وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در اطلاعیهای از «شناسایی بزرگترین شبکه تأمین مالی و تجهیزاتِ تیمهای عملیاتی گروهک تروریستی منافقین، توسط سربازان گمنام امام زمان و دستگیری عناصر اصلی شبکه» خبر داد
بیش از صد روز از اعتراضات در ایران میگذرد و تجمعهای مردمی در داخل کشور همچنان پابرجاست.
با شروع سال نو میلادی، چندی از مخالفان در تبعیدِ جمهوری اسلامی سال ۲۰۲۳ را سال «پیروزی» علیه نظام عنوان کردند و در صفحات اجتماعی خود، برای سال جدید پیام مشترک منتشر کردند.
ناآرامی در شهرهای مختلف ایران همچنان در جریان است و در یکی از آخرین واکنشهای داخلی، سیداسماعیل خطیب وزیر اطلاعات ایران اعلام کرد: «اساسا نظام سلطه هیچ زمان به دنبال مهار یا تضعیف ایران نبوده بلکه به دنبال براندازی بوده است.» او در قسمتی از صحبتهایش نیز گفت که «در اغتشاشات اخیر، بهشکلی در رسانههایشان جلو رفتند که خودشان هم تصور کردند انقلابی در حال رخ دادن است».
در ادامه نیز وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در اطلاعیهای از «شناسایی بزرگترین شبکه تأمین مالی و تجهیزاتِ تیمهای عملیاتی گروهک تروریستی منافقین، توسط سربازان گمنام امام زمان و دستگیری عناصر اصلی شبکه» خبر داد.
در متن اطلاعیه اینطور آورده شده است که «۶ نفر از عناصر اصلی شبکه، در سلسله عملیاتی همزمان و در چند استان کشور، بازداشت و ۱۰ نفر احضار و تعدادی دیگر از مرتبطین شبکه تحت تعقیب میباشند».
وزارت اطلاعات، سرکرده این گروه را «علیمحمد دولتی فرزند غلامحسین» معرفی کرده است که دفاتر و موسساتی در کشورهای «امارات و هلند» دارد.
آخرین اخبار و گزارشهای مرتبط با اعتراضها در ایران در روز دوشنبه ۱۲ دی (دوم ژانویه) را میتوانید در این صفحه پیگیری کنید.
نشریه تلگراف: سپاه پاسداران جمهوری اسلامی به عنوان گروه تروریستی معرفی خواهد شد
نشریه تلگراف فاش کرد که سپاه پاسداران جمهوری اسلامی پس از 10 نقشه برای آدمربایی یا قتل افراد در سال گذشته در بریتانیا قرار است رسما به عنوان یک گروه تروریستی معرفی شود.
تام توگندات، وزیر امنیت و سوئلا براورمن وزیر کشور بریتانیا هر دو از این اقدام حمایت کردهاند و انتظار میرود ظرف چند هفته آینده این خبر اعلام شود.
براساس این گزارش تحریم این گروه با این معناست که عضویت در سپاه پاسداران، شرکت در جلسات آن، داشتن آرم آن در انظار عمومی یا تشویق به حمایت از فعالیتهای آنها جرم محسوب میشود.
بن ریلی اسمیت، سردبیر سیاسی نشریه تلگراف در صفحه توییتر خود به این گزارش پرداخته است.
واکنش رسانههای ایتالیایی به مرگ مهدی زارع اشکذری
واکنشها به مرگ مهدی زارع اشکذری، دانشجوی سابق دانشگاه بولونیا ایتالیا ادامه دارد و امروز رسانههای ایتالیا از جمله ارپوبلیکا ، له استمپا و دومانی به صورت گسترده به آن پرداختند. جیانلوکا کستانتینی، کارتونیست ایتالیایی هم تصویری از مهدی زارع اشکذری کشیده است.
قوه قضاییه ایران اعلام کرده که مهدی زارع اشکذری در جریان «ناآرامیهای اخیر در تهران مجروح و به بیمارستان منتقل شده و چندی بعد فوت کرده» است؛ اما عفو بینالملل میگوید که او در تظاهرات بازداشت، شکنجه و بعد از آزادی موقت به کما رفته است. طبق گزارشهای منتشر شده هم خانواده و نزدیکانش میگویند که او در جریان اعتراضات بازداشت شده و «پس از ضرب و شتم و شکنجه شدید در حالیکه بدحال بوده به طور موقت آزاد شده» است و پس از آزادی موقت به کما رفته و پس از ۲۰ روز در بیمارستان جان باخته است. نزدیکان او به بینی و دندانهای شکسته و آثار کبودی روی بدنش اشاره کردهاند. ریکاردو نوری، سخنگوی عفو بین الملل ایتالیا کشته شدن مهدی زارع اشکذری در اثر شکنجه و ضرب و شتم را «خبر وحشتناک» عنوان کرد.
براساس گزارشهای منتشر شده، نهم دی ماه، پیکر مهدی زارع اشکذری به خانوادهاش تحویل داده میشود و یک روز بعد هم مراسم خاکسپاری انجام میگیرد. طبق ویدئوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی امروز، دوشنبه 12 دی ماه مراسم ختم او با حضور جمعیت انبوه برگزار شد.
مهدی زارع اشکذری، ۷ سال پیش برای تحصیل در رشته داروسازی دانشگاه بولونیا ایتالیا به این شهر رفته بود؛ اما به دلیل بیماری مادرش تحصیلات را رها کرد و به ایران بازگشت.
تمدید قرار بازداشت موقت فاطمه سپهری برای سومین بار
اصغر سپهری، برادر فاطمه سپهری روز دوشنبه ۱۲ دی در توییتی از تمدید بازداشت موقت خواهرش برای بار سوم خبر داد و نوشت: «پیش از بازداشت، به دلیل وجود تودهای در دست چپ ۲ بار عمل جراحی داشته و نیاز به فیزیوتراپی دارد و طبق نظر پزشک باید به دور فشار روانی و استرس باشد.»
آقای سپهری همچنین در ادامه نوشت: «خواهرم به دلیل دیابت، نیاز به رژیم غذایی مناسب دارد و همچنین دچار فشار خون است که پس از آخرین فراخوان برای تجمع در آذرماه، تلفنش به شدت کنترل میشود و ملاقات حضوریاش لغو شده است. این محدودیتها باعث شده که هر روز به دلیل فشار خون بالای ۱۸ در بهداری زندان وکیلآباد باشد.»
خانم سپهری، کشنگر سیاسی از ۳۰ شهریور تاکنون با ۳ بار قرار بازداشت موقت در زندان وکیلآباد مشهد به سر میبرد. او همچنین یکی از امضاکنندگان نامه درخواست استعفای علی خامنهای بوده است.
آرمیتا عباسی دست به اعتصاب غذای خشک زد
مادر آرمیتا عباسی در صفحه اینستاگرام منتسب به او از اعتصاب غذای خشک دخترش خبر داده است.
او در این پست اینستاگرامی نوشت: «امروز آرمیتا عباسی تک فرزند من که طبق نظرات حضرات اطلاعات با عناوین دروغین در زندان کچویی کرج زندانی است به علت عدم رسیدگی به پروندهاش و طولانی شدن دوره زندانیش، دست به اعتصاب غذای خشک زده است.»
او از بازداشتشدگان اعتراضات ایران است و اواخر مهر ۱۴۰۱ در کرج دستگیر شد.
انجمن تجارت الکترونیک تهران: اینترنت طبقاتی، غیراخلاقی و غیرتخصصی است
همزمان با شروع اعتراضات در ایران، دسترسی کاربران به اینترنت و شبکههای مجازی محدود شده است. فیلترینگ افزایش یافته و اخیرا ارائه اینترنت با سطوح دسترسی مختلف از سوی برخی مقامهای دولتی و حاکمیتی و حتی نمایندگان مجلس به میان میآید. دسترسیای که برخی از آن به عنوان اینترنت طبقاتی یاد میکنند.
انجمن تجارت الکترونیک تهران با انتشار بیانیهای اعلام کرد که با گذشت سه ماه از آغاز اعمال محدودیتهای بیسابقه بر اینترنت و تنگتر شدن دسترسی عامه کاربران به آن، بهجای حل مساله و رفع مشکلات بیشماری که بر اساس این تصمیم اشتباه حادث شده، اخبار ضد و نقیضی از تعریف طرحی موسوم به «اینترنت طبقاتی» به گوش میرسد.
این انجمن اعلام کرد که قویا با تعریف هرگونه اولویتبندی در دسترسی به اینترنت مخالف است و بر این باور است این طرح، مشکلی بر مشکلات پیشین اضافه میکند.»
براساس بیانیه این انجمن، دسترسی به اینترنت با کیفیت و بدون محدودیت از «حقوق اولیه شهروندی» است و «پیشبرد طرحهایی از این دست»، بیش از گذشته شکافهای اجتماعی را تعمیق بخشیده و «موجب تشدید نارضایتیهای عمومی» میشود.
سازمان عفو بینالملل تایید حکم اعدام محمد بروغنی را محکوم کرد
سازمان عفو بینالملل تصمیم دیوان عالی ایران مبنی بر تایید حکم اعدام محمد بروغنی را محکوم کرد. در صفحه توییتر این سازمان نوشته شده است: «مقامات باید فوراً هرگونه طرحی برای اعدام او را متوقف و حکم اعدامش را لغو کنند.»
آقای بروغنی در ارتباط با اعتراضات در ایران به اعدام محکوم شده است. صبح امروز خبرهایی مبنی بر لغو حکم اعدام او منتشر شده بود که قوