تحولات ایران و جهان؛ بلژیک ادعای ایران در مورد نهایی شدن تبادل زندانیان بین دو کشور را رد کرد

نخست وزیر بلژیک در پارلمان این کشور
نخست وزیر بلژیک در پارلمان این کشور Copyright آسوشیتدپرس
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

آخرین اخبار و گزارش‌ها از رویدادهای ایران و جهان در روز جمعه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۲ برابر با ۲۸ آوریل ۲۰۲۳ را می‌توانید در این صفحه دنبال کنید

مهمترین عناوین خبری امروز:

آگهی

اولین بار در تاریخ آمریکا؛ معاون رئیس جمهوری سابق آمریکا علیه ترامپ شهادت داد

](https://parsi.euronews.com/2023/04/28/iran-world-news-april-28-brussels-denies-irans-claim-finalization-prisoners-exchange?postid=1218522813)

28.04.2023
17:41

هشدار کارشناسان درباره تشدید تنش‌ها: رویارویی خلبانان جنگنده روسی با هواپیماهای نظامی ایالات متحده در «مانورهای خطرناک»

«رویارویی هوایی» بین جنگنده‌های روسی و غربی نه تنها بر فراز دریای سیاه در نزدیکی اوکراین، بلکه بر فراز سوریه، جایی که ایالات متحده و روسیه در تلاش برای تسلط خود هستند هم افزایش یافته است. 

در تحولی نگران‌کننده، مقامات آمریکایی ادعا کرده‌اند که جت‌ها و پهپادهای روسیه به طور فزاینده‌ای نیروهای آمریکایی مستقر در سوریه را به ستوه آورده‌اند و این موضوع احتمال اشتباه محاسباتی یا «تشدید تنش» بین دو ابرقدرت نظامی را افزایش می‌دهد.

به گزارش وال‌اسریت ژورنال، مقامات آمریکایی در ۲۴ آوریل اعلام کردند که جت‌های مسلح روسیه طی دو ماه گذشته با پروازهای خطرناک نزدیک جنگنده‌های جت آمریکایی بر فراز سوریه و بر فراز پرسنل آمریکایی که در آنجا فعالیت می‌کنند، توافق‌های طولانی‌مدت با ایالات متحده را به طور مرتب زیرپا گذاشته‌اند. 

ژنرال الکسوس گرینکویچ، رییس فرماندهی مرکزی نیروی هوایی ایالات متحده که فعالیت‌های نظامی این کشور بر سوریه و ۲۰ کشور دیگر در خاورمیانه و آسیای جنوب شرقی را رهبری می‌کند، گفت که نیروهای روسی بیش از ۶۰ بار از اول مارس این توافق‌ را زیرپا گذاشته‌اند. او تاکید کرد که هواپیماهای روسی که قرار است حداقل سه مایل دریایی دورتر از هواپیماهای آمریکایی پرواز کنند، حداقل دوبار در هفته‌های اخیر تا فاصله ۵۰۰ فوتی خلبانان آمریکایی پرواز کرده‌اند. 

جت جنگنده اف-۱۵/ canva

28.04.2023
14:17

اولین بار در تاریخ آمریکا؛ معاون رئیس جمهوری سابق آمریکا علیه ترامپ شهادت داد
 

مایک پنس معاون رئیس جمهور سابق ایالات متحده روز پنجشنبه در  برابر هیات منصفه فدرال به مدت تقریبی هفت ساعت به سوالات در مورد تلاش‌های ترامپ برای برسمیت نشناختن نتایج انتخابات ۲۰۲۰ پاسخ داد.

حضور پنس در این جلسه، نقطه عطفی در تاریخ تحقیقات وزارت دادگستری ایالات متحده به شمار می‌آید و گزارش‌های دست اولی از مکالمات و رویدادهای منتهی به حمله به ساختمان کنگره آمریکا در ششم ژانویه ۲۰۲۱ را در اختیار دادستان‌ها قرار خواهد داد. 

ادای شهادت توسط آقای پنس در حالی صورت گرفت که دادگاه تجدیدنظر فدرال در حکمی مهر و موم شده، پیشنهاد وکلای ترامپ برای ممانعت از حضور پنس در این دادگاه را رد کرده بودند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا پیش‌تر مدعی شده بود که مایک پنس معاون سابق وی، مسئول بروز خشونت‌های ششم ژانویه ۲۰۲۱ بوده است.

مایک پنس معاون رئیس جمهور سابق آمریکا هنگام سخنرانی در یک کنفرانس به تاریخ ۲۵ آوریل ۲۰۲۳ در واشنگتن - آسوشیتدپرس
28.04.2023
13:43

حزب حامی کردها در ترکیه از طرفدارانش خواست تا به رقیب اردوغان رای دهند
 

حزب دموکراتیک خلق‌های ترکیه و سایر متحدان هم‌سو با گرایشات چپ، روز جمعه از طرفداران خود خواستند تا در انتخابات آتی ریاست جمهوری، به کمال قلیچداراوغلو رقیب اصلی رجب طیب اردوغان رای دهند.

حزب دموکراتیک خلق‌ها در بیانیه‌ای که با مشارکت سایر احزاب چپ تحت عنوان «اتحاد کارگر و آزادی» تنظیم شده است آورده است که: «در این انتخابات تاریخی، از مردم ترکیه درخواست می‌کنیم (...) به کمال قلیچداراوغلو رای دهند.»

انتخابات ریاست جمهوری ترکیه قرار است در تاریخ ۱۴ ماه مه میلادی (برابر با ۲۴ اردیبهشت) برگزار شود.

28.04.2023
13:19

شاکی ترامپ در دادگاه: چه جیغ کشیده باشم یا نه، او به من تجاوز کرده است
 

در جریان رسیدگی به اتهامات تجاوز جنسی دونالد ترامپ به خانم جین کارول؛ قاضی پرونده از وکیل رئیس جمهوری‌ سابق آمریکا به دلیل طرح سوالات «بحث‌برانگیز، تکراری و نامناسب» انتقاد کرد.

وکیل دونالد ترامپ بارها این سوال را طرح کرد که پس چرا شاکی همان موقع و در جریان تجاوز جنسی در اتاق رختکن فروشگاه برگدورف گودمن منهتن، وی جیغ و فریاد نکرده است. در پاسخ به این پرسش، خانم کارول گفت که اتفاقا یکی از دلایلی که زنان شکایت نمی‌کنند همین است که از آن‌ها پرسیده می‌شود که چرا همان لحظه 'جیغ و داد نکردی' و همین باعث می‌شود که زنان از شکایت خود صرف‌نظر کنند. وی در ادامه گفت «چه جیغ و داد کرده باشم و چه نه، او به من تجاوز کرده است.»

خانم جین کارول در لحظه ورود به دادگاه به تاریخ ۲۷ آوریل - آسوشیتدپرس
28.04.2023
12:40

اوکراین و موضوع مهاجران؛ پاپ با پیام صلح وارد مجارستان شد
 

پاپ فرانسیس صبح روز جمعه در بحبوحه انتقادها از موضع مجارستان در قبال اوکراین و سیاست‌های سرسختانه ضد مهاجرتی ویکتور اوربان، نخست وزیر این کشور، وارد بوداپست شد. این اولین سفر فرانسیس در مقام رهبر کاتولیک‌های جهان به مجارستان است.

رهبر کاتولیک‌های جهان در بدو ورود در فرودگاه مورد استقبال با خانم کاتالین نواک رئیس جمهوری و ویکتور اوربان نخست وزیری لهستان قرار گرفت. قرار است پاپ در جمع مقامات و دیپلمات‌های مجارستان سخنرانی کند.

پاپ فرانسیس قرار است در این کشور با جمعی از پناهندگان اوکراینی نیز دیدار کند. برآورد می‌شود ۳۵ هزار شهروند اوکراینی در مجارستان بسر می‌برند.

انتظار می‌رود که پاپ در طول این سفر سه روزه‌، چشم انداز خود برای آینده اروپا را بیان کند.

پاپ در بدو ورود مورد استقبال رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر مجارستان قرار گرفت - آسوشیتدپرس
28.04.2023
11:41

جنگنده‌ها در خارطوم  به پرواز درآمدند؛ به سمت هواپیمای ترکیه آتش گشوده شد

در حالیکه گفته شده بود که نیروهای درگیر در سودان به جهت تسهیل خروج شهروندان خارجی از این کشور بر سر آتش‌بس ۷۲ ساعته توافق کردند، اما پرواز جنگنده‌ها و رژه تانک‌های ارتش و آتش توپخانه‌ و ضدهوایی نیروهای مخالف، همچنان پایتخت و مناطق اطراف آن را به لرزه در می‌آورند.

در همین حال، ارتش سودان شبه نظامیان رقیب خود یعنی نیروهای موسوم به پشتیبانی سریع را متهم کرده است که به سمت هواپیمایی که برای تخلیه شهروندان ترکیه اعزام شده بود، به هنگام فرود در فرودگاه «وادی سیدنا» در خارج از خارطوم، آتش گشوده است. ترکیه ضمن تایید این خبر اعلام کرده است که این حمله تلفاتی در پی نداشته است و از طرفی نیروهای پشتیبانی سریع هرگونه نسبت دادن این حمله به نیروهای خودش را تکذیب می‌کند.

اتباع خارجی همچنان از سودان می گریزند؛ عکس از آسوشیتدپرس

آمار کشته شدگان در درگیری‌های اخیر سودان به بیش از ۵۰۰ نفر رسیده است و در حال حاضر کشورهای مختلف از جمله آمریکا، بریتانیا، ترکیه، اندونزی و افغانستان سعی دارند شهروندان خود را از این کشور خارج کنند.

شهروندان اندونزیایی در حال ترک کشور سودان به تاریخ ۲۸ آوریل - آسوشیتدپرس
28.04.2023
11:17

اولین نیروگاه هسته‌ای ترکیه؛‌ اورانیوم ‌تحت تدابیر شدید امنیتی از روسیه رسید
 

همزمان با برگزاری مراسمی به مناسبت ورود اولین محموله سوخت نیروگاه هسته‌ای «آق‌قویو» به ترکیه، رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهوری ترکیه و ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه به صورت آنلاین با یکدیگر گفتگو کردند.

تحویل سوخت هسته‌ای در این مرحله از تکمیل نیروگاه بسیار مهم به شمار می رود؛ چراکه عملا و به طور رسمی، ترکیه را به جمع کشورهای دارای ظرفیت انرژی هسته‌ای ملحق خواهد کرد.

به گفته وزارت انرژی ترکیه، محموله سوخت هسته‌ای اورانیوم، شب قبل از جلسه، «‌تحت تدابیر شدید امنیتی با هواپیما از روسیه به ترکیه آورده شد و سپس بر روی سه کامیون بارگیری شده و از طریق زمینی به سایت نیروگاه هسته‌ای آق‌قویو منتقل شد».

  الکسی لیخاچف مدیر کل روس اتم نیز در این رابطه گفت: «ما قصد داریم تا سال آینده راه اندازی فیزیکی را هم به سرانجام رسانیم تا رآکتور را به حداقل سطح توان قابل کنترل برسانیم و  از سال ۲۰۲۵ به طور پیوسته تولید برق به جریان افتد.»

مراسم ویدئویی به مناسبت ورود سوخت اورانیوم به ترکیه به تاریخ ۲۷ آوریل - آسوشیتدپرس
28.04.2023
10:25

وزیر امور خارجه ایران با حسن نصرالله دیدار کرد
 

حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه ایران در ادامه دیدار با مقامات لبنانی با دبیر کل حزب الله لبنان گفتگو کرد.

به گفته رسانه‌های ایران، در این دیدار آخرین تحولات منطقه به ویژه موضوع توافق  تهران و ریاض و تاثیر آن بر کشورهای منطقه و همچنین آخرین تحولات لبنان و فلسطین مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

28.04.2023
09:54

مدیر ناسا: ایستگاه بین‌المللی فضایی تا هشت سال دیگر از مدار خارج خواهد شد
 

بیل نلسون مدیر آژانس هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا) در جلسه استماع مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد که «ایستگاه بین‌المللی فضایی» بین سال‌های ۲۰۳۰ تا ۲۰۳۱ از مدار خارج خواهد شد. وی علت آن را «فرسوده شدن» این ایستگاه بر شمرد. به گفته آقای نلسون، پروژه‌های بعدی به شرکت‌های خصوصی واگذار خواهد شد.

پیش از این، مدیر ناسا در مصاحبه‌ای به رویترز گفته بود که انتظار دارد همکاری روسیه و ایالات متحده در این پروژه تا پایان ادامه یابد.

«ایستگاه بین‌المللی فضایی» از بیستم نوامبر ۱۹۹۸ میلادی در مدار قرار دارد. این ایستگاه از چندین ماژول تشکیل شده است و وزن آن بین ۴۳۵ تا ۴۷۰ تن است. در مجموع چهارده کشور متشکل از روسیه، کانادا، ایالات متحده و ژاپن و ده کشور عضو آژانس اروپایی فضایی شامل بلژیک، آلمان، دانمارک، اسپانیا، ایتالیا، هلند، نروژ، فرانسه، سوئد و سوئیس در این ایستگاه بین‌المللی مشارکت دارند.

نمایی از ایستگاه بین‌المللی فضایی - آسوشیتدپرس
28.04.2023
09:25

درخواست واشنگتن برای ملاقات با خبرنگار بازداشت شده آمریکایی؛‌ مسکو دست رد به سینه دولت بایدن زد
 

وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد که درخواست سفارت ایالات متحده برای ملاقات با ایوان گرشکویچ خبرنگار بازداشت شده‌ روزنامه وال استریت ژورنال را رد کرده است.

این وزارتخانه اعلام کرد که آمریکا در تاریخ یازدهم ماه مه میلادی، درخواست ملاقات با این خبرنگار آمریکایی محبوس در روسیه را داشته است؛ اما از آنجا که در جریان سفر سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه به سازمان ملل متحد، واشنگتن از صدور ویزا برای خبرنگاران اعزامی روس امتناع ورزیده بود، به نشانه تلافی، مسکو نیز با ملاقات کنسولی آمریکا با روزنامه‌نگار وال استریت ژورنال مخالفت کرده است.

آقای گرشکویچ ماه گذشته دستگیر و توسط روسیه به جاسوسی متهم شده است. ایالات متحده بازداشت این فرد از جانب روسیه را غیرقانونی می‌داند.

لاوروف در جریان سفر به نیویورک در کنفرانس خبری بدون حضور خبرنگاران روس به تاریخ ۲۵ آوریل - آسوشیتدپرس

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

تحولات ایران و جهان؛ اسرائیل می‌گوید قاتلان سه شهروند اسرائیلی‌-بریتانیایی را در نابلس کشته است

آمریکا از ایران خواست نفتکش توقیف‌شده در خلیج فارس را «فورا» آزاد کند

تیم مردانه افغانستان در بازی‌های آسیایی هانگژو؛ زنان در تبعید جداگانه شرکت کردند