اعتراضات ایران؛ امام جمعه اهل سنت زاهدان: «روحانیون در راس کار نباشند بهتر است»

هفته پانزدهم اعتراضات ایران درحالی به پایان خود میرسد که شب گذشته معترضان در تهران در مقابل منزل حمیدرضا روحی از جانباختگان اعتراضات جاری به مناسبت چهلم وی تجمع کرده و شعار «مرگ بر خامنهای» سردادند. همزمان گزارشهایی مبنی بر برگزاری تجمعهای اعتراضی در مناطق دیگر تهران و شهرهای گلشهر کرج، شیراز و مشهد هم منتشر شده است.
حمایتهای بینالمللی از معترضان همچنان درحال افزایش است و نمایندگان پارلمانهای مختلف اروپایی با پذیرش کفالت معترضان زندانی در اطلاعرسانی درباره وضعیت آنها میکوشند.
جورجا ملونی، نخستوزیر ایتالیا روز گذشته سرکوب معترضان در ایران و همچنین اعدام آنها از سوی جمهوری اسلامی را «غیرقابل قبول و غیرقابل تحمل» دانست. وزارت خارجه ایران هم جوزپه پررونه، سفیر ایتالیا در تهران را احضار کرد.
آخرین اخبار و گزارشهای مرتبط با اعتراضها در ایران در روز جمعه ۹ دی (۳۰ دسامبر) را میتوانید در این صفحه پیگیری کنید.
فرازهایی از سخنان مولوی عبدالحمید در زاهدان؛ «روحانیون در راس کار نباشند بهتر است»
مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان ۹ دی (۳۰ دسامبر) در خطبههای نماز جمعه در این شهر گفت: «کسانی خیال میکنند که من قدرتطلبم، دنبال شهرتم، نه. دو چیز آروزی بنده است؛ یک) دنیای این مردم آباد بشود، شکم ملت سیر بشود، ملت آزادی داشته باشد، ملت به خواسته خود که آزادی است برسد. مردم ایران حق دارند که در دنیا عزت داشته باشند. دو) آبادانی آخرت را برای ملت ایران آرزو دارم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود:«من زندگی خودم را که الان دارم بر پادشاهی ترجیح میدهم. همین را هم برای علما [روحانیون] میخواهم. معتقدم که عالم به شغل اصلیاش بازگردد. اعتقاد زیادی ندارم که عالم در راس کار باشد. هر فردی که تخصصی دارد باید سر کار برود. همینجا [در زاهدان] عالمی میخواست برای نمایندگی اقدام کند، گفتم بگذار دانشگاهی برود. فردا اگر او خراب کند، بد کند، به او فحش میدهند. اما اگر عالم بد کند، به او فحش میدهند، گفتم بگذاریم عالم فحش نخورد و حرمت عالم در جامعه حفظ شود.»
مشروح سخنان مولوی عبدالحمید را با کلیک در اینجا میتوانید در وب سایت و پایگاه اطلاع رسانی وی بخوایند یا با کلیک بر روی این لینک در یوتیوب ببینید و بشنوید.
مهدی بهمن، نویسنده و نگارگر ایرانی به «اعدام» محکوم شد
بر اساس برخی گزارشها، مهدی بهمن، نویسنده و نگارگر که در جریان اعتراضات جاری ایران بازداشت شده بود، از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی عموزاده محاکمه و به اعدام محکوم شده است.
کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان در توئیتی نوشت: «مهدی بهمن، نویسنده و نگارگر زندانی به «اعدام» محکوم شد. دادگاه او روز شنبه ۳دی در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب برگزار شده بود. بنابر اخبار رسیده او از حق داشتن وکیل تعیینی محروم بوده است. به گفته منابع نزدیک، او به دلیل مصاحبه با شبکه سیزده تلویزیون اسرائیل، به جاسوسی متهم شده است.»
