ریاست دادگاه جمشید شارمهد با قاضی صلواتی، از قضات دادگاه انقلاب تهران بود.
حکومت ایران با وجود گذشت بیش از پنج ماه از آغاز اعتراضها همچنان با چالشهایی جدی در عرصه سیاست داخلی و خارجی روبرو است.
روابط تهران با کشورهای اروپایی نیز همچنان تحت تاثیر رویدادهای چند ماه اخیر قرار دارد. کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز دوشنبه تحریمهای جدیدی را علیه نهادها و اشخاص وابسته به جمهوری اسلامی وضع کردند. بریتانیا نیز روز دوشنبه شماری از مقامهای ایران را به فهرست تحریمها اضافه کرد.
از سوی دیگر قوه قضائیه ایران روز سهشنبه جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی را که دو سال پیش بازداشت شده بود به اعدام محکوم کرد.
رسانههای حکومتی ایران جمشید شارمهد را «سرکرده گروه تروریستی تندر» معرفی کردهاند. در گزارش این رسانهها اتهام او «افساد فیالارض» عنوان شده است.
ریاست دادگاه جمشید شارمهد با قاضی صلواتی، از قضات دادگاه انقلاب تهران بود. محمود علوی، وزیر وقت اطلاعات ایران تابستان سال ۱۳۹۹ بازداشت جمشید شارمهد در «یک عملیات پیچیده» را به کارکنان این وزارتخانه تبریک گفته بود.
آخرین اخبار مرتبط با تحولات ایران در روز ۲۱ فوریه (دوم اسفند) را در این صفحه دنبال کنید.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
میانجیگری چین و عمان برای تهران؛ سلطان «هیثم بن طارق» با «خبری خوش» به ایران میرود
عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران، در تشریح نشست این کمیسیون با وزیر امور خارجه به میانجیگری چین، عمان و قطر اشاره کرد.
علی علیزاده عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره این نشست گفت: «آقای امیرعبداللهیان در جلسه درباره مذاکرات هستهای گفت، مقامات عمانی اخیراً بارها تمایل خود را برای ایفای نقش میانجیگری بین ایران و آمریکا برای به سرانجام رساندن مذاکرات هستهای بیان کرده است. در همین راستا پادشاه این کشور اعلام کرده است که در تلاش است تا با پیامهایی که میان مقامات ایران و آمریکا تبادل میکند، در آیندهای نزدیک و با خبری خوش به ایران سفر کند.»
این عضو کمیسیون امنیت ملی همچنین درباره ورود بانک قطری «به مناقشه ایران و آمریکا و ایفای نقش واسطه در این حوزه» صحبتهایی را مطرح کرد. به گفته او در همین چارچوب «مذاکرات غیرمستقیمی میان خزانهداری آمریکا و بانک مرکزی ایران به واسطه بانک مرکزی قطر» در جریان است.
علیزاده همچنین با اشاره به صحبتهای امیرعبداللهیان از ابراز آمادگی مقامات چینی «به عنوان میانجی برقراری رابطه میان ایران و عربستان» خبر داد.

به گفته مقامات آمریکایی، مسکو برای تامین پهپاد و موشک به کره شمالی و ایران روی آورده است
والی ادیمو معاون وزیر خزارنهداری ایالات متحده گفت که تحریمهای این کشور و متحدانش و کنترل صادرات، توانایی روسیه را برای جنگ با اوکراین محدود کرده است. به گفته او در روزهای آینده تحریمهای بیشتری علیه کرملین اعمال خواهد شد.
مقامات آمریکایی میگویند که مسکو برای تامین پهپادها و موشکهای زمین به زمین به کره شمالی و ایران روی آورده است.
ادیمو ادامه داد: «روسیه امروز مجبور است برای تسلیحات نظامی خود به ایران و کره شمالی تکیه کند که از نظر ما این نشانه ضعف است، نه قدرت.»
فرمانده هوافضای سپاه: از قدرت منطقهای هم عبور کردهایم؛ خاکریز ضعیف ما اقتصاد ماست
سردار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در دانشگاه امیرکبیر در صحبتهایی اعلام کرده که «در گذشته دشمنان از موضع قدرت با ما برخورد می کردند و امروز از موضع ضعف با ما برخورد میکنند.» حاجیزاده بعد هم از «جنگ ترکیبی» نامبرده و گفته «دشمنان از راههای مختلف به ما تهاجم میکنند».
بخش دیگر صحبتهای فرمانده نیروی هوافضای سپاه درباره وضعیت بد اقتصادی ایران بوده است. به گفته حاجیزاده «امروز دشمن تشخیص داده ما خاکریز ضعیفی به نام اقتصاد داریم و از این ناحیه به ما حمله میکند.» سپس او از دهه ۹۰ به عنوان عامل «عقب افتادگی» اقتصادی ایران نام برده و گفته است که «بیعملی داخلی» در این دوره «موجب شد خاکریز ضعیف ما اقتصاد باشد».
حاجیزاده بعد هم اعلام کرد که «ما امروز تبدیل به یک قدرت شده و امروز از قدرت منطقهای هم عبور کردهایم». در ادامه این صحبتها او ادعا کرد که «اگر ایران در منطقه همراه نباشد آنها قادر به اجرای هیچ طرحی نیستند.»

واکنش برلین به صدور حکم اعدام برای جمشید شارمهد: کاملا غیرقابل پذیرش است
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان روز سهشنبه در واکنش به صدور حکم اعدام برای جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی آن را حکمی «کاملا غیرقابل پذیرش» توصیف کرد.
در بخشی از بیانیه وزیر خارجه آلمان آمده است: «نهتنها مجازات اعدام بیرحمانه، غیرانسانی و تحقیرکننده است بلکه جمشید شارمهد هیچگاه به طور منصفانه مورد محاکمه قرار نگرفت. او به مشورت حقوقی که خودش آزادانه انتخاب کرده باشد دسترسی نداشت.»
وزیر خارجه آلمان افزوده است: «خبرهایی که از ایران میرسد تکاندهنده هستند. صدور حکم اعدام در چهارچوب روندی قضایی که با حکومت قانون سازگاری ندارد برخلاف حقوق بینالملل و حقوق بشر است. به همین دلیل ما صدور این حکم را محکوم میکنیم.»
رسانههای ایران روز سهشنبه اعلام کردند که جمشید شارمهد، ۶۷ ساله از سوی دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شده است. او دو سال پیش توسط ماموران وزارت اطلاعات ایران دستگیر شد.
علیرضا اکبری از مسئولان پیشین جمهوری اسلامی که دارای تابعیت بریتانیایی نیز بود چند هفته پیش در ایران اعدام شد.
معاون وزیر دادگستری ایران: ۲۸۰۰ ایرانی در زندانهای ترکیه محبوساند
عسگر جلالیان، معاون وزیر دادگستری ایران روز سهشنبه گفت که صدها زندانی ایران و خارجی تا پایان سال شمسی یعنی یک ماه دیگر به کشورهای خود منتقل میشوند.
او افزود که چهار هزار ایرانی در خارج از کشور زندانی هستند که ۲۸۰۰ نفر از آنها در زندانهای ترکیه به سر میبرند.
معاون وزیر دادگستری در دولت ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری ایران گفت: «از ابتدای امسال ۸۶ زندانی ایرانی از دیگر کشورها به ایران بازگردانده شدند و بنا داریم تا پایان سال بیش از ۱۰۰ زندانی دیگر را نیز به کشور بازگردانیم.»
وی اظهار داشت: «انتقال زندانیان ایرانی از ترکیه، ارمنستان، سریلانکا و هندوستان نیز در دستور کار قرار دارد.»
لوکاشنکو به ایران سفر میکند
رسانههای ایران روز سهشنبه گزارش دادند که الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهوری بلاروس در دیدار با سفیر ایران گفته است که به زودی به تهران سفر خواهد کرد.
بنا به همین گزارشها سفر رئیسجمهوری بلاروس قرار است اواسط ماه مارس انجام شود.
الکساندر لوکاشنکو در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ با اعتراضهای داخلی در پی اعلام پیروزیاش در انتخابات ریاستجمهوری روبرو بود. او از سال ۱۹۹۴ تاکنون قدرت را در بلاروس در دست دارد و از متحدان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه محسوب میشود.
بلینکن: همه گزینهها برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای روی میز است
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا میگوید همه گزینهها برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای روی میز جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده است.
وزیر خارجه آمریکا افزود که یافتن راهحلی برای بحران پرونده هستهای ایران برعهده تهران است.
آنتونی بلینکن همچنین حکومت ایران را به حمایت از روسیه در جنگ اوکراین متهم کرد.
«هزار متر زمین» در ایران برای ضارب سلمان رشدی
رسانههای حکومتی ایران به نقل از دبیر نهادی تحت عنوان «شبکه مردمی اجرای فتوا» علیه سلمان رشدی گزارش دادند که «حدود هزار مترمربع زمین زراعی» برای هادی مطر، ضارب سلمان رشدی، نویسنده کتاب «آیات شیطانی» در نظر گرفته شده است.
محمد اسماعیل زارعی، دبیر این نهاد حمله هادی مطر به سلمان رشدی را «اقدامی شجاعانه» توصیف کرد. وی گفت اینکه او «با این اقدام خود یک چشم سلمان رشدی را کور و یک دست او را ناکار کرد باعث خوشحالی مسلمانان شد».
او افزود که هزار متر زمین زراعی تحویل هادی مطر یا نماینده قانونیاش میشود. محمد اسماعیل زارعی افزود: «همچنین مقدار زمین باقیمانده هم تحویل کسانی خواهد شد که این جرثومه فساد را به درک واصل کنند.»
جنتی بار دیگر به عنوان رئیس مجلس خبرگان انتخاب شد
احمد جنتی روز سهشنبه در جریان جلسه مجلس خبرگان رهبری بار دیگر به عنوان رئیس این مجلس انتخاب شد.
ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری ایران و هاشم حسینی بوشهری به عنوان نایب رئیسان مجلس خبرگان برگزیده شدند. احمد جنتی، ۹۶ ساله علاوه بر ریاست مجلس خبرگان به عنوان دبیر شورای نگهبان نیز فعالیت میکند.