در ادامه اعتراضات سراسری در ایران، مردم شهر زاهدان بار دیگر با حضور در خیابانهای این شهر شعارهای ضد حکومتی سر داده و خشم و نارضایتی خود را نسبت به مسئولان جمهوری اسلامی ابراز داشتند.
پس از گذشت چندین ماه از زمان جان باختن مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد و شکلگیری اعتراضات سراسری در ایران همچنان واکنشهای بینالمللی به سرکوب معترضان ادامه دارد.
مطابق جمعههای هفتههای اخیر بار دیگر نماز جمعه زاهدان صحنه سخنرانی اعتراضی مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت این شهر بود. آقای مولوی در صحبتهای خود تاکید کرد که مردم ایران مخالف مجازات اعدام هستند. او در حالی این اظهارات را مطرح کرد که در هفتههای اخیر فضای امنیتی گستردهای برای محدود کردن اعتراضات در سیستان و بلوچستان به ویژه پس از نماز جمعه صورت گرفته است. همچنین برخی از رسانهها از شلیک گاز اشکآور از سوی نیروهای امنیتی به مردم معترض در زاهدان خبر دادهاند.
همزمان فشارهای بینالمللی به مقامهای جمهوری اسلامی برای آزاد کردن زندانیان و همچنین توقف اجرای احکام اعدام ادامه دارد.
جشنواره فیلم فجر هم با استقبال بسیار سرد اهالی سینما همراه بوده و بازیگران و کارگردانان ترجیح دادهاند تا در این جشنواره شرکت نکنند.
وضعیت اینترنت همچنان بحرانی گزارش میشود و کاربران در داخل ایران برای دسترسی به شبکههای اجتماعی و پیامرسانها با دشواریهای بسیاری رو به رو هستند.
روند افزایش قیمتها هم در بازارهای ایران ادامه دارد و تغییرات دولت برای کنترل قیمت ارز به نظر بینتیجه بوده است.
آخرین اخبار و گزارشها از رویدادهای ایران در روز جمعه هفتم بهمن (۲۷ ژانویه) را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
پیام رضا پهلوی به مناسبت یادبود قربانیان هولوکاست
رضا پهلوی، فرزند محمدرضا پهلوی، آخرین پادشاه ایران، در حساب توییتر خود پیامی به مناسبت یادبود قربانیان هولوکاست پیامی منتشر کرد و نوشت: «پیوندهای ایران با قوم یهود به زمان کوروش کبیر، بیش از دو هزار و پانصد سال پیش باز میگردد. امروز، در روز یادبود هولوکاست، همراه با ایرانیان یهودی و دیگر اعضای دین یهود در سراسر جهان، یادی میکنیم از قربانیان حکومت ترور و وحشت نازیها.»
روز جمعه ۲۷ ژانویه مصادف بود با هفتاد و هشتمین سالگرد آزادسازی اردوگاه کار اجباری نازیها در آشویتس-بیرکناو توسط نیروهای ارتش سرخ شوروی؛ اردوگاهی که بیش از یک میلیون نفر با اکثریت قریب به اتفاق یهودی، و تعدادی زندانی سیاسی و مردم رومانیاییزبان در آن به قتل رسیدند.
وزیر ارشاد جمهوری اسلامی: برخورد جشنواره برلین سیاسی است
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره اینکه جشنواره برلین اعلام کرده است پذیرای فیلمهای ایران و خبرنگاران ایرانی نخواهد بود، این اقدامات را چگونه ارزیابی میکند، گفت: «جشنوارهها با موضوعات فرهنگی و هنری سیاسی برخورد میکنند. ادعایشان این است که مسائل فرهنگی باید فرهنگی باشند اما در عمل مشاهده میکنیم سیاسیترین اتفاقات رخ میدهد.»
آقای اسماعیلی افزود: «این رویکرد جشنوارهها متاثر از سیاستهای رسانههای متخاصم با جمهوری اسلامی است و ما این رویکردها را نمیپسندیم.»