صفحه رسمی وزارت خارجه اسرائیل در واکنش به این خبر در توئیتی نوشت: «اینبار طناب دار ضحاک به سراغ مهدی بهمن رفته که به دلیل مصاحبه با رسانه اسرائیلی به همکاری با بیگانه متهم شده. صدای او باشیم و اجازه ندهیم یک انسان بیگناه دیگر توسط این حکومت مرگبار به قتل برسد.»
هنوز اطلاع دقیقی از اتهامات آقای بهمن در اختیار نیست.
یازده نماینده پارلمان آلمانی کفالت سیاسی ده معترض بازداشت شده را بر عهده گرفتند
یازده نماینده پارلمان آلمانی طی نامهای کفالت سیاسی ده معترض بازداشت شده در اعتراضات جاری ایران در محله خانه اصفهان شهر اصفهان را بر عهده گرفتند. این معترضان متهم هستند که در جریان اعتراضات جاری در کشته شدن سه مامور امنیتی دست داشتهاند.
بر اساس این نامه موهند الهلاک، کریستیان دور، استفان گلبهار، پتر هایدت، کریستوف هوفمان، آندرس لارم، مارتینا رنر و استفان شوارتز، نمایندگان پارلمان آلمان، بهار حقانیپور و مارسل هوپ نمایندگان پارلمان ایالتی برلین و بریجیت پومر، نماینده پارلمان ایالتی تورینگر کفالت سیاسی سهیل جهانگیری، حسین کاظمی، مجید کاظمی، مهدی مشایخی، جابر میرهاشمی، صالح میرهاشمی، فرامرز صالحی، سعید یعقوبی، ابوالفضل بدیعاله و امیر نصر آزادانی را برعهده گرفتند.
سه کنشگر زن زندانی در نامهای به مادر پویا بختیاری: تداوم حبس تو تصویری از سستی ریشه استبداد است
نرگس محمدی، پوران ناظمی و عالیه مطلبزاده، سه زندانی سیاسی و کنشگر حقوق بشر در نامهای به ناهید شیرپیشه، مادر پویا بختیاری، از کشتهشدگان اعتراضات آبان ۹۸ در گلشهر کرج، را ظلمی فاحش خواندند و نوشتند: «ناهید عزیز چه سخت است تصور حبس تو پشت میلههای زندان به دست و اراده کسانی که خون پسرت را بر سنگ فرش خیابانها ریختند بیشک چنین ظلم فاحشی مایه رنج توست اما روی دیگر آن افتخاری با شکوه برای مادری است که تحقق عدالت و دادخواهی را بر آزادی خود ترجیح داد. استبداد حدی برای ظلم و مرزی برای شکستن و داغی برای ننشاندن بر جان انسانها نمیشناسد تداوم حبس تو چون سایر مادران دادخواه تصویری از سستی ریشه استبداد و استحکام و قدرت دادخواهی است. جنبش دادخواهی زنده است.»
خانم شیربیشه در ۲۰ تیر بازداشت و توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرج از بابت اتهاماتی از جمله اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام محاکمه و به ۵ سال حبس محکوم شد. منوچهر بختیاری، همسر وی نیز در پی اعتراض مکرر به کشتهشدن فرزندش تابستان گذشته به سه سال نیم زندان محکوم شده بود.
ارور برژه (Aurore Bergé) نماینده پارلمان فرانسه ساعاتی پیش کفالت سیاسی منوچهر بختیاری و ناهید شیرپیشه را بر عهده گرفت.

محمد عمرانی: هیچ دیکتاتوری بدون همکاری افراد جامعه قادر به ادامه حیات نیست
محمد عمرانی، بازیگر سینما و تئاتر با انتشار ویدیویی در حساب اینستاگرام خود گفت: «نسل تازه به ما یادآوری کرد که هیچ دیکتاتوری بدون همکاری افراد جامعه قادر به ادامه حیات نیست و از امروز همکاری ما با او یعنی مشارکت در جنایت و باید مهمترین تیر ترکشمان را از چله رها کنیم و بزنیم به چشم اسفندیار این هیولا. این یعنی همراهی با جوانان جان بر کف در خیابان. واضحتر بگویم، اعتصاب سراسری.»

