NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

دادگاه بریتانیا: پرونده مدعی اختراع «بیت کوین» به دلیل شهادت دروغ به دادستانی سلطنتی فرستاده می‌شود

Craig Wright
Craig Wright Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

دادگاه بریتانیا روز سه‌شنبه اعلام کرد کریگ رایت، دانشمند کامپیوتر استرالیایی که به دروغ ادعا می‌کند خالق ارز دیجیتال «بیت کوین» است، به دلیل «شهادت دروغ و جعل اسناد» به سرویس دادستانی سلطنتی ارجاع داده خواهد شد.

آگهی

کریگ رایت ۵۳ ساله می‌گوید که او «ساتوشی ناکاموتو» است؛ نام مستعار خالق رمزارز «بیت کوین» و نویسنده وایت پیپر که در سال ۲۰۰۸ میلادی این ارز دیجیتال را به جهان معرفی کرد.

ادعاهای کریگ رایت مبنی بر داشتن حق مالکیت معنوی بر بیت کوین، باعث شد که «اتحاد ثبت اختراع باز کریپتو» یا به اختصار «COPA» که یک سازمان غیرانتفاعی است، از آقای رایت شکایت و او را به جعل اسناد متهم کند.

کریگ رایت این ادعا را اولین بار در سال ۲۰۱۶ مطرح کرد.

جیمز ملور، قاضی دادگاه عالی بریتانیا که در ماه مارس رسیدگی به این پرونده را آغاز کرده بود، روز سه‌شنبه حکم داد که کریگ رایت همان «ساتوشی ناکاموتو» نیست و بیت کوین را اختراع نکرده است. او افزود مدارک مربوط به این پرونده را در اختیار سرویس دادستانی سلطنتی (CPS) قرار خواهد تا بررسی کنند که آیا باید اتهامی علیه کریگ رایت مطرح شود یا خیر.

قاضی ملور افزود: «دکتر رایت علاوه بر تلاش‌های حقوقی‌اش برای پیشبرد ادعای نادرستش مبنی بر اینکه ساتوشی ناکاموتو است، مرتکب "جدی‌ترین نوع سوء استفاده" از روندهای قضایی در دادگاه‌های بریتانیا، نروژ و ایالات متحده شده است. اگر آنچه در این پرونده اتفاق افتاده نتواند دلیل موجهی برای ارجاع آن به سرویس دادستانی سلطنتی باشد، دشوار است که بتوان مورد دیگری را متصور شد.»

رمز ارز بیت کوین در سال ۲۰۰۸ میلادی در اوج بحران مالی پدیدار شد و در آن زمان فرد یا گروهی که از نام مستعار «ناکاموتو» استفاده می‌کرد، مقاله‌ای را منتشر کرد و در آن توضیح داد که چگونه می‌توان بصورت ناشناس ارز دیجیتال را در سراسر جهان رد و بدل کرد؛ آنهم بدون نیاز به دخالت بانک‌ها یا ارزهای ملی.

پس از آن برای سال‌ها درباره هویت «ناکاموتو» گمانه زنی‌هایی طرح شد و در این مدت چند نفر نیز ادعا کردند که «ساتوشی ناکاموتو» هستند؛ با این وجود به سرعت به حاشیه رفتند. تا اینکه کریگ رایت این ادعا را در سال ۲۰۱۶ میلادی طرح و مدارکی نیز برای اثبات ادعاهایش ارائه کرد.

اما سازمان غیرانتفاعی «اتحادیه ثبت اختراع باز کریپتو» که هدفش دسترسی دموکراتیک به فناوری‌های نوآورانه در بخش ارز دیجیتال است، استدلال کرد که رایت «در مقیاس صنعتی» اقدام به جعل مدارک کرده تا «دروغ وقیحانه» خود را به اثبات برساند.

این سازمان افزود که هدف رایت از این کار، ممانعت از توسعه بیشتر فناوری‌های متن باز (open-source technology) و نابودی توسعه دهندگان این ابتکارات آنهم از مسیر طرح دعواهای قضایی است.

دادگاه رسیدگی به این اتهامات پنج هفته طول کشید و کریگ رایت هم در چند جلسۀ آن برای شهادت دادن حضار شد. او همه اتهامات را رد کرد و حتی پس از اعلام حکم دادگاه در شبکه‌های اجتماعی نوشت که قصد اعتراض به این حکم را دارد.

کریگ رایت سه شکایت را برای کسب حق مالکیت معنوی محبوب‌ترین ارز مجازی جهان یعنی بیت کوین مطرح کرده بود که رای قاضی بر سرنوشت هر سه شکایت تاثیر گذاشت.

قاضی ملور روز سه‌شنبه دو حکم دیگر نیز صادر کرد که رایت را از «تهدید به شکایت» یا «طرح دعوی علیه توسعه‌دهندگان» نرم افزارها منع می‌کرد.

قاضی همچنین به کریگ رایت دستور داد تا جزئیات حکمی را که علیه خودش صادر شده، منتشر کند تا به این ترتیب «ابهامات باقیمانده» مبنی بر اینکه او «ناکاموتو» نیست، برطرف شود.

قاضی او را موظف کرد که اعلامیه‌هایی با همین مضمون نیز در وبسایت و صفحه خود در شبکه ایکس همچنین در سایر پلتفرم‌ها منتشر کند.

بیت کوین پرطرفدارترین ارز دیجیتال جهان است و به هیچ بانک یا دولتی وابسته نیست. بیت کوین مانند پول نقد، این امکان را به کاربران می‌دهد تا بصورت ناشناس اقدام به دریافت یا خرج آن کنند.

آگهی

موکلان آقای رایت حاضر به پاسخگویی و اظهارنظر درباره رای دادگاه و اقدامات احتمالی بعدی نشدند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

دادگاه بریتانیا رسیدگی به ادعای فردی را که می‌گوید خالق بیت کوین است آغاز کرد

صندوق بین‌المللی پول از السالوادور خواست بیت کوین را از مبادلات قانونی و دولتی حذف کند

برای اولین بار در جهان یک کشور بیت کوین را به عنوان پول قانونی به رسمیت شناخت