NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

واقعیت افزوده: روند اصلی نوآوری در دنیای دیجیتال

واقعیت افزوده: روند اصلی نوآوری در دنیای دیجیتال
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

شهر کن فرانسه میزبان بزرگترین گردهمایی متخصصان، طراحان، شرکتهای دیجیتال و بازاریابان بود.

آگهی

شهر کن فرانسه میزبان بزرگترین گردهمایی متخصصان، طراحان، شرکتهای دیجیتال و بازاریابان بود. این کارشناسان برای بررسی نوآوریها و چالشها و همچنین ترسیم خطوط آینده دنیای دیجیتال در «جشنواره بین المللی خلاقیت لاینز کن» (Cannes Lions International Festival of Creativity) جمع شده اند. گردهمایی «لاینز» (Lions) مکانی برای تحلیل جدیدترین محصولات دنیای دیجیتال است و جایزه معتبر آن در رشته های مختلف اعطا می شود. در این برنامه «نبض تجارت» گزارشگر یورونیوز در محل جشنواره، با رییس شرکت «گروه موزیک یونیورسال» در باره نحوه انتخاب بهترین نامزد دریافت جایزه گفتگو کرده است.

الیورمورفی، رییس شر

کت «گروه موزیک یونیورسال» می گوید: «داوران ویدیوها را می بینند. یک هفته پیش از شروع اهدای جایزه و آمدن مهمانان به «لاینز»، تعداد مشخصی را از میان آنها انتخاب کرده و در طول این هفته همه ویدیو ها را تک به تک تماشا می کنند. جالبترین روز، البته به نظر من، آخرین روز است و زمان بحث های جدی و دقیق در مورد برنده نهایی است. خلاصه بگویم که تجربه فوق العاده ای بود. در هیت داوران، آهنگساز و منتقد داشتیم، چهره هایی از صنعت ناشران و برندهای اصلی ضبط و پخش موسیقی حضور داشتند که همه استعداد و توانایی های ویژه خود را به بحثها آورند.»

او در ادامه در زمینه تاثیر تحولات دیجیتال بر صنعت موسیقی می گوید: «این نکته درستی است که صنعت موسیقی اولین تجارتی بود که از تحولات بنیادی دیجیتال متاثر شد. ولی امروز این ویژگی به یک امتیاز بزرگ تبدیل شده است. باید بگویم در ده سال گذشته، این صنعت با پذیرش تحول دیجیتالی و انطباق مثبت با روندهای آن، بکلی متحول شده است. ابزارهای جدید ابداع کرده ایم و روندهای جدیدی برای تامین سود در این صنعت بوجود آورده ایم. همانطور که آمارهای رسمی نشان می دهند، صنعت موسیقی رشدی حدود پنج درصد داشته است. این نشان می دهد چگونه چالش ها به فرصت و امتیاز تبدیل شده اند.»

امروزه همه کسانی که تلفن هوشمند دارند و اهل موسیقی هستند «شزم» (Shazam) را می شناسند. این نرم افزار یکی از اولین روندهای دیجیتالی شدن موسیقی را بنیان گذاشت. «شزم» که ۱۲۰ میلیون کاربر فعال دارد نحوه گوش دادن و بهره برداری از موسیقی را تغییر داده است. رییس بخش مالی شرکت معتقد است راهبرد این شرکت همکاری است نه رقابت.

گرگ گلندی، رییس بخش مالی «شزم» می گوید: «ما رقیب نداریم و رقابت نمی کنیم در نتیجه دشمن نداریم. ما با شرکتهای تولید و پخش موسیقی دیجیتال مانند اسپاتیفای، آمازون موزیک، پاندورا، گوگل پلی، و اپل موزیک همکار هستیم. در حقیقت ما با هر ناشر و پخش کننده موسیقی همکاری می کنیم. ما بستری برای کشف موسیقی هستیم. به عنوان مقایسه می گویم مثل سوییس! هر کسی که با شزم موسیقی تولید کند می تواند آن را به هر کسی بفروشد. و ما هم نتیجه اش را می گیریم، به مهمانی ها و گردهمایی بیشتری می رویم و همه از ما دعوت می کنند و خواستار همکاری با ما هستند. ما هر سال جز مدعوین اصلی کن هستیم. این گردهمایی با عنوان واقعیت افزوده یکی از بهترین ها بوده است. باید اضافه کنم که شرکت ما از جمله شرکتهایی است که بیشترین تعداد دانلود و کار بر را داشته است.»

تحولی که یوتیوب در دنیای ویدیو و به اشتراک گذاشتن محتوای تصویری ایجاد کرده شگفت آور بوده است. مدیر اجرایی و راه حل ویدویی یوتیوب معتقد است واقعیت افزوده می تواند یکی از روندهای اصلی دنیای دیجیتال باشد. دبی وینستین با اشاره به مثالی در مورد تاثیر واقعیت افزوده در زندگی روزمره ما می گوید: «در دنیای دیجیتال ما دائما در حال نوآوری و بازسازی خودمان هستیم. وقتی درباره فناوریهای نسل آینده از جمله واقعیت افزوده یا واقعیت مجازی حرف می زنیم تازه در ابتدای راهیم و هنوز به جایی نرسیده ایم. فکر می کنم چیزهای جالبی در انتظار ما است. به نظر من واقعیت افزوده به معنی تجربه فراگیر و شش حسی تمام عیار برای کاربر است. می دایند که فناوریهای جدیدی ابدع شده اند مانند تجربه مجازی دیدار با دوست، گویی هر دوی شما، یا سه نفر و حتی گروه دوستان کنار هم هستید و مثلا به کنسرت می روید. در حالی که آنجا نیستید ولی همه چیز را تجربه می کنید این تجربه هایی برای همه خواهد بود.»

در حالیکه «شزم» و یوتیوب نامهای جهانی هستند ولی ابزارهای مشابه آنها در کشورهای تاثیر گذار و پرجمعیتی مانند چین در صحنه داخلی رقابت حضور چشمگیر دارند. با اینکه این شرکتها در سطح جهانی شناخته شده نیستند ولی بعد رشد و تاسیس آنها در چین نشاندنده یک گرایش قوی تجارتی است، به عنوان مثال در سال ۲۰۱۶ بیش از ۴۶ هزار استارت آپ تاسیس شده است.

کلمنت ییپ، مسئول بخش تجربه و خدمات دیجیتال شرکت (PwC) در چین و هنگ کنگ می گوید: «معمولا بیشتر استارت آپ ها خدمات بهتر و راحتتری ارائه می دهند. به عنوان مثال وقتی سامانه اشتراک گذاری خودرو سال ۲۰۱۵ تاسیس شد، در چین، استارت آپ ها با الگوبرداری از این مدل، روزانه تا هشت میلیون سفارش اشتراک خودرو ثبت می کردند. پیش بینی می شود این تعداد در سال ۲۰۱۸ به ۳۷ میلیون در روز برسد. واقعا فوق العاده است. نکته مهم این است که ارائه این خدمات همچنان رو به رشد خواهد بود. یا مثال دیگر آن، نرم افزار سفارش غذا است که از سه سال پیش در چین مورد استفاده قرار گرفته است»

امروز ما برای رفتن به سر کار، گرفتن تاکسی یا وسایل نقلیه عمومی، سفارش غذا، تماشای ویدیو، گوش دادن به موسیقی، خواندن کتاب و دنبال کردن اخبار به تلفن همراه هوشمندمان وابسته هستیم. ولی با افزایش کاربست این نرم افزارها زمینه تبادل و انتقال داده ها و یا احیانا نفوذ و سواستفاده از اطلاعات شخصی افراد بیشتر شده است. آیا به این نکته توجه لازم را نشان می دهیم؟

الکس چیزمن، مسئول ارشد راهبردی شرکت استوری فول در این زمینه می گوید: «معتقدم دیدگاه کاربران به سمت حفاظت اطلاعات شخصی تغییر کرده و آگاهی آنها از حساسیت این موضوع بیشتر شده است. البته باید این مسئله را در ابعاد جهانی بررسی کنیم. شاید در بسیاری از کشورها دادن اطلاعات برای مردم مسئله مهمی نباشد و براحتی آن را به وبسایت های مختلف بدهند. وقتی از آنها سوالی می شود براحتی جواب می دهند. شرط می بندم شما در چند سال اخیر صدها بار این کار را انجام داده اید. تا وقتی که اتفاق مهمی روی ندهد کاربران به داده ها اهمیتی نمی دهند. آنوقت متوجه می شویم که تنها راه حفظ اطلاعات شخصی، نگه داری آن نزد خودمان است.»

این کارشناس در ادامه با اشاره به تاثیر محافظت از داده های شخصی بر عملکرد شرکتهای تبلیغاتی و یا شبکه های اجتماعی افزود: «به نظرم با آگاه شدن مردم از خطرات، نظر و رفتار آنها تغییر خواهد کرد. ما اکنون شاهد تغییری در این گرایش هستیم که در چندسال آینده نتایج محسوسی خواهد داشت و بر کار این موسسات تاثیر می گذارد. از طرف دیگر، هوش مصنوعی و دستیار شخصی دیجیتال هم مردم را ترسانده است. زیرا بجای شما، این دستیار شخصی است که حرف می زند یا همه تصمیمها را می گیرد.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

رشد ۶۷ درصدی فروش املاک و مستغلات در دُبی طی یکسال گذشته

برگزاری بیست و چهارمین نمایشگاه «سیتی اسکیپ» در دبی همزمان با رونق بازار مسکن

دبی؛ افتتاح بیست و نهمین نمایشگاه «بازار سفر عربی»