NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

سال ۲۰۱۸ سالی خونین برای رسانه‌های افغانستان

سال ۲۰۱۸ سالی خونین برای رسانه‌های افغانستان
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

آمار خشونت‌ علیه کارمندان رسانه‌ها نسبت به سال ۲۰۱۶ میلادی ۱۸ درصد افزایش نشان می‌دهد.

آگهی

سال ۲۰۱۸ میلادی که به زودی به پایان می‌رسد یکی از خونین‌ترین سال‌ها به ویژه برای اهالی رسانه در افغانستان بود.

گزارش تازه وبسایت «نی»، نهاد غیردولتی پشتیبان رسانه‌های آزاد افغانستان، نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۸ میلادی ۱۹۸ مورد خشونت علیه خبرنگاران در این کشور به ثبت رسیده است.

آمار خشونت‌ علیه کارکنان رسانه‌ها نسبت به سال ۲۰۱۶ میلادی ۱۸ درصد افزایش نشان می‌دهد. این خشونت‌ها شامل قتل، زخمی‌ شدن، ضرب و جرح، تهدید و توهین و بازداشت‌ موقت می‌شود.

مطالب یورونیوز را در واتس‌اپ دریافت کنید

براساس آمار دیده‌بان رسانه‌های این وبسایت در سال جاری میلادی ۲۰ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در افغانستان جان باخته و دست کم ۲۰ تن دیگر نیز زخمی شده‌اند.

بسیاری از این افراد در حمله‌های انتحاری در شهرهای مختلف افغانستان کشته شده‌اند و شمار دیگری نیز در حمله‌های تروریستی جداگانه به دفتر رسانه‌ها به قتل رسیده‌اند.

عبدالمنان ارغند، خبرنگار شبکه خصوصی کابل نیوز نخستین خبرنگاری بود که امسال به ضرب گلوله افراد ناشناس جانش را از دست داد.

زخمی شدگان یک حمله انتحاری در بیمارستانی در کابل تحت مراقبت قرار گرفته اند. عکس از رویترز

پنج روز بعد یعنی در ۳۰ آوریل در یک حمله تروریستی ۹ خبرنگار و تصویربردار دیگر کشته شدند که یار محمد توخی، تصویربردار طلوع نیوز شاه‌مری فیضی عکاس خبرگزاری فرانسه، غازی رسولی، خبرنگار شبکه یک تلویزیون و چند تن خبرنگار از رادیوی آزادی در میان آنان بودند.

همان روز احمد شاه متون‌وال، خبرنگار بی‌بی‌سی نیز در ولایت خوست به افراد ناشناس به قتل رسید. در پنجم سپتامبر نیز در حمله‌های انتحاری غرب کابل صمیم فراز، خبرنگار ۲۸ ساله طلوع نیوز و رامز احمدی، تصویربردار وی به همراه تنی چند از همکارانشان جان باختند.

در آخرین مورد ثبت شده نیز روز ششم دسامبر انجنیر زلمی، رئيس رادیو تلویزیون انعکاس در جلال آباد ربوده شد و راننده وی نیز به قتل رسید.

از سوی دیگر ۳۵ تن از اصحاب رسانه نیز مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند که عمدتا از سوی نیروهای امنیتی این کشور صورت گرفته است.

تهیه‌کنندگان این گزارش از عدم همکاری برخی مقامات دولتی در ولایت های مختلف افغانستان با خبرنگاران ابراز نارضایتی کرده‌اند.

آنان همچنین خواستار آن شده‌اند که نهادهای بین‌المللی دولت افغانستان را ملزم کنند زمینه دسترسی خبرنگاران به اطلاعات را در ادارات این کشور فراهم کند.

بیشتر بخوانید:‌

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

تمرکز گفتگوهای آمریکا و طالبان بر «آتش‌بس شش ماهه» در افغانستان

روز خونین برای خبرنگاران افغانستان؛ ۱۰ خبرنگار کشته شدند

افزایش گسترده مبتلایان و قربانیان کرونا در اروپا و آمریکا؛ آغاز واکسیناسیون در آلمان از ۲۷ دسامبر