NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

آرمیتا گراوند، دختری که در مترو از ناحیه سر آسیب دیده بود درگذشت

خبر فوری
خبر فوری Copyright شبکه‌های اجتماعی
Copyright شبکه‌های اجتماعی
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

آرمیتا گراوند، دختر نوجوانی که در مترو از ناحیه سر آسیب دیده بود، پس از نزدیک به یک ماه کما درگذشت. فعالان حقوق بشر می‌گویند که پلیس بر سر حجاب با او درگیر شده بود.

آگهی

اگرچه بسیاری از رسانه‌های داخل ایران «افت فشار خون» و «برهم خوردن تعادل» را دلیل افتادن آرمیتای ۱۷ ساله در متروی میدان شهدای تهران در تاریخ ۹ مهر و درنهایت بیهوشی او اعلام کرده‌اند، اما گروههای حقوق بشری با اتکا به سخنان شاهدان، از حملۀ یکی از نیروهای مدافع حجاب به او در داخل مترو و درنهایت «هل دادن» او سخن گفته‌اند که باعث شده سر آرمیتا به لبۀ در مترو (یا لبه سکو) برخورد کند و به کما رود.

خبرگزاری ایرنا، بامداد جمعه ۶ آبان ضمن اعلام خبر درگذشت او، بار دیگر نوشت: «بر اساس نظریه رسمی پزشکان، آرمیتا گراوند پس از افت ناگهانی فشار خون، دچار سقوط، ضربه به مغز و به دنبال آن تشنج مداوم، کاهش اکسیژن رسانی مغزی و ادم مغزی شده است.»

پس از وقوع این حادثه، رسانه‌های دولتی ایران فیلمی نیز از سالن متروی میدان شهدا برای تایید ادعای بیماری و افت فشار آرمیتا منتشر کردند، اما روزنامه گاردین بریتانیا به نقل از یکی از شاهدان حادثه در داخل واگن مترو نوشت: «بلافاصله پس از ورود آرمیتا به واگن، یک زن مامور حجاب به این دلیل که آرمیتا حجاب نداشت، شروع به مشاجره با او کرد».

گاردین به نقل از این شاهد ادامه می‌دهد: «زن چادری با فریاد از او پرسید که چرا حجاب ندارد و آرمیتا نیز به او گفت: "آیا من از تو می‌خواهم که حجابت را برداری؟ چرا از من می‌خواهی که حجاب داشته باشم؟". سپس بحث آنها به خشونت تبدیل شد و مجری حجاب شروع به حمله فیزیکی به آرمیتا کرد و او را به شدت هل داد.»

گاردین به نقل از شاهد دیگری نوشت: «آرمیتا وقتی روی زمین افتاد هنوز هوشیار بود. شاهدان همچنین ادعا کردند که همان مجری حجاب را دیده‌اند که پشت آمبولانسی که آرمیتا را به بیمارستان رساند، منتظر بوده است.»

گاردین همچنین به این نکته اشاره دارد که رسانه‌های دولتی ایران هیچ فیلمی از درون واگن حادثه منتشر نمی‌کنند و دلیلی نیز برای خودداری از انتشار فیلم از درون واگن ارائه نمی‌دهند؛ آنهم در حالی که بسیاری از واگن‌های قطار در متروی تهران مجهز به دوربین‌های مداربسته هستند و نیروهای امنیتی نیز به این دوربین‌ها دسترسی دارند.

منتقدان حکومت ایران همچنین به این موضوع اشاره دارند که بررسی «زمان ثبت شده روی تصاویر دوربین‌های متروی میدان شهدا» حاکی از آن است که در فیلم نهایی که در رسانه‌های دولتی از این حادثه منتشر شده، دست‌کم ۱۰۰ ثانیه از تصاویر حذف شده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

دادستانی تهران علیه هفت سینماگر زن اعلام جرم کرد

تلاش ۵ روزه برای اثبات فرضیه رسمی بی‌هوشی آرمیتا؛ ادعای شاهدان عینی در رسانه‌ بریتانیایی منتشر شد

از ماجرای آرمیتا گراوند دختری که از متروی تهران بیهوش به بیمارستان منتقل شد چه می‌دانیم؟