جشنواره بینالمللی فیلم برلین چندی پیش با انتشار بیانیهای ضمن اعلام حمایت از معترضان ایرانی، حضور فیلمها و نمایندگان نهادهای حکومت جمهوری اسلامی را در این جشنواره ممنوع کرد.

سازمان حقوق بشر ایران: جمهوری اسلامی تاکنون ۵۵ نفر را در سال ۲۰۲۳ اعدام کرده است
سازمان حقوق بشر ایران میگوید از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون ۵۵ نفر در ایران اعدام شدهاند. این گروه مدافع حقوق بشر هدف از افزایش اعدامها در ایران را ایجاد «وحشت» در کشور همزمان با اعتراضها دانست.
آمار سازمان حقوق بشر ایران، مستقر در نروژ در حالی منتشر میشود که تنها ۲۷ روز از آغاز سال ۲۰۲۳ میلادی گذشته است.
جمهوری اسلامی تاکنون چهار نفر از افرادی را که در جریان اعتراضها بازداشت شدهاند اعدام کرده است.
به گفته سازمان حقوق بشر ایران همچنان دستکم ۱۰۷ نفر از افرادی که در جریان اعتراضها بازداشت شدهاند با خطر اعدام روبرو هستند.
عفو بینالملل: ۳ معترض شکنجهشده ایرانی در معرض خطر اعدام قرار دارند
سازمان عفو بینالملل روز جمعه هشدار داد که سه جوان «شکنجهشده» در ایران به نامهای عرشیا تکدستان، مهدی محمدیفرد و جواد روحی در معرض خطر اعدام قرار دارند.
به گفته این نهاد مدافع حقوق بشر احکام صادر شده علیه این جوانان ۱۸، ۱۹ و ۳۱ ساله در ارتباط با اعتراضهای روز ۳۰ شهریور در نوشهر است.
سازمان عفو بینالملل میگوید که درخواست تجدیدنظر این سه نفر اکنون در دیوان عالی کشور در دست بررسی است.
آمریکا سه فرد مظنون به نقشآفرینی در طرح ترور مسیح علینژاد را بازداشت کرد
آمریکا سه فرد مظنون به نقشآفرینی در طرح ترور مسیح علینژاد، کنشگر مخالف حکومت ایران در ایالات متحده را بازداشت کرده است.
دادگاه فدرال نیویورک برای این سه نفر که از اعضای گروههای فعال در زمینه جنایتهای سازمانیافته هستند کیفرخواست صادر کرد. این سه نفر متهم هستند که اجیر شده بودند تا دست به قتل بزنند. یکی دیگر از اتهامهای آنها پولشویی است.
به گفته مریک گارلند، وزیر دادگستری ایالات متحده مظنونان این پرونده با ایران در ارتباط بودند. هرچند او از هدف این طرح ترور نام نبرد اما ویژگیهای توصیفشده با مسیح علینژاد، منتقد سرشناس حکومت ایران مطابقت دارد. برخی رسانههای آمریکا نیز تائید کردهاند که این سه نفر در ارتباط با طرح ترور مسیح علینژاد تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند.
بنا به گزارشها هر سه مظنون بازداشتشده با گروههای فعال در زمینه جنایتهای سازمانیافته از اروپای شرقی ارتباط داشتند.
یکی از مظنون سال گذشته در نیویورک بازداشت شده بود. یکی دیگر از آنها روز پنجشنبه دستگیر شد و نفر سوم نیز ماه جاری میلادی در جمهوری چک بازداشت شد.
احمدرضا رادان فرمانده انتظامی تهران را تغییر داد
احمدرضا رادان، فرمانده کل نیروهای انتظامی ایران که اخیرا از سوی علی خامنهای به این سمت منصوب شده است فرمانده انتظامی تهران را تغییر داد.
به گزارش رسانههای ایران عباسعلی محمدیان که سابقه فرماندهی انتظامی استان البرز و ریاست پلیس آگاهی تهران را دارد جانشین حسین رحیمی شده است.
