در پی گسترش دامنه تظاهرات دانشجویی در محکومیت کشتار غیرنظامیان فلسطینی در آمریکا، دانشگاه کلمبیا اعلام کرد شماری از فعالان این حرکت اعتراضی را به صورت موقت از تحصیل محروم کرده است.
به گزارش رویترز، دانشگاه کلمبیا روز دوشنبه پس از آن که مذاکرات در مورد پایان دادن به اعتراضات جنجالی حامیان فلسطین به بنبست رسید، تعلیق دانشجویان فعال معترض را که حاضر به برچیدن چادرهای اعتراضی در محوطه دانشگاه نشدند، آغاز کرد.
نعمت طلعت شفیق، رئیس دانشگاه کلمبیا در همین خصوص خاطرنشان کرد که مذاکرات چند روزه میان سازماندهندگان اعتراضات و مسئولان دانشگاه برای متقاعد کردن دانشجویان به برچیدن دهها چادر از محوطه این موسسه معتبر آموزش عالی در نیویورک به نتیجه نرسیده است.
سرکوب تظاهرات در کلمبیا که به نوعی مرکز اعتراضهای دانشجویی مرتبط با جنگ غزه در هفتههای اخیر محسوب میشود در حالی با دستگیری و تعلیق فعالان این حرکت اعتراضی جریان دارد که پلیس ایالات متحده پیشتر در دانشگاه تگزاس نیز با استفاده از اسپری فلفل به دهها دانشجو در یک تجمع حامیان فلسطین حمله کرده و شمار زیادی از آنها را بازداشت کرده بود.
دانشگاه کلمبیا روز دوشنبه صبح با انتشار اطلاعیهای هشدار داد دانشجویانی که تا ساعت ۲ بعد از ظهر به وقت شرق آمریکا چاردها را برچینند و فرمی مبنی بر احترام به مقررات دانشگاه را امضا نکنند، با تعلیق مواجه شده و دیگر نمی توانند این ترم تحصیلی را به پایان برسانند.
شکایت یک دانشجوی یهودی علیه مسئولان دانشگاه
یک سخنگوی دانشگاه عصر دوشنبه در جریان نشستی توجیهی ضمن اشاره به غیرقابل تحمل بودن فضای اعتراضی کنونی برای بسیاری از دانشجویان و اعضای هیئت علمی یهودی و نیز مزاحمتهای ناشی از اعتراضات برای تحصیل و امتحانات دانشجویان»، گفت: «ما در این مرحله به عنوان بخشی از تلاشهایمان برای تضمین امنیت در محوطه دانشگاه، تعلیق دانشجویان را آغاز کردهایم.»
در همین راستا، پایگاه خبری هیل در گزارشی اعلام کرد که یک دانشجوی یهودی ناشناس روز دوشنبه علیه مسئولان دانشگاه کلمبیا شکایت کرده است.
این دانشجو که نامی از وی برده نشده در شکایت خود مدعی شده که اعتراضهای جاری به ناامنی در محیط دانشگاه دامن زده و مسئولان نتوانستهاند بحران را مهار کنند.
در شکایت مطرح شده از سوی این دانشجوی سال دوم ادعا شده است که وی و سایر دانشجویان یهودی از زمان آغاز جنبش دانشجویی همبستگی با غزه، آشکارا به طور فزایندهای در معرض خطر آزار و اذیت و حتی آسیب جسمی قرار گرفتهاند.
دانشگاه کلمبیا به سرمایهگذاری در اسرائیل ادامه میدهد
پیش از این نیز، نعمت طلعت شفیق، رئیس دانشگاه کلمبیا تاکید کرده بود که این موسسه آموزش عالی از سرمایهگذاریهای مالی در اسرائیل که یکی از خواستههای اصلی معترضان است، دست نخواهد کشید.
او در عوض، پیشنهاد سرمایهگذاری در بخشهای سلامت و آموزش در غزه و نیز شفافتر کردن سرمایهگذاریهای مستقیم دانشگاه تحت ریاست خود را مطرح کرده بود.
معترضان قول دادهاند که چادرهای خود را در محوطه دانشگاه منهتن تا زمان محقق شدن سه خواسته اصلی خود برپا نگه دارند.
عدم سرمایهگذاری در اسرائیل و قطع همکاری با شرکتهایی که در کشتار غیزنظامیان در غزه شریک هستند، شفافیت در امور مالی دانشگاه و عفو دانشجویان و اعضای هیئت علمی که به خاطر نقششان در اعتراضات جاری دستگیر و یا تعلیق شدهاند، خواستههای اصلی معترضان را تشکیل میدهند.
مداخله پلیس در دانشگاههای فرانسه
علاوه بر دانشگاه علوم سیاسی پاریس که طی روزهای گذشته صحنه تنش و درگیری میان معترضان دانشجویی حامی فلسطین و نیروهای امنیتی فرانسه بود، خبرها از مداخله پلیس برای پایان دادن به تظاهرات مشابه در دانشگاه سوربن نیز در پایتخت فرانسه حکایت دارد.
بنا به گزارش رسانههای محلی، صدها دانشجوی معترض در همین راستا به تازگی محوطه دانشگاه سوربن را به اشغال خود درآورده و با اهتزاز پرچم فلسطین و سردادن شعارهایی در محکومیت کشتار غزه، با فلسطینیان ابراز همبستگی کردند.
به گزارش شاهدان حاضر در محل، پلیس و نیروهای امنیتی دقایقی پس از شکلگیری این اعتراضها برای متفرق کردن دانشجویان مداخله کردند و با معترضان درگیر شدند.
این منابع بدون ارائه جزئیات بیشتر در خصوص احتمال دستگیری شماری از معترضان یادآور شدند که محوطه اصلی دانشگاه سوربن عصر روز سهشنبه بسته خواهد بود و سالن آمفیتئاتر این دانشگاه نیز هم اکنون به کلی از حضور معترضان پاکسازی شده است.
اعتراضهای دانشجویی در سوربن از سوی دیگر حمایت جریانها و تشکلهای سیاسی چپگرا در این کشور از جمله حزب چپ رادیکال «فرانسه تسلیمناپذیر» را که مسئولان آن به دلیل مواضع اخیرشان نسبت به جنگ غزه زیر انتقاد تند قرار گرفتهاند، به همراه داشته است.
شماری دیگر از دانشجویان حامی فلسطین در فرانسه پیشتر محوطه دانشگاه علوم سیاسی، «سیانسپو» را در پایتخت فرانسه به اشغال درآورده و ضمن حمایت از فلسطینیان، خواستار قطع همکاری دانشگاه با موسسات، نهادها و شرکتهایی شده بودند که به زعم آنها در سرکوب و کشتار غیرنظامیان فلسطینی در غزه شریک هستند.
فعالان دانشجویی در دانشگاه علوم سیاسی پاریس پیش از این هشدار داده بودند که فراخوان برای مداخله پلیس به منظور برچیدن اعتراضهای دانشجویی برای آنها «عبور از خط قرمز» تلقی میشود.
از سوی دیگر، والری پکرس، رئیس شورای منطقهای پاریس و حومه در واکنش به تداوم اعتراضها در «سیانسپو» تهدید کرده است که تا بازگشت امنیت و آرامش، منابع و کمکهای مالی اختصاص یافته به این دانشگاه را قطع میکند.
وی دانشجویان معترض را «اقلیتی افراطی که بازیچه چپگراها و اسلامگراها قرار گرفتهاند» معرفی کرده و مدعی شده است که این عده از دانشجویان تنها به «نفرتپراکنی و یهودیستیزی» دامن میزنند.