مارکو برونلی پس از ده سال سابقه کار در مهندسی به ساخت ویولن روی آورد.
مارکو برونلی پس از ده سال سابقه کار در مهندسی به ساخت ویولن روی آورد. او پس از آموزش سخت در کارگاه استادان کار، چند سال پیش کارگاه و فروشگاه خود را باز کرد. مارکو هر سال ده ویولن می سازد و برای ساختن هر ساز بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ ساعت وقت صرف می کند. تمام مراحل دست ساز و نتیجه آن هنری منحصر بفرد است.
مارکو برونلی می گوید: «تراشیدن حلزونی ویولن حتی امروز هم، یکی از مهمترین بخش های این ساز است. برای اینکه نشان هنرمند سازنده ویولن را در خود دارد. نحوه ساختن سر, قسمت های دیگر همه نتیجه مهارت فردی و استادی سازنده ویولن است.»
ویولن سازی تاریخچه ای طولانی در ایتالیا دارد. شهر کرمونا در شمال کشور مرکز این حرفه و میلان یکی از شهرهای مهم آن است. مارکو اهل شهر پاویا می گوید ۸۰ درصد سفارش او از کشورهایی آسیایی است و می افزاید: «هنر ساختن سازهای زهی ایتالیایی در وضعیت خوبی است برای اینکه ایتالیایی ها هنوز هم در دنیا به عنوان مردمی هنرمند شناخته می شوند که از مهارت و سلیقه ساختن اشیا زیبا برخوردارند.»
برخلاف بسیاری از حرفه های کهن، جوانان بسیاری مشتاق هنرآموزی در مدرسه ویولن سازی میلان هستند. در این دوره چهار ساله دانشجویان کاربرد ابزار را فرا می گیرند و سپس شروع به ساختن ساز مخصوص خود می کنند. پائولا، استاد ساخت سازهای زهی یادآور می شود: «کار من کنترل قسمت های فنی ساز است تا به درستی و دقت ساخته شوند و صدای آن دلنشین باشد، ولی همه چیز نسبی است حلزونی، طراحی کلی، پنجه و همه قسمت ها به طور جداگانه صدای مخصوص خود را تولید می کنند.»
پذیرش در این مدرسه هم از هفت خان می گذرد زیرا هر سال تنها ۱۵ هنرجو پذیرفته می شوند. کسب مهارت و تجربه لازم برای استادی در ساختن ویلون کار ساده ای نیست. در ایتالیا این هنرمندان اغلب انفرادی کار می کنند و انتقال تجربه به نسل جوانان مشکل می شود. مسئولان این مدرسه می گویند تنها نیمی از فارغ التحصیلان توانسته اند کار پیدا کنند.