کفنپوشی ترکمنهای گالیکشِ گنبد کاوس در حمایت از مردم بلوچ و مولانا گرگیچ
جمعی از شهروندان ترکمن در گالیکش از توابع شهرستان گنبدکاوس روز جمعه در تجمعی اعتراضی همراهی و حمایت خود را از مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان و همچنین مولانا گرگیچ از چهرههای شناخته شده اهل سنت در استان گلستان ابراز داشتند.
در این مراسم اعتراضی جمعی از ترکمنها با پوشیدن کفن اعتراض خود را نسبت به تلاشهای جمهوری اسلامی برای سرکوب معترضان و به ویژه مولانا گرگیچ و مولوی عبدالحمید ابراز داشتند.
ترکمنها در استان گلستان همچون بلوچها در استان سیستان و بلوچستان اهل سنت هستند هرچند از شاخههای مختلفی از این مذهب پیروی میکنند.
پدر و مادر کیان پیرفلک به دادگاه احضار شدند
عموی کیان پیرفلک، کودک کشته شده در اعتراضات شهر ایذه در اینستاگرام خود نوشته که برای میثم پیرفلک و زینب مولاییراد، پدر و مادر کیان احضاریه قضایی صادر شده است.
آقای پیرفلک در استوری اینستاگرام خود نوشته است: »زن برادر را تعلیق کردند و برای او و برادرم که حتی توان نشستن ندارد و با زخمهای عمیق و تن بیرمق تحت مراقبت ۲۴ ساعته است، احضاریه میفرستند.»
نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ۲۵ آبان با تیراندازی به خودرو حامل خانواده پیرفلک، علاوه بر کیان، هفت تن دیگر از مردم ایذه را به ضرب گلوله جنگی کشتند. پدر کیان هم برای دو ماه در بیمارستان بستری بود و مدتها از کشته شدن فرزندش بیخبر بود.
مقامهای جمهوری اسلامی میگویند کشتار ایذه تروریستی بوده اما مادر کیان در مراسم خاکسپاری فرزندش تاکید کرد که نیروهای امنیتی به آنها تیراندازی کرده و ادعای حکومت در خصوص تروریستی بودن این حمله دروغ بوده است.
اخراج و بازنشستگی اجباری اساتید دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد تهران مرکز
برخی از دانشجویان و اساتید دانشکده علوم سیاسی از اخراج و بازنشستگی جمعی از اساتید این دانشگاه خبر دادهاند.
امیر دبیریمهر از اساتید علوم سیاسی در حساب توییتری خود در این خصوص نوشت: «۹ نفر از استادان علوم سیاسی دانشکده علوم سیاسی واحد تهران مرکزی بصورت غیر منتظره بازنشسته وپایان همکاری آنها به ایشان ابلاغ شده است.»
او در ادامه افزوده که چند ماه قبل انتصاب حسین الله کرم، رئيس پیشین انصار حزبالله به عنوان رئيس یکی از گروههای این دانشکده خبرساز شده بود.
گفته میشود افرادی چون دکتر امینی، نیری، امیر ساجدی، خسروی، تفضلی، و همچنین خانمها دیدخت صادقی و خسروی در این فهرست دیده میشوند.
تظاهرات و درگیری در نماز جمعه زاهدان
مطابق معمول جمعههای گذشته، مراسم نماز جمعه شهر زاهدان، بار دیگر صحنه برگزاری اعتراضات و سر دادن شعارهای ضد حکومتی مردم این شهر بود. در تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی مردم معترض با سر دادن شعارهایی چون «این همه سال جنایت، مرگ بر این ولایت» و همچنین «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند.
همزمان تصاویر دیگری از حضور پررنگ نیروهای امنیتی در این شهر و همچنین حمله آنها به معترضان منتشر شده است. همچنین نیروهای امنیتی تعدادی از معترضان را هم دستگیر کردهاند.