در برنامه این هفته سخن شما، جوزف از کاتالونیا واقع در اسپانیا پرسش خود را در زمینه استقلاطلبی بخش های خودمختار اتحادیه اروپا طرح می کند و کریس دشوور، استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد بروکسل پاسخ می دهد:
جوزف: همانطوری که بسیاری از تحقیقات نشان می دهد، استقلال طلبی در برخی از بخش های اروپا که فاقد دولت مستقل هستند مانند اسکاتلند، کاتالونیا، باسک و فلاندرز در حال گسترش است. آیا اتحادیه اروپا این بخش های خودمختار نوظهور را به رسمیت می شناسد.
کریس دشوور:
“این موضوع برای اتحادیه اروپا در اولویت نیست. اتحادیه اروپا از کشورهای عضو آن تشکیل شده و آنچه در داخل کشورهای عضو روی می دهد، در وهله نخست به خود این کشورها مربوط است.
اگر آنها بخواهند در سطح داخلی این موضوع را به رسمیت بشناسند، می توانند چنین کاری کنند.اما اگر یکی از این بخش های خودمختار بخواهد مستقل شود، در آن صورت موضوع به اتحادیه اروپا مربوط می شود.
اتحادیه اروپا در مورد پذیرفتن یا نپذیرفتن عضویت بخش جدید تصمیم خواهد گرفت. در این اتحادیه شرایط متقاصی استقلال طی یک فرایند اداری بررسی و در مورد عضویت کامل یا عضویت بالقوه متقاضی به حوزه یورو تصمیم گیری می شود.
البته می توان تصور کرد که نه اسپانیا از استقلال اسکاتلند و نه بریتانیا از استقلال کاتالونیا چندان خرسند نباشند.
بهتر است بگویم استقلال یک بخش خودمختار این هراس را در میان سایر اعضا می افکند که مبادا استقلال طلبی به بخش های خودمختار دیگر کشورها سرایت کند.
اما این موضوع را نباید فراموش کرد که سیاستهای داخلی کشورهای عضو اتحادیه اروپا ربطی به خود اتحادیه ندارد.”
چنانچه شما هم پرسش یا نظری دارید می توانید در تارنمای یورونیوز، صفحه سخن شما مطرح کنید.