NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

عدم تغییر نرخ بهره فدرال رزرو چه تاثیری بر معاملات ارز در بازار خواهد داشت؟

عدم تغییر نرخ بهره فدرال رزرو چه تاثیری بر معاملات ارز در بازار خواهد داشت؟
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

بانک مرکزی آمریکا در ماه اکتبر هم تغییری در نرخ بهره اش نداد. این اقدام سبب شگفتی سرمایه گذاران شده است. اینک تمام چشمها به نتیجه جلسه ماه دسامبر این

آگهی

بانک مرکزی آمریکا در ماه اکتبر هم تغییری در نرخ بهره اش نداد. این اقدام سبب شگفتی سرمایه گذاران شده است. اینک تمام چشمها به نتیجه جلسه ماه دسامبر این نهاد دوخته شده است. کارگزاران بانک مرکزی آمریکا اعلام کرده اند که تغییر و تحولات بازارهای جهانی در تصمیم گیری شان تاثیری نخواهد داشت. به این ترتیب فرض افزایش نرخ بهره این نهاد تقویت می شود.

عدم تغییر سیاستهای پولی بانکهای مرکزی جهانی بر روند معاملات ارز در بازارهای جهان و خاورمیانه تاثیر گذاشته است، این تاثیر بویژه در بانک مرکزی ژاپن و زلاند نو بیشتر محسوس است و باعث شده این بانکهای مرکزی در اتخاذ محرکهای اقتصادی جدید دست نگه دارند.

کارگزاران بانک مرکزی ژاپن اعلام کرده اند که به سیاست تسهیل کمی خود را مبنی به خرید سالانه هشتاد هزار میلیارد ین اوراق قرضه دولتی، برای سه ماهه پایانی سال ادامه خواهد داد. آنها همچنین پیش بینی کرده اند که مسیر نرخ تورم در این کشور صعودی خواهد بود.

برای اینکه بیشتر درباره تاثیر عدم تغییر نرخ بهره فدرال رزرو بر معاملات ارز در بازارهای جهان بدانیم با کارشناس برنامه نورالدین الحموری گفتگو می کنیم.

یورونیوز: آمار اقتصادی منفی در آمریکا منتشر شده، اما چرا فدرال رزرو بازهم سرمایه گذاران را شگفت زده کرده است؟

نورالدین الحموری: «به نظرم فدرال رزرو امسال در نرخ بهره اش تغییری نمی دهد چون نمی خواهد اعتبارش خدشه دارد شود. با این حال، وقتی به آمار اقتصادی منتشر شده از اوایل سال جاری میلادی نگاه کنیم، شاهد روند رو به کاهش رشد اقتصادی خواهیم بود. چنانچه بانک مرکزی آمریکا قادر بود نرخ بهره اش را تغییر دهد، حتما این کار را زودتر انجام داده بود. اما درحال حاضر، احتمال اینکه این نهاد نرخ بهره اش در ماه دسامبر بالا ببرد، بطور چشمگیری زیاد شده است. این اتفاقی است که بازارهای جهانی از ابتدای امسال انتظارش را می کشند و چیز تازه ای نیست. در نتیجه، فکرمی کنم بهتر است منتظر انتشار آمار اقتصادی بیشتر باشیم. تنها چند هفته به جلسه ماه دسامبر این نهاد باقی مانده است و طی این چند هفته خواهیم دید آیا فدرال رزرو بالاخره قادر خواهد بود نرخ بهره اش را بالا ببرد یا اینکه همچنان دست نگه می دارد.»

یورونیوز: پس از تصمیم بانکهای مرکزی، روند معاملات ارز در بازارهای جهان و خاورمیانه چگونه بود؟

نورالدین الحموری: «احتمال می رود فدرال رزرو نرخ بهره اش را در ماه دسامبر افزایش دهد، این احتمال تاثیر مثبتی بر ارزش دلار آمریکا داشت. شاهد افزایش تقاضا برای خرید دلار از سوی بازارهای خاورمیانه بودیم. این امر منجر به این شد که ین ژاپن و دلار زلاند نو بطور چشمگیری سقوط کند. با این حال آمار اقتصادی در آمریکا که پس از جلسه فدرال رزرو متشر شد، به دلار آمریکا کمکی نکرد، در حالیکه باعث شد بیشتر ارزها ارزش از دست رفته خود را بازیابند. در نتیجه بازار معاملات ارز متلاطم باقی خواهد ماند و اینجا در خاورمیانه هم عدم قطعیت تصمیم فدرال رزور در مورد نرخ بهره اش همچنان بر بازارها اثرگذار است.»

یورونیوز: این هفته بانک آف انگلند و بانک استرالیا جلسه خواهند داشت. پیش بینی شما برای نتیجه این جلسات چیست؟

نورالدین الحموری: «طبق مشاهدات ما بازارهای بریتانیا و استرالیا از ثبات برخوردار هستند. از زمان آخرین جلسه بانک مرکزی این دو کشور، آمار اقتصادی منتشر شده، حکایت از ثبات بازارهای بریتانیا و استرالیا دارد. علاوه بر این، احتمال دارد که تصمیم فدرال رزرو باعث شود که بانکهای مرکزی این دو کشور نیز قبل از اتخاذ سیاستهای جدید پولی طی جلسات آتی شان کمی صبر کنند. بانک اف انگلند ممکن است سال آینده میلادی اندکی نرخ بهره اش را افزایش دهد که تاثیر مثبتی بر پوند بریتانیا خواهد داشت. و اما درباره بانک مرکزی استرالیا، تصمیم جدید بانک مرکزی چین و فدرال رزرو احیانا به بانک مرکزی استرالیا کمک می کند که تغییری در سیاستهای پولی اش ندهد. که در این صورت، ارزش هر دلار استرالیا هم بین بین ۷۰ تا ۷۳ سنت باقی خواهد ماند.»

انتقاد عربستان سعودی از موسسه اعتبار سنجی استاندارد اند پورز

عربستان سعودی اقدام موسسه اعتبار سنجی استاندارد اند پورز در تنزل یک درجه ای رتبه اعتباری این کشور را مورد انتقاد قرار داده است.

این موسسه روز جمعه رتبه اعتباری عربستان را از دو ای منفی AA- به ای مثبت A+ تنزل داده بود. دلیل این تصمیم وابستگی زیاد اقتصاد این کشور به صادرات و فروش نفت عنوان شده است.

بدنبال سقوط شدید قیمت نفت در بازار میزان کسری بودجه عربستان سعودی از ۱.۵ درصد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۱۴ به ۱۶ درصد در سال جاری میلادی افزایش یافته است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نگاهی به رویدادهای اقتصادی مهم در سال ۲۰۱۵ و چشم انداز بازارها برای سال آینده

وضعیت آشفته بازارهای سهام و نفت در آستانه نشست بانک مرکزی آمریکا

گمانه زنی درمورد قیمت نفت پس از نشست اوپک