بر اساس گزارشهای غیررسمی، میزان مشارکت در انتخابات مجلس ایران حدود ۴۰ درصد بوده که کمترین میزان مشارکت از زمان وقوع انقلاب اسلامی در سال ۵۷ است.
این انتخابات در شرایطی برگزار شد که اصلاحطلبان آن را غیرآزاد و ناعادلانه خوانده بودند و عمدتا در آن شرکت نکرده بودند. به همین دلیل رقابتها برای ورود به مجلس اساساً میان تندروها و محافظهکارانی برگزار شد که همچنان به سیاستهای نظام وفادارند و آن را تایید میکنند.
انتظار میرود که وزارت کشور نیز روز شنبه آمار رسمی خود از نرخ مشارکت در این انتخابات را اعلام کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز مشارکت پایین در حالی رقم خورد که حاکمان نظام برای ترمیم مشروعیت خود که در پی سرکوب اعتراضات اخیر بشدت آسیب دیده بود، نیازمند نمایشی از مشارکت بالا بودند. با این وجود نظرسنجیهای رسمی حاکی از آن است که تنها حدود ۴۱ درصد از ایرانیان واجد شرایط رای دادهاند و روزنامه همشهری نیز اعلام کرد بیش از ۲۵ میلیون نفر یا ۴۱ درصد از واجدین شرایط در انتخابات شرکت کردهاند.
در حال حاضر بیش از ۶۱ میلیون نفر از جمعیت ۸۵ میلیونی ایران واجد شرایط رای دادن هستند؛ با این وجود همشهری در تیتر صفحه اول خود، در کنار تصویری از برگه رای که به صورت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا کوبیده میشود، حضور مردم در روز جمعه را یک «سیلی ۲۵ میلیونی» توصیف کرد.
پیش از انتخابات امسال، پایینترین میزان مشارکت در انتخابات سال ۱۳۹۸ انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ثبت شده بود که نرخ مشارکت ۴۲.۵۷ درصد بود و کمترین نرخ مشارکت از زمان وقوع انقلاب ۵۷ محسوب میشد.
روز جمعه علاوه بر انتخابات مجلس شورای اسلامی، انتخابات مجلس خبرگان رهبری با رای ۸۸ کرسی نیز برگزار شد؛ نهادی که وظیفه انتخاب جانشین علی خامنهای ۸۴ ساله را برعهده دارد.