NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

تقویت احتمال رفع اختلاف‌های ایران و آژانس؛ دلار تا نرخ ۱۵ روز پیش عقب‌نشینی کرد

بازار آزاد ارز تهران
بازار آزاد ارز تهران Copyright AFP
Copyright AFP
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

گروهی از فعالان بازار ارز تاکید دارند که افزون بر بروز محرک سیاسی برای تشویق عرضه، افزایش فروش ارز از سوی بانک مرکزی طی یک هفته گذشته و پس از ثبت رکورد ۶۰ هزار تومانی دلار، در برقراری روند نزولی نرخ‌ها موثر بوده است.

آگهی

نرخ دلار در بازار آزاد تهران همزمان با برگزاری نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای نخستین بار طی ۱۳ روز گذشته به پایین‌تر از ۵۰ هزار تومان رسید.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در نشست روز دوشنبه شورای حکام و بلافاصله پس از بازگشت از سفر دو روزه به تهران نسبت به گسترش همکاری‌های فنی و نظارتی کارشناسان آژانس و سازمان انرژی اتمی ایران ابراز امیدواری کرد. همزمان با زنده شدن امیدهای دوباره به رفع اختلاف‌های آژانس و تهران که می‌تواند زمینه از سرگیری مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب را برای احیای برجام فراهم کند، روند نزولی نرخ ارز در مرکز مبادله ارز و طلا و نیز بازار آزاد تهران ادامه یافت.

در حالی که قیمت کشف شده دلار در مرکز مبادله ارز و طلای ایران روز دوشنبه ۱۳۷ تومان کاهش یافت و به ۴۳ هزار و ۴۴۲ تومان رسید، نرخ فروش دلار آمریکا در بازار آزاد نیز با افت دو هزار و ۲۰۰ تومانی تا ۴۸ هزار و ۴۰۰ تومان پایین آمد و به پایین‌ترین سطح در اسفند ماه رسید.

هر یورو هم در مبادلات روز دوشنبه بازار آزاد تا ۵۱ هزار و ۷۰۰ تومان عقب‌نشینی کرد. بهای هر یورو در پایان مبادلات روز یکشنبه به ۵۳ هزار و ۹۰۰ رسیده بود. 

کاهش ۶ دلاری قیمت جهانی هر اونس طلا (۱۸۵۰.۵۰ دلار) همزمان با افت نرخ ارز در بازار آزاد ایران موجب شد تا قیمت هر قطعه تمام سکه طلا نیز تا ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان کاهش یابد و نرخ معامله هر گرم طلای ۱۸ نیز به دو میلیون و ۲۷۰ هزار تومان برسد. 

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید 

دسته‌ای از تحلیلگران معتقدند که احیای احتمالی برجام و رفع تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران، می‌تواند با جبران بخشی از کسری بودجه فزاینده دولت مقداری از شتاب افزایش مستمر حجم نقدینگی و نرخ تورم را به عنوان عوامل مهم تضعیف پرسرعت ریال، بکاهد. به باور آنها افزایش درآمدهای نفتی نیز می‌تواند با فراهم کردن شرایط رشد اقتصادی ایران به تقویت نسبی ریال کمک کند. 

البته گروهی از فعالان بازار ارز تاکید دارند که افزون بر بروز محرک سیاسی برای تشویق عرضه، افزایش فروش ارز از سوی بانک مرکزی طی یک هفته گذشته و پس از ثبت رکورد ۶۰ هزار تومانی دلار، در برقراری روند نزولی نرخ‌ها موثر بوده است. با این حال، برخی کارشناسان نسبت به گرفتار شدن فعالان غیرحرفه‌ای در دام نوسان‌گیری بازارگردان‌های رسمی و فعالان حرفه‌ای بازار ارز هشدار می‌دهند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

صعود بهای ارز در آخرین روز کاری سال؛ نرخ دلار به بالاترین سطح در ۱۰ روز گذشته رسید

قفل عرضه‌ بانک مرکزی با دلار ۶۰ هزار تومانی شکست؛ معامله ۴۰ هزار میلیارد تومانی چگونه رقم خورد؟

آیا شرکت‌های انرژی در بریتانیا با افزایش مالیات‌ها فعالیت‌های خود را به نروژ منتقل می‌کنند؟