نامیبیا قصد دارد بیش از ۷۰۰ حیوان وحشی از جمله فیل، گورخر و اسب آبی را بکشد و گوشت آنها را بین مردم نیازمندی که با کمبود غذا مواجه هستند، توزیع کند.
به گزارش سیانان، این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که نامیبیا با شدیدترین خشکسالی طی ۱۰۰ سال گذشته روبرو است.
وزارت محیط زیست، جنگلداری و گردشگری نامیبیا روز دوشنبه اعلام کرد که بیش از ۷۰۰ حیوان از جمله ۸۳ فیل، ۳۰ اسب آبی، ۶۰ بوفالو، ۵۰ ایمپالا، ۱۰۰ گاو وحشی آبی و ۳۰۰ گورخر، برای این کشتار انتخاب شدهاند.
در بیانیه این وزارتخانه آمده است که این حیوانات از پارکهای ملی و مناطق مشترک با جمعیت پایدار شکار انتخاب خواهند شد و شکارچیان حرفهای مسئولیت این کشتار را برعهده خواهند داشت.
هدف از اجرای این طرح از سوی وزارت محیط زیست، جنگلداری و گردشگری، مقابله با ناامنی غذایی و کمک به کاهش تأثیرات خشکسالی در این کشور جنوب آفریقا عنوان شده است.
نامیبیا ماه مه گذشته در پی مواجه شدن با بدترین شرایط ناشی از تبعات ویرانگر خشکسالی، وضعیت اضطراری در کشور اعلام کرد.
تخمین زده میشود که حدود ۱ میلیون و چهارصد هزار نفر، به عبارتی حدود نیمی از جمعیت این کشور با سطوح بالایی از ناامنی غذایی حاد مواجه خواهند شد.
وزارت محیط زیست، جنگلداری و گردشگری نامیبیا در بیانیه خود تصریح کرده است که طرح شکار با هدف کاهش جمعیت حیوانات در مناطقی که تعداد آنها «از میزان مراتع و آب موجود فراتر میرود»، سبب کاستن از فشار و تنگناهای ناشی از کمبود منابع آبی فشار خواهد شد.
هدف دیگر این طرح کاستن از احتمال رویارویی فیلها و انسانها در زمان خشکسالی است که موارد آن در طی این دوره، بویژه زمانی که حیوانات به دنبال آب و غذا هستند، افزایش خواهند یافت.
این وزارتخانه افزود: «برای این منظور، ۸۳ فیل از مناطق مشخص شده درگیری کشته خواهند شد و گوشت آنها به برنامه کمکهای خشکسالی اختصاص خواهد یافت.»
جنوب آفریقا از جمه محلهای پناه و زیست فیلها است و بیش از ۲۰۰ هزار فیل در این منطقه زندگی میکنند.
این حیوانات نیز اخیرا با توجه به شرایط اقلیمی و گرمایش زمین به شدت تحت تأثیر خشکسالی قرار گرفتهاند؛ صدها فیل سال گذشته به دلیل خشک شدن منابع آبی زیستگاه خود در سراسر این منطقه تلف شدهاند.
بنا به اعلام وزارت محیط زیست نامیبیا، گوشت حیوانات دیگری که قرار است درپی اجرای این طرح شکار شوند نیز در میان افرادی که با گرسنگی دست و پنجه نرم میکنند، توزیع خواهد شد.
این وزارتخانه با نام بردن از ساکنان مناطق روستایی به عنوان گروهی که به طور ویژه تحت تأثیر خشکسالی و ناامنی غذایی قرار گرفتهاند، افزود: بیش از ۱۵۰ حیوان تاکنون کشته شدهاند که این امر زمینه تهیه بیش از ۱۲۵ هزار پوند گوشت را فراهم کرده است.
در این بیانیه آمده است: «خوشحالیم که میتوانیم به کشور در این زمان بسیار سخت و دشوار و در شرایطی که به این کمکها سخت نیاز است، خدمت کنیم.»
نامیبیا از جمله کشورهای جنوب آفریقا است که با خشکسالی ویرانگر ناشی از پدیده آب و هوایی ال نینو دست و پنجه نرم میکند.
این پدیده که با کاهش شدید بارندگی همراه است بواسطه بحران اقلیمی ناشی از انسان تشدید شده و شرایط را برای زندگی ساکنان منطقه یاد شده بسیار دشوار کرده است.
کمبود بارندگی همراه با دمای سوزان، منجر به خشک شدن محصولات کشاورزی، ناامنی غذایی، قحطی و افزایش موارد گرسنگی در میان دهها میلیون نفر از ساکنان این منطقه شده است.