NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید

همکاری نظامی اروپا و آمریکا پس از رییس جمهوری جدید ایالات متحده

همکاری نظامی اروپا و آمریکا پس از رییس جمهوری جدید ایالات متحده
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

منطقه موسوم به «فولدا گپ» در غرب آلمان زمانی میدان نبرد احتمالی جنگ جهانی سوم پنداشته می شد.

منطقه موسوم به «فولدا گپ» در غرب آلمان زمانی میدان نبرد احتمالی جنگ جهانی سوم پنداشته می شد. این منطقه طی ۴۰ سال دوران جنگ سرد یکی از مسیرهایی بود که احتمال می رفت حمله نظامی تحت رهبری شوری سابق از آنجا صورت بگیرد.

ریکاردا اشتینبک، مدیر بنای یادبودی است که طی دوران جنگ سرد پایگاه مرزی آلفا نام داشت و محل نظارت کشورهای هم پیمان ایالات متحده بر «فولدا گپ» بود.

وی می گوید: «اینجا نقطه اوج تاریخ آلمان، و اروپاست. در این برج نیروهای نظامی مرزی آلمان شرقی مستقر بودند. این منطقه جایی است که نیروهای ناتو و نیروهای کشورهای عضو پیمان ورشو چشم در چشم هم بودند و تنها دو متر با هم فاصله داشتند.»

این نگرانی وجود داشت که نیروهای نظامی به رهبری شوروی سابق به ارتش آلمان غربی حمله کنند و سربازان ناتو به رهبری ایالات متحده که تعدادشان ۴۰۰ هزار نفر بود، بخواهند تلافی کنند. آنچه بیش از همه باعث نگرانی می شد دسترسی طرفین به سلاحهای هسته ای بود که در صورت استفاده از آن، نه تنها آلمان بلکه تمامی غرب اروپا هم نابود می شد.

این اتفاق رخ نداد اما پس از گذشت ۲۷ سال از فروپاشی دیوار برلین و پایان جنگ سرد، منطقه «فولد گپ» یادآور حضور نیروهای نظامی آمریکا و آمادگی آنها برای دفاع از اروپاست.

رنات اشتیبر، افسر روابط عمومی بوده که به مدت ۲۴ سال با نیروهای نظامی آمریکا کار کرده است.

او می گوید که آمدن به منطقه «فولدا گپ» او را به یاد سربازان آمریکایی می اندازد. وی می افزاید: «به یاد سربازان آمریکایی می افتم که مثلا در این برج بودند. از این برج، طی ۲۴ ساعت، تمام منطقه را زیر نظر داشتند. تلاشهایشان برای صلح و آزادی را به یاد می آورم. تا زمانیکه در این محل بودند، مردم غرب اروپا می توانستند شب را راحت بخوابند.»

دونالد ترامپ، نامز حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) انتقاد می کند و سایر کشورهای هم پیمان را متهم می کند هزینه های دفاعی خود را نمی پردازند. وی می گوید: «درمقابل ناتو کارهای زیادی انجام خواهم داد. بسیاری از کشورها سهم خودشان را آنطور که باید نمی پردازند. ما از آنها حمایت می کنیم. از حمایت نظامی آمریکا برخوردارند. اما سهم شان را نمی پردازند. من این را نمی خواهم. این کشورها باید هزینه های دفاعی شان را بپردازند، یا باید کاستی های گذشته را جبران کنند و یا از ناتو خارج بشوند. اگر این کار باعث بشود پیمان ناتو درهم بشکند مهم نیست.»

از نظر دونالد ترامپ زمان تسویه حساب است. کشورهای اروپایی باید دِینی را که طی سالهای جنگ سرد نسبت به ایالات متحده بر دوش آنهاست بپردازند. او می گوید که تنها چهار کشور عضو ائتلاف ناتو، دو درصد از تولید ناخالص داخلی خود را هزینه دفاعی می کنند.

برای خیلی از اروپایی ها تصور دونالد ترامپ بعنوان رییس جمهور بعدی ایالات متحده کمی دور از ذهن و عجیب است. البته همه اروپایی ها آن را یک شوخی تلقی نمی کنند.
بخصوص وقتی نامزد ریاست جمهوری ایالات متحده صحبت از بر هم زدن بزرگترین سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتومی کند که بزرگترین پیمان نظامی در جهان است و بیش از ۶۷ سال ازعمر آن می گذرد.

جودی دمپیسی، خبرنگار ایرلندی است که اخبار مربوط به مسائل امنیتی و سیاست خارجی اروپا و ناتو را در جریان جنگ سرد و پس از آن، پوشش می داد.

وی می گوید: «ترامپ می گوید که هم پیمانان ناتو، بویژه کشورهای اروپایی عضوپیمان باید سهم خود را بپردازند. این درست است. اما هیچ چیز جدیدی نیست. دولتهای پیشین هم در ایالات متحده این حرف را زده اند. البته از زمان حمله روسیه به کریمه در شرق اوکراین، وضعیت کمی بهتر شده است. کسانی هستند که می گویند ناتو قدیمی و منسوخ شده است و برای دوران فعلی مناسب نیست. در این صورت آمریکا می خواهد چه رابطه ای با متحدان علاقه مند و همفکر خود داشته باشد؟ با ناتو چه خواهند کرد در حالیکه چالشها و تهدیدهای مشترک برای امریکا و اروپا وجود دارد. گفتن این که ناتو منسوخ و قدیمی شده مثل این است که گفته شود اتحاد دو سوی اقیانوس اطلس که در سال ۱۹۴۵ روی خرابه های اروپا شکل گرفت به پایان رسیده است و دیگر وجود ندارد.»

از نظر هیلاری کلینتون، اظهارات ترامپ درباره ناتو، یکی از دلایلی است که باعث می شود نامزد جمهوری خواهان فرد مناسبی برای رهبری جهانی آزاد نباشد. نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری از ناتو طرفداری می کند. اما در مقایسه با رقیب خود جزییات کمتری از دیدگاهش نسبت به آینده سازمان پیمان آتلانتیک شمالی آشکار کرده است.

هیلاری کلینتون می گوید: «باید هر چه می توانیم اطلاعاتی را که از خاورمیانه به اروپا می رسد گرد آوری کنیم یعنی باید همکاری ما با متحدانمان نزدیکتر شود. و این چیزی است که دونالد خیلی آن را بی اهمیت می شمارد. ما باید با ناتو که طولانی ترین اتحاد نظامی در تاریخ جهان است کار کنیم تا واقعا بتوانیم با تروریسم مقابله کنیم.

پس از جنگ جهانی دوم طرح موسوم به «طرح مارشال» در ایالات متحده چهار میلیارد دلار برای بازسازی اروپا و تحکیم اتحاد دو سوی اقیانوس اطلس هزینه کرد.

طرح مارشال هنوز وجود دارد. و سودا دیوید ویلپ، نايب رئیس آن در برلین است. وی درباره اینکه آیا اتحاد میان دو سوی اقیانوس اطلس آسیب دیده یا نه می گوید: «مطمئن نیستم که آسیب دیده باشد. ترامپ ایده هایی افراطی ابراز کرده و مردم این را می دانند. اما همه هم قبول دارند که اگر هیلاری کلینتون رئیس جمهور شود او هم انتظار دارد از نظر سهم اروپا در تأمین هزینه های مالی مسیر متفاوتی در آینده پیش گرفته شود و اروپاییان سهم بیشتری از هزینه هایی را که ناتو در رویارویی با چالش های جهانی متقبل می شود، بر عهده بگیرند . بنابراین فکر می کنم این انتظار هست که اوضاع فرق کند.»

شک نیست که در دو سوی اقیانوس اطلس علت وجودی ناتو دیگر همان نیست که زمان جنگ سرد و دو پارچگی اروپا بود. اما برای برخی اروپایی ها رئیس جمهور ایالات متحده هر که باشد «پیوندها» همیشه برقرار خواهد ماند.

رناته اشتایبر می گوید: «هنوز طرفدار آمریکا هستم. از هر سیاستمدار در اینجا بپرسید، به محض اینکه نام آمریکا برده شود، من از آمریکا دفاع می کنم.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده؛ مزایا و معایب پیمان تجارت آزاد بین اروپا و آمریکا

تبعات نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر همکاری نظامی و تجاری دو سوی آتلانتیک

کارگران نامرئی در مزارع اروپا؛ حقوق کم، استثمار و در معرض خطر سلامت