NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

بالن جاسوسی چین بر فراز پایگاه‌های اتمی فوق‌سری آمریکا؛ «ماموریت قطعا جمع‌آوری اطلاعات بوده است»

ماموران اف‌بی‌آی در حال بررسی قطعات بازیابی شده از بالن چینی. عکس به تاریخ نهم فوریه ۲۰۲۳
ماموران اف‌بی‌آی در حال بررسی قطعات بازیابی شده از بالن چینی. عکس به تاریخ نهم فوریه ۲۰۲۳ Copyright آسوشیتدپرس
Copyright آسوشیتدپرس
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

واشنگتن در حال بررسی اقداماتی تنبیهی از جمله اعمال تحریم‌های جدید علیه نهادهای چینی مرتبط با عملیات این بالن هستند.

آگهی

یک مقام آمریکایی روز پنجشنبه اعلام کرد که با بررسی تصاویر هواپیماهای جاسوسی «یو-۲» واضح است که بالن چینی‌ که هفته گذشته بر فراز ایالات متحده در حرکت بود نه برای جمع‌آوری داده‌های مربوط به آب و هوا بلکه قطعا برای جمع‌آوری اطلاعات سری تجهیز شده بوده است.

این مقام وزارت امور خارجه آمریکا افزوده است که بر طبق تصویربرداری‌های دقیق انجام‌شده توسط هواپیماهای جاسوسی «یو-۲» که در ارتفاع بالا انجام شده است، مشخص شد که تجهیزات این بالن «قطعا برای نظارت اطلاعاتی بوده و با تجهیزات معمول به کار رفته در بالن‌های هواشناسی کاملا نامنطبق است.»

این مقام که نخواست نامش فاش شود در این خصوص تصریح کرد «این بالن برای آنکه بتواند حس‌گرهای جمع‌آوری اطلاعات را فعال نگه دارد به صفحات خورشیدی بزرگ مجهز بود.»

یک جنگنده آمریکایی شنبه گذشته این بالن چینی را بر فراز اقیانوس اطلس ساقط کرد. گفته می‌شود این بالن بر فراز مناطقی که موشک‌های هسته‌ای آمریکا در سیلوهای زیرزمینی نگه داری می‌شوند و بر فراز محل نگهداری بمب‌افکن‌های راهبردی آمریکا پرواز کرده است.

به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید

یکی از مقامات پلیس فدرال (اف‌بی‌آی) که وظیفه بررسی این بالن را بر عهده دارد، گفت که تاکنون تنها بخش «بسیار کوچکی» از تجهیزات جاسوسی و قطعات الکترونیک این بالن کشف شده است. اف‌بی‌آی نگفت که آیا قطعات اصلی محموله‌ها پیدا شده‌اند یا خیر، اما خاطرنشان کرد ممکن است به دلیل شرایط بد جوی نتوانند همه تجهیزات بالن سرنگون شده را پیدا کنند.

این مقام وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد که آمریکا معتقد است که این بالون تحت کنترل ارتش آزادیبخش خلق چین بوده و بخشی از ناوگان پکن برای جمع‌آوری اطلاعات جاسوسی در بیش از ۴۰ کشور جهان است.

این مقام اذعان کرد که واشنگتن در حال بررسی اقداماتی تنبیهی علیه نهادهای چینی مرتبط با عملیات این بالن است و ممکن است تحریم‌های جدیدی را برای آن‌ها در پی داشته باشد.

پیش‌تر دولت چین پیشنهاد ایالات متحده مبنی بر گفتگوی تلفنی لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا و وی فنگه، همتای چینی او را رد کرده بود. به اعتقاد وزارت دفاع چین و همانطور که در بیانیه‌ این وزارتخانه اعلام شده است «رویکرد غیرمسئولانه و به‌شدت اشتباه آمریکا، فضای مناسبی را برای گفت‌وگو و تبادل بین دو ارتش باقی نگذاشته است».

آسوشیتدپرس
اعضای گروه تجسسی اف‌بی‌آی در حال تلاش برای بازیابی قطعات بالن از کف اقیانوسآسوشیتدپرس

دفاع مقامات نظامی از تعلل در ساقط کردن بالن چینی

در جریان جلسه استماع کنگره در روز پنجشنبه، ملیسا دالتون دستیار وزیر دفاع ایالات متحده از تصمیم پنتاگون مبنی بر عدم سرنگونی بالن در لحظه ورود به حریم هوایی ایالات متحده بر فراز آب‌های آلاسکا در تاریخ ۲۸ ژانویه دفاع کرد.

خانم دالتون گفت آب‌های سرد و یخی اطراف آلاسکا که در بعضی نقاط بیش از پنج هزار کیلومتر عمق دارند باعث می‌شد که عملیات جمع‌آوری بقایای این پرنده بسیار دشوارتر و «بسیار خطرناک» گردد.

این مقام نظامی آمریکا این را هم افزود که در لحظه به لحظه پرواز این بالن بر فراز آلاسکا و شمال غربی کانادا، مقامات پنتاگون آن را «ردیابی و ارزیابی» می‌کردند تا «در مورد توانایی‌ها و شگردهای جاسوسی (چین)» اطلاعات بیشتری کسب کنند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

پکن: آمریکایی محکوم به حبس ابد در چین از مقامات این کشور باج‌گیری جنسی می‌کرد

کاخ‌سفید: فرضیه اصلی این است که اشیاء ناشناس ساقط شده بی‌خطر بودند

نتایج یک پژوهش: آمریکا در انرژی هسته‌ای ۱۵ سال از چین عقب است