای بازوها طراحی و ساخته شود.

مدیر این طرح می گوید: «این روبات برای خدمات لجیستیک، حمل و نقل در فرودگاهها و جابه جایی چمدانها کاربرد زیادی دارد. یا حتی در حوزه پزشکی، برای مراقبت از سالمندان می توان از آن استفاده کرد. پرستاران با این سیستم، می توانند بیماران سنگین را جا به جا کنند.»

محققان در موسسه ایتالیایی فناوری در شهر جنوا، بر روی بهبود نهایی پیش نمونه این روبات که برای تنه انسان در نظر گرفته شده است کار می کنند. بهبود راحتی، وزن و کنترل حرکات روبات، از مواردی است که در این موسسه روی آنها کار می شود.

در واقع هدف تنها این نیست که زور بازوی کاربر بیشتر شود، بلکه کاربر باید بتواند براحتی بار این ابزار را تحمل کند و حتی پس از چند ساعت کار احساس راحتی کند.

یکی از محققان «موسسه ایتالیایی فناوری» در این باره می گوید: «یکی از پیچیده ترین کارها این بوده است که کل سیستم خیلی سنگین نباشد و آن را بتوان آسان و راحت به تن کرد. به این ترتیب کاربر راضی خواهد بود و حس خواهد کرد اسکلت بیرونی کارش را آسانتر می کند.»

طراحان برای کم کردن وزن اسکلت بیرونی چند راه حل مختلف برای هر قطعه (ساختار اصلی، باتری، موتور) را آزمایش کرده اند و در آخر حتی از راه حلهای سنتی کمک گرفته اند.

یک طراح مکانیک «موسسه ایتالیایی فناوری» می گوید: «فکر می کنم مشکل ترین چالش این پروژه این بوده که تا آنجا که امکان دارد وزن سیستم را کم کنیم. معمولا از قطعات استاندارد مثل کوله پشتی هایی استفاده می کنیم که برای حمل بارهای سنگین طراحی شده و در عین حال راحت است.»

برای دستیابی به کنترل مطمئن اسکلت بیرونی از راه حلی استفاده می شود که قبلا در پزشکی به کار رفته است. این روش که در زیست مکانیک خیلی به کار می رود بر اساس اندازه گیری فعالیت الکتریکی ماهیچه ها است.

متخصص مهندسی پزشکی می گوید: «روشی که به کار می بریم، الکترومیوگرافی سطحی نام دارد. یک الکترود روی پوست قرارا می گیرد و فعالیت ماهیچه زیر پوست را ثبت می کند. از پردازش این سیگنال ها اطلاعاتی که می خواهیم به دست می آید: در هر لحظه خاص اسکلت بیرونی شدت نیرویی را که کاربر نیاز دارد تأمین می کند.»

پیش از تولید انبوه اسکلت بیرونی روبات، در کارخانه های اروپا لازم است برخی از خصوصیات آن بهتر شود. طراحان باید کاری کنند که کارگران این ابزار را به صورت ابزاری عادی بپذیرند وفکر نکنند که برای ابرمردها ساخته شده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

فناوری تازه تشخیص ذرات آلاینده هوا

ریزجلبک‌ها، تحولی بزرگ در صنعت تولید مکمل‌های غذایی

موزه مجازی از آثار هنر زیرزمینی کمونیسم در مجارستان