اعمال محدودیت برای همراه داشتن وسایل الکترونیک در هواپیماهای عازم ایالات متحده آمریکا به بازتاب منفی ممنوعیت سفر اتباع شماری از کشورهای مسلمان به این کشور افزوده شده است. بازار گردشگری کشورهای حاشیه خلیج فارس در حالی متاثر از این قانون سخت گیرانه است که شمار مسافرانی که با پروازهای طولانی به ایالات متحده آمریکا میرسند ۴ و سه دهم درصد در سه ماهه نخست سالجاری میلادی کاهش یافته است.
اکبر الباکر، مدیرعامل شرکت خطوط هوایی قطر به یورونیوز می گوید که «دلیلی برای ممنوعیت حمل وسایل الکترونیک در داخل کابین وجود ندارد.» وی می افزاید: «برخی از مسافران که کمی نگران دلیل اجازه نداشتن برای حمل لپ تاپ هستند تردیدهایی دارند. دولت آمریکا درک نادرستی از الزامات امنیتی دارد.»
شرکت خطوط هوایی امارات نیز به تازگی اعلام کرده است که از ماه مه میلادی پروازهایش را به ۵ شهر ایالات متحده کاهش می دهد. دلیل این تصمیم، کاهش تقاضا و نیز توسعه فعالیت شرکت در دیگر نقاط جهان عنوان شده است.
عادل الرضا مدیر اجرایی این شرکت هواپیمایی می گوید: «ما به ۱۲ مقصد در ایالات متحده پرواز داریم. ما سال گذشته بیش از ۵۵ میلیون مسافر را جا به جا کرده ایم. تقاضای زیادی وجود دارد و این رشدی خوبی برای شرکت است. مابه برنامه توسعه ای خود ادامه می دهیم.»
شرکت های هواپیمایی آمریکا رقبای خود در حاشیه خلیج فارس را متهم به برخورداری از یارانه های ناعادلانه دولتی برای توسعه برنامه هایشان می کنند. دولت ایالات متحده نیز این اتهام را که «ممنوعیت حمل لپ تاپ در داخل کابین» اقدامی تجاری علیه شرکت های هواپیمایی حاشیه خلیج فارس است رد کرده و می گوید این مقررات برپایه تامین امنیت وضع شده است.