NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

روایت رئيس دفتر رئیسی از آخرین پرواز: هوا کاملا خوب بود؛ هلیکوپتر رئيس جمهوری ناگهان ناپدید شد

غلامحسین اسماعیلی و صحنه سقوط هلیکوپتر ابراهیم رئیسی
غلامحسین اسماعیلی و صحنه سقوط هلیکوپتر ابراهیم رئیسی Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از Farhad Mirmohammadsadeghi
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

غلامحسین اسماعیلی، رئيس دفتر ابراهیم رئیسی که در آخرین سفر از اعضای هیات همراه او بود اما در هلیکوپتر دیگری حضور داشت، روز سه‌شنبه ۲۱ مه (اول خرداد) در یک برنامه تلویزیونی جزئیات جدید و روایتی رسمی از پرواز نافرجام رئیس جمهوری اسلامی ایران بیان کرد.

آگهی

غلامحسین اسماعیلی با تاکید مکرر بر این که هوا در روز و ساعت حادثه بسیار خوب بود، گفت: « قریب ساعت یک بعدازظهر در یک هوای خوب و صاف و بدون هیچ پدیده جوی خاصی پرواز به سمت تبریز آغاز شد. بعد از ۴۵ دقیقه از حرکت در دره مجاور منطقه معدن مس «سونگون» لکه ابری که مانند سفره‌ای در آسمان بگسترانند، دیده شد، هیچ هوای مه‌آلودی نبود. در یک منطقه محدود لکه ابری روی این دره قرار داشت، اما از نظر ارتفاع پروازی به گونه‌ای بود که با این ابرها مواجه شدیم و حتی قدری هم پایین تر از ابرها بودیم.»

در روز حادثه ابراهیم رئیسی با هیات همراهش با استفاده از سه هلیکوپتر به این صورت سفر می‌کردند که هلیکوپتر رئیس جمهوری در وسط دو هلیکوپتر همراهان حرکت می‌کرد.

آقای اسماعیلی خاطرنشان کرد که طاهر مصطفوی، خلبان هلیکوپتر ابراهیم رئيسی فرمانده عملیات جابجایی رئيس جمهوری و هیات همراهش بود و پس از مشاهده ابر، به دو خلبان دیگر فرمان داد که بالای ابرها حرکت کنند.

غلامحسین اسماعیلی افزود: «بعد از ۳۰ ثانیه ادامه مسیر از بالای ابرها، خلبان متوجه شد که بالگرد وسطی نیست و دیگر بالگرد حامل رئیس جمهور را ندیدیم پروازمان هم عادی بود و لرزشی نداشتیم و به مسیر ادامه دادیم و بلافاصله هم ابر تمام شد. چون این بالگرد نیامد بالا، بلافاصله خلبان بالگرد ما دور زد و برگشت پرسیدم چرا برگشتید؟ گفت بالگرد اصلی نیامده و پرسیدم آخرین ارتباط رادیویی شما کِی بوده؟ گفت یک دقیقه و ۳۰ ثانیه قبل؛ قرار شد بگردیم و آنها را پیدا کنیم ما هم در این بخش که ابر بود، زیر پایمان را نمی‌دیدیم امکان بازگشت به زیر ابر نبود هر چه قدر هم تلاش کردیم که ارتباط رادیویی بگیریم، مقدور نبود یکی دو دقیقه بعد در معدن مس سونگون فرود آمدیم و پیگیر شدیم.»

آل‌هاشم تا چند ساعت بعد از حادثه زنده بود

رئیس دفتر ابراهیم رئیسی گفت که چه در داخل پرواز و چه پس از آن با همراهان رئیس جمهوری تماس گرفته و پاسخی دریافت نکرده است. اما کادر پرواز با تلفن خلبان تماس گرفته‌اند که محمدعلی آل‌هاشم، امام جمعه تبریز که او هم در هلیکوپتر آقای رئیس بوده جواب داده و گفته است که «حالم خوب نیست.»

بنابر روایت رئیس دفتر ابراهیم رئیسی او تا سه ساعت پس از حادثه سه یا چهار بار با آقای آل‌هاشم تماس گرفته، اما پس از آن دیگر پاسخی دریافت نکرده است.

غلامحسین اسماعیلی در مورد تماس‌هایش با محمدعلی آل هاشم گفت: «از او پرسیدم چه شده، گفت نمی‌دانم، متوجه نشدم چه شد. گفتم، کجایید؟ گفت، نمی‌دانم، گفتم، آدرسی، مشخصه‌ای که ما بتوانیم به آن‌جا بیاییم، گفت که لا به لای درخت‌ها هستم. گفتم که بقیه همراهان حالشان خوب است؟ آن‌ها را می‌بینید؟ دست‌رسی دارید به آن‌ها؟ گفت که من هیچ‌ کسی را نمی‌بینم. من تنها هستم و متوجه هم نشدم که چه شد و کسی هم اطراف من نیست.»

آقای اسماعیلی گفت که پس از مکالمه با آقای آل‌هاشم بر او و دیگران مسجل شده که هلیکوپتر ابراهیم رئیسی دچار سانحه شده است.

او در پاسخ به سوال مجری که آیا آقای آل هاشم در این تماس‌ها مشاهدات عینی از وضعیت خود ارائه کرده است یا نه گفت: «او با من که مکررا صحبت کرد، وجود درخت‌ها و جنگل را در دور و برش بیان کرد. برخی از دوستان دیگر نقل کردند که او گفته است که جایی که قبلا درختان سوخته بودند. او تقریبا توانسته بود چنین حدسی بزند.»

آقای اسماعیلی گفت که از مسئولین منطقه پرسیده است که آیا چنین چیزی در این منطقه وجود دارد و آن‌ها گفته‌اند که سالیان پیش در آتش‌سوزی جنگل‌های ارسباران تعدادی درخت سوخته‌اند.

غلامحسین اسماعیلی گفت: «اما به دلیل صدمات وارده به آقای آل‌هاشم به نظر می‌آمد که نمی‌شود به هرآنچه او می‌گوید، اطمینان کرد. بعد هم که ما به صحنه رسیدیم، آن‌جا منطقه‌ای نبود که سالیان پیش آتش‌سوزی شده بود.»

در هلیکوپتر حامل رئیس جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر او حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه، محمدعلی آل‌هاشم، امام جمعه تبریز و مالک رحمتی، استاندار آذربایجان شرقی، دو عضو سپاه پاسداران و سه نفر از کادر پرواز حضور داشتند که همگی در حادثه سقوط کشته شدند.

آقای اسماعیلی تاکید کرد که چه از بالا هنگام پرواز و چه زمانی که در معدن مس سونگون فرود آمدند، هیچ دود و یا اثری از انفجار مشاهده نکرده است. او همچنین افزود که مردم محلی هم چنین چیزی ندیده‌اند و حتی متوجه سقوط هلیکوپتر نشده‌اند.

در روز سقوط هلیکوپتر رئیسی بارها تاکید شد که به دلیل مه‌آلود بودن هوا، رسیدن به محل سقوط دشوار است و نیروهای امدادی به دلیل صعب‌العبور بودن مسیر و شرایط جوی نتوانستند فورا خود را به منطقه برسانند.

غلامحسین اسماعیلی در پاسخ به سوال مجری درباره شرایط جوی پس از حادثه گفت: «پس از فرود ما تا یکی دو ساعت هوا خوب بود، این شرایط اگر بود که ما امتداد مسیر می‌دادیم و در تبریز به مقصد می‌رسیدیم. اما بعد کم کم ابر آمد و مه نشست و تقریبا از ساعت سه بعد از ظهر به بعد، هوای منطقه کاملا دگرگون شد.»

آگهی

تصاویر روز حادثه حاکی از مه شدید در منطقه بود و آقای اسماعیلی تصریح کرد که تا رسیدن گروه‌های امدادی به منطقه زمان برد و آنچه در صحنه‌های روز حادثه مشاهده می‌شد، مربوط به دو سه ساعت بعد از حادثه بود که شرایط جوی کاملا تغییر کرده بود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

تصاویری از شهر تبریز در روز مراسم تشییع اجساد کشته‌شدگان در سانحه سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی

چند سیاستمدار اروپایی با هشتگ «نه از طرف من» به پیام تسلیت اتحادیه اروپا برای مرگ رئیسی انتقاد کردند

دومین گزارش رسمی سقوط بالگرد رئيسی: نه آثاری از جنگ الکترونیک مشاهده شده و نه خرابکاری و انفجار