مجلس نمایندگان آمریکا روز ۴ ژوئن (۱۵ خرداد) پیشنویس قانونی را تصویب کرد که به موجب آن مقامات دیوان کیفری بینالمللی به دلیل تصمیم در خصوص صدور حکم بازداشت مقامات اسرائیلی بر سر جنگ غزه تحریم خواهند شد.
این طرح با ۲۴۷ رای موافق در مقابل ۱۵۵ رای مخالف به تصویب رسید. در حالی که هیچ رای مخالفی از سوی نمایندگان جمهوریخواه وجود نداشت، ۴۲ نماینده دموکرات در حمایت از این طرح رای دادند.
این قانون آن دسته از اعضای دیوان کیفری بینالمللی را که در صدور احکام پیگرد قضائی برای شهروندان آمریکایی و متحدان ایالات متحده از جمله اسرائیل دست داشتهاند، تحت تحریم قرار میدهد.
این طرح همچنین ورود این مقامات به ایالات متحده را ممنوع میکند، هرگونه اعطای روادید به آنها را معلق میسازد و معاملات داراییها در ایالات متحده را برایشان محدود میکند.
انتظار نمیرود این طرح برای رایگیری در سنا، که تحت کنترل دموکراتها است، مطرح شده و در نهایت به قانون تبدیل شود. با این حال این اقدام نمایندگان منعکسکننده ادامه حمایت از اسرائیل در کنگره آمریکا در بحبوحه انتقادات بینالمللی نسبت به کارزار نظامی اسرائیل در غزه است.
کاخ سفید در ماه گذشته از تصمیم دیوان کیفری بینالمللی برای صدور این حکم انتقاد کرده بود، با این حال جو بایدن رئیسجمهور آمریکا گفته بود از طرح تحریم مقامات دیوان حمایت نمیکند.
کریم خان، دادستان دیوان کیفری بینالمللی، ماه گذشته پس از هفت ماه جنگ در غزه اعلام کرد دلایل منطقی برای این باور دارد که بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل، وزیر دفاع این کشور و سه رهبر حماس «مسئولیت کیفری» در زمینه ارتکاب جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی دارند.
بنیامین نتانیاهو در واکنش تصمیم دادستان دیوان بینالمللی دادگستری را «پوچ» خواند و گفت هدف از این اقدام «هدف قرار دادن تمام اسرائیل» است.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
شبهنظامیان حماس در ۷ اکتبر با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را که اکثرا غیرنظامی بودند، کشتند و حدود ۲۵۰ نفر را ربودند. در پی این حادثه اسرائیل حمله هوایی و زمینی به غزه را آغاز کرد و متعهد شد که حماس را نابود کند.
این در شرایطی است که در نتیجه این حملات به گفته مقامات بهداشتی غزه بیش از ۳۶ هزار نفر کشته شده و هزاران جسد دیگر زیر آوار مدفون هستند.