کره شمالی روز دوشنبه ۱۰ ژوئیه (۱۹ تیر) آمریکا را به نقض حریم هوایی خود از طریق انجام پروازهای جاسوسی متهم کرد و هشدار داد هرچند در حال «خویشتنداری» است، اما ممکن است چنین پروازهایی را سرنگون کند.
وزارت دفاع کره شمالی در بیانیهای رسمی گفته است «اقدامات نظامی تحریکآمیز آمریکا شبهجزیره کره را به یک درگیری هستهای نزدیک میکند.»
این بیانیه همچنین با اشاره به استفاده آمریکا از پهپادها و هواپیماهای شناسایی اضافه کرده است واشنگتن با ارسال یک زیردریایی هستهای به نزدیکی شبه جزیره تنشها را تشدید کرده است.
یک سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی گفت: «هیچ تضمینی وجود ندارد که حادثه تکاندهندهای نظیر سرنگونی هواپیمای شناسایی راهبردی نیروی هوایی آمریکا در آبهای شرق کره اتفاق نیفتد.»
پیونگ یانگ همچنین به حوادث گذشته در مورد سرنگونی یا رهگیری هواپیماهای آمریکایی توسط کره شمالی در مرز با کره جنوبی و در نزدیکی ساحل اشاره شده است.
کره شمالی در گذشته نیز غالبا به پروازهای نظارتی آمریکا در نزدیکی شبهجزیره اعتراض کرده است.
مقامات ارتش آمریکا تا کنون واکنشی به این بیانیه نشان ندادهاند. در سوی مقابل ارتش کره جنوبی گفته است ادعای کره شمالی مبنی بر نقض حریم هواییاش صحت ندارد.
در بیانیه این نیرو آمده است که پرندههای نظارتی آمریکا پروازهای شناسایی معمولی را در اطراف شبه جزیره انجام میدهند و دو کشور متحد برای نظارت بر ناحیه شمالی با یکدیگر همکاری نزدیک دارند.
ارتشهای دو کشور آمریکا و کره جنوبی در سال جاری مانورهای هوایی و دریایی مشترکی را انجام دادهاند که شامل حرکت یک ناو هواپیمابر آمریکایی و بمبافکنهای سنگین میشد.
یک زیردریایی کروز مجهز به موشک هستهای آمریکا نیز ماه گذشته در بندر بوسان در کره جنوبی پهلو گرفت. در پی این اقدام، کره شمالی تصمیم واشنگتن برای استقرار یک زیردریایی هستهای راهبردی حامل کلاهکهای هستهای در شبه جزیره کره برای اولین بار از سال ۱۹۸۱ بدین سو را محکوم کرده بود.
در ماه آوریل، رهبران کره جنوبی و آمریکا توافق کرده بودند که یک زیردریایی اتمی نیروی دریایی ایالات متحده برای اولین بار از دهه هشتاد بدین سو به سوی کره جنوبی حرکت کند.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
اقدامات نظامی آمریکا بخشی از اقدامات این کشور در دفاع از متحدش کره جنوبی و با هدف توانایی پاسخ موثرتر به تهدیدات و آزمایشهای تسلیحاتی کره شمالی انجام میگیرد.
در همین رابطه یون سوک یول، رئیسجمهور کره جنوبی، گفت: «زمان آن رسیده است که نشان دهیم عزم جامعه بینالمللی برای بازدارندگی از برنامه تسلیحات هستهای کره شمالی قویتر از تمایل کره شمالی برای تولید سلاحهای هستهای است.»
آقای یون قرار است در نشست این هفته سازمان ناتو در لیتوانی شرکت کند، جایی که انتظار میرود سئول به دنبال همکاری بیشتر با اعضای ناتو بر سر تهدیدات هستهای و موشکی کره شمالی باشد.