نماینده پارلمان آلمان به وزیر خارجه این کشور: طرفدار انقلاب آزادی هستید یا حکومت «جمهوری اسلامی»
نوربرت روتگن، نماینده پارلمان آلمان در توئیتی خطاب به آنالنا بربوک، وزیر خارجه این کشور گفت: «اکنون باید تصمیم بگیرید که طرفدار انقلاب آزادی هستید یا حکومت «جمهوری اسلامی». تصمیم قرار دادن سپاه پاسداران در لیست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا میتواند تصمیمی علیه حکومت أخوندها باشد. فکر میکنم دیر شده است.»
رئیس صدا و سیما: سه بار تحریم سازمان صداوسیما در عرض دو ماه در نوع خود شگفتانگیز است
پیمان جبلی، رئیس سازمان صدا و سیما میگوید: «تحریم گسترده شبکههای برون مرزی و داخلی و حتی سه بار تحریم سازمان صداوسیما در عرض دو ماه در نوع خود شگفتانگیز است،»
صدا و سیما در دو ماه اخیر توسط اتحادیه اروپا، آمریکا و کانادا تحریم شده است. در آخرین اقدام، اتحادیه اروپا در ۱۲ دسامبر صدا و سیما را به دلیل مسئولیتش در نقض حقوق بشر از طریق «تولید و نشر اعترافات اجباری بازداشتشدگان و از جمله روزنامهنگاران، فعالان سیاسی و اعضای اقلیتهای کرد و عرب» وارد تحریمهای جدید خود کرد.

ههنگاو: دستکم ۲۰۲ زن کرد توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدهاند؛ ۳۰ نفر از آنها زیر ۱۸ سال هستند
سازمان حقوق بشری ههنگاو طی گزارشی از بازداشت دستکم ۲۰۲ زن کرد توسط نیروهای امنیتی خبر داد. به گزارش ههنگاو از این میان ۲۷ نفر دانشجو،۶ نفر معلم یک نفر وکیل دادگستری و ۳۰ نفر زیر ۱۸ سال و عمدتا دانشآموز بودهاند.
این خبرگزاری تعداد این بازداشتشدگان را به تفکیک استان اینگونه گزارش کرد:
استان کُردستان؛ ۱۱۰ مورد
استانآذربایجانغربی؛ ۲۸ مورد
استان کرمانشاه؛ ۲۵ مورد
استان ایلام؛ ۲۱ مورد
دیگر شهرهای ایران؛ ۱۸ مورد
تجمعات اعتراضی در زاهدان پس از برگزاری نماز جمعه
مردم معترض زاهدان پس از برگزاری نماز جمعه به امامت مولوی عبدالحمید به خیابان آمده و شعارهایی همچون «مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر خامنهای» و «امسال سال خونه، سید علی سرنگونه» سردادند.
معترضان همچنین تصویر علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی را به آنش کشیدند و خواستار آزادی ترانه علیدوستی، بازیگر سینمای بازداشت شده نیز شدند.
نماینده پارلمان فرانسه کفالت سیاسی پدر و مادر پویا بختیاری را بر عهده گرفت
ارور برژه (Aurore Bergé) نماینده پارلمان فرانسه در توئیتی ضمن بر عهده گرفتن کفالت سیاسی منوچهر بختیاری و ناهید شیرپیشه، پدر و مادر پویا بختیاری، جوان معترضی که در جریان اعتراضات سال ۱۳۹۸ در مهرشهر کرج کشده شد، نوشت: «پویا بختیاری در جریان اعتراضات آبان ۹۸ توسط جمهوری اسلامی کشته شد. پس از آن پدر و مادر او، منوچهر بخیتیاری و ناهید شیرپیشه دستگیر و زندانی شدند. من کفالت سیاسی این دو نفر را که ناعادلانه زندانی شده اند، بر عهده میگیرم.»