صلیب سرخ حاضر در ارمنستان روز دوشنبه اعلام کرد که آذربایجان دسترسی به قره باغ را مسدود کرده و نگرانیها در مورد وضعیت انسانی در این منطقه افزایش یافته است.
آذربایجان در ماه آوریل، یک پست بازرسی مرزی در ورودی کریدور لاچین ایجاد کرده بود. این کریدور تنها جادهای است که قره باغ را به ارمنستان وصل میکند. منطقه ارمنینشین قره باغ در مرکز مناقشات ارضی چندین دهه در قفقازی بوده است.
این اقدام به دنبال محاصره چند ماهه توسط فعالان محیط زیستی آذربایجان صورت گرفت که به ادعای ایروان به یک بحران انسانی کامل با کمبود موادغذایی و سوخت منجر شده است.
آذربایجان آن زمان اصرار داشت که حمل و نقل غیرنظامی میتواند بدون مانع از طریق کریدور لاچین انجام شود.
هفته گذشته ارمنستان، باکو را متهم کرد که عبور و مرور از طریق کریدور لاچین را مسدود کرده است.
زارا آماتونی، سخنگوی کمیته بینالمللی صلیب سرخ در ارمنستان به خبرگزاری فرانسه گفت: «از روز پنجشنبه هیچ حرکت تسهیل شدهای از طریق کریدور لاچین توسط صلیب سرخ انجام نشده است.»
او گفت: «تامین بشردوستانه دارو و سایر مواد پزشکی به بیمارستانهای قره باغ و انتقال بیماران بدحال به حالت تعلیق درآمده است.»
هفته گذشته، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان گفت که «وضعیت انسانی در قره باغ به طرز چشمگیری بدتر شده است.»
او گفت: «تامین موادغذایی به قره باغ عملا متوقف شده و بیماران اجازه ندارند برای درمان به بیمارستانهای ارمنستان منتقل شوند.»
او ادامه داد: «اقدامات باکو ثابت میکند که آذربایجان به دنبال سیاست پاکسازی قومی در قره باغ است.»
این در حالی است که ۲۲ فوریه، دیوان بینالمللی دادگستری، بالاترین نهاد قضایی سازمان ملل متحد، به آذربایجان دستور داده بود حرکت آزادانه در جادهها را تضمین کند.
این دو کشور که در گذشته متعلق به شوروی سابق بودند برای کنترل قره باغ در دهه ۱۹۹۰ و بار دیگر در سال ۲۰۲۰ با هم جنگیدند.
شش هفته جنگ در پاییز ۲۰۲۰ با آتشبسی با میانجیگری روسیه به پایان رسید و طی آن ارمنستان بخشهایی از مناطقی از آذربایجان را که برای دههها تحت کنترل خود داشت، واگذار کرد.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
علیرغم ادامه مذاکرات صلح بین باکو و ایروان با میانجیگری اتحادیه اروپا و ایالات متحده، درگیریهای مکرری در مرز مشترک دو کشور رخ داده است.
هنگامی که اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ فروپاشید، جداییطلبان ارمنی در قره باغ از آذربایجان اعلام استقلال کردند. درگیریهای متعاقب آن حدود ۳۰ هزار قربانی برجای گذاشت.