برخی کارشناسان می گویند تا سال ۲۰۲۰ میلادی، حدود پنجاه میلیارد دستگاه الکترونیک به شبکه اینترنت وصل خواهند شد.
برخی کارشناسان می گویند تا سال ۲۰۲۰ میلادی، حدود پنجاه میلیارد دستگاه الکترونیک به شبکه اینترنت وصل خواهند شد. چگونه می توان مانع از هک شدن این دستگاهها شد؟ محققان اروپایی در شهر آیندهوون هلند مشغول یافتن راه حل هستند.
محققان اروپایی در شهر آیندهوون در هلند راهی برای حفاظت دستگاههای الکترونیک از هک شدن، پیدا کرده اند. هدف این است که هر دستگاه الکترونیکِ متصل به شبکه، تراشه ای با شناسه بیومتریک منحصربه فرد داشته باشد.
ونسان وون در لیست، مدیر توسعه بازار شرکت طراح این تراشه ها می گوید: «ما روی فناوری انگشت نگاری کار می کنیم که به انگشت نگاری معمولی شبیه است. با این شیوه می توانیم برای هر دستگاه هویت منحصر به فردی بسازیم. چون هر روز دستگاه های بیشتری به اینترنت وصل می شود و تخمین زده می شود به زودی تا چهار سال دیگر، ۵۰ میلیارد دستگاه به شبکه اشیا متصل خواهد شد، به چنین فناوری ای نیاز است.»
طراحی این شناسه های بیومتریک چنان است که قابل نسخه برداری یا شبیه سازی نباشد و کسی نتواند حدس بزند که چه هستند. برای اطمینان از عملکرد درست ابزارها تحت هر شرایطی، آزمون های سخت مکانیکی برای دما و رطوبت شدید انجام می شود.
مدیر توسعه بازار شرکت می افزاید: «این آزمایشها برای ما بسیار مهم هستند چون می خواهیم مطمئن شویم که فناوری ما در دست مشتری درست کار می کند. شاید مشتری در دمای زیر صفر بخواهد از آن استفاده کند، یا در صحرا. فناوری انگشت نگاری ما باید تحت همه این شرایط قابل اطمینان باشد و درست کارش را انجام بدهد.»
این تحقیقات در براتیسلاوا، پایتخت اسلواکی نیز موفقیت بزرگی کسب کرده و به عنوان تحقیقی مهم شناخته شده است.
جایزه بزرگ «رادار نوآوری» در سال ۲۰۱۶ شرکت طراح این فناوری، داده شد. کسانی نامزد دریافت این جایزه می شوند که نوآوری شان بسیار خلاقانه، و امکان موفقیت تجاری اش زیاد باشد.
هیئت داوران به تلاش های این شرکت برای ترکیب تحقیقات و نوآوری با مسیری مشخص برای دستیبابی به بازار اشاره کرده است.
میکائلا جاکوا، یکی از اعضای هیات داوران می گوید: «قابلیت “تجاری کردن فناوری“، آن را از یک اختراع معولی متمایز می کند. این قابلیت به این معناست که اختراع یا یک فکر خوب موجب صرفه جویی باشد، و در بازار مشتری پیدا کند و همچنین باید مورد تأیید کاربران باشد. شرکت های مختلف هم باید حاضر باشند برای این نوآوری هزینه کنند. چنین اختراع و ایده خوبی بازدهی کل اقتصاد را افزایش می دهد.»
کمیسیون اروپا از «رادار نوآوری» حمایت می کند و آن را یکی از راه های کمک به نوآوران برای تحقق ایده هایشان می داند.
یکی از مسئولان شرکت طراح این تراشه ها درباره کاربرد این فناوری می گوید: «مشتریان این فناوری در بازارها و جاهایی هستند که امنیت ارتباطات اهمیت دارد: مثلا در صنایع مختلف، مثل خودروسازی، در مؤسسات پزشکی. همینطور برای پرداخت صورتحساب در محیط امن هم فرصت های زیادی برای این فناوری سراغ داریم. تخمین می زنیم که ظرفیت بالقوه بازار حدود بیست تریلیون دلار و بخش مربوط به امنیت ارتباط آن بیست میلیارد دلار باشد.»
این شرکت می گوید که فناوریش را مشتری های خصوصی و عمومی به کار برده و نشان داده اند که درست کار می کند.