در برنامه این هفته سخن شما، به پرسش یکی از بینندگان بنام “رسی” از پاریس می پردازیم.
او برای ما نوشته است: “ما یک زوج آلمانی هستیم که جدا از هم در ایتالیا و فرانسه زندگی می کنیم و می خواهیم رسما از هم جدا شویم. برای این کار باید به چه مرجع و دادگاهی مراجعه کنیم؟”
لوئیزا لارانژو مامور خدمات اطلاعاتی اروپا پاسخ می دهد:
“اگر شما و همسرتان در یک کشور خارجی باشید، در قوانین اتحادیه اروپا مشخص شده است که چه دادگاهی صلاحیت رسیدگی به پرونده طلاق شما را دارد.
اگر تمایل دارید یک درخواست مشترک ارائه دهید چند راه وجود دارد:
- به دادگاه کشوری که در آن زندگی می کنید مراجعه کنید،
-به دادگاه کشوری که هر دوی شما تابعیت آن را دارید مراجعه کنید، – یا در کشوری که قبل از جدا شدن واقعی با هم زندگی می کرده اید، به دادگاه مراجعه کنید البته اگر هنوز حداقل یکی از شما ساکن آنجاست. – از سوی دیگر می توانید درخواست مشترک طلاق توافقی ارائه کنید یا اینکه یکی از شما بتنهایی چنین درخواستی کند.
در نظر داشته باشید که اولین دادگاهی که چنین پرونده ای در آن مفتوح شود در مراحل بعدی و تا به نتیجه رسیدن طلاق مسئول پرونده آن خواهد بود.
دادگاه های کشورهای اتحادیه اروپا که احکام مربوط به جدایی قانونی را صادر کرده اند، دادگاه صالح برای تبدیل آن به طلاق رسمی هستند، البته اگر مطابق قوانین داخلی کشور مربوطه باشد. در ادامه، مسئولیت صدور احکام مربوط به حضانت فرزندان نیز با آنهاست.
از آنجایی که مراحل طلاق و جدایی در کشورهای اتحادیه اروپا با هم تفاوت دارد بهتر است قبل ازهر اقدامی، از قوانین و مقررات مربوطه اطلاع حاصل فرمایید.”
شما هم می توانید سئوالهای خود را از طریق سایت یورونیوز با ما در میان بگذارید.