NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

آمار قتل و کشتار ۶ برابر میانگین جهانی؛ چگونه هزاران نفر در هندوراس به دلیل جرم و جنایت آواره شدند؟

ماموران امنیتی در هندوراس (آرشیوی)
ماموران امنیتی در هندوراس (آرشیوی) Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

هزاران خانواده در هندوراس در پی افزایش خشونت‌ها در این کشور، برای حفظ جان و در امان ماندن از تهدید باندهای تبهکار و قاچاقچیان مواد مخدر مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند.

آگهی

اعضای یک باند جنایی به تازگی خانواده‌ای را مجبور کرده‌اند خانه‌ای را که در یکی از محله‌های پرجمعیت تگوسیگالپا، پایتخت هندوراس اجاره کرده بودند، ترک کنند.

صاحبان خانه سپس آن را به یک زوج جوان اجاره دادند، اما در روز نقل مکان، مرد جوان به همراه سه دوستش که برای کمک به جابجایی آمده بودند، ربوده و در خانه حبس شدند؛ اجساد آنها یک هفته بعد در همان نزدیکی پیدا شد.

خبرگزاری فرانسه در گزارشی که به موضوع قتل و کشتار در هندوراس اختصاص یافته آورده است که شش مظنون در ارتباط با این جنایت که به یک باند مخوف موسوم به «باریو۱۸» نسبت داده شد، دستگیر شده‌اند.

باندهای تبهکار در هندوراس همانند دیگر کشورهای آمریکای لاتین، به ویژه اکوادور، خانواده‌ها را مجبور می‌کنند خانه‌هایشان را ترک کنند تا از آن‌ها برای فعالیت‌های مجرمانه خود استفاده کنند.

بر اساس گزارش دفتر کمیساریای ملی حقوق بشر هندوراس، باندهای تبهکار و قاچاقچیان مواد مخدر در مناطقی که تحت کنترل دارند نوعی «دولت کوچک» تشکیل داده و با تحمیل شرایط مد نظر خود، بر مردم حکومت می‌کنند.

در سال ۲۰۲۳، این نهاد ۱۷۶۱ مورد شکایت مربوط به آواره شدن اجباری ساکنان کشور را دریافت کرد.

از سوی دیگر، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد نیز بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۸، حدود ۲۴۷ هزار مورد شکایت مشابه را ثبت کرده است.

السی ری‌یس، مسئول امور مهاجرت در دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل می‌گوید که افراد به دلیل «تهدید، اخاذی، قتل اعضای خانواده، غارت اموال و دارایی‌ها و سربازگیری از کودکان» مجبور به فرار می‌شوند.

این مسئول کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان به خبرگزاری فرانسه گفت که مجرمان و تبهکاران در هندوراس حتی گاهی «بیست و چهار ساعت به ساکنان خانه‌ها برای ترک آن فرصت می‌دهند.»

وی همچنین یادآور شد که سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در هندوراس، سال ۲۰۱۸ حدود ۵۰ هزار «خانه متروکه» را در این کشور شناسایی و ثبت کرده است.

به گزارش فرانس‌پرس، فعالیت باندهای تبهکار و قاچاقچیان مواد مخدر، هندوراس را به یکی از خشونت‌آمیز‌ترین کشورهای غیرجنگی جهان تبدیل کرده است.

نرخ قتل در این کشور در سال گذشته میلادی، ۳۴ نفر در ازای هر ۱۰۰ هزار نفر از جمعیت این کشور گزارش شده است که تقریباً شش برابر میانگین جهانی است. با این حال، این آمار در مقایسه با سال ۲۰۱۳ که ۷۹ قتل در ازای هر ۱۰۰ هزار نفر را نشان می‌دهد، روند کاهشی داشته است.

فرار از کشور

علاوه بر آوارگان داخلی، هزاران هندوراسی از بیم خشونت‌ها و تهدید‌های جاری در کشورشان اقدام به فرار و پناهندگی به کشورهای دیگر می‌کنند.

کاترین لو، نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در هندوراس در این خصوص می‌گوید: «این روند مهاجرت و فرار ساکنان هندوراس از کشور هر ساله افزایش می‌یابد.»

بر اساس آمار سازمان ملل، شمار اتباع هندوراس که در سال ۲۰۱۴ به عنوان «پناهنده یا پناهجو» در کشورهای دیگر به سر می‌بردند، بیش از ۱۴ هزار نفر بوده است.

آگهی

این رقم در سال ۲۰۲۳ با افزایشی چشمگیر به بیش از ۳۰۰ هزار نفر رسید؛ اغلب مهاجران هندوراسی طی سال‌های اخیر به ایالات متحده و مکزیک پناه برده‌اند.

خانم لو، نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در هندوراس می‌گوید: «با در نظر گرفتن آوارگان داخلی و پناهجویانی که به کشورهای دیگر رفته‌اند، این رقم به بیش از نیم میلیون نفر، یعنی ۵ درصد از کل جمعیت هندوراس می‌رسد.»

این مسئول سازمان ملل متحد قانون «پیشگیری، حفاظت و مراقبت از آوارگان داخلی» در هندوراس را که سال ۲۰۲۳ در این کشور به تصویب رسید گامی مثبت ارزیابی می‌کند.

دولت هندوراس جهت مقابله با فعالیت‌ باندهای تبهکار، دسامبر ۲۰۲۲ با اعلام وضعیت فوق‌العاده در کشور، زمینه دستگیری مجرمان بدون نیاز به حکم قضایی را فراهم کرد.

آگهی

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

یک شهردار در هندوراس به اتهام قاچاق مواد مخدر بازداشت شد

کاروان جدید مهاجران هندوراسی در پی عبور از گواتمالا و رسیدن به آمریکا

ناآرامی در زندان‌های هندوراس؛ ۳۶ نفر در دو روز کشته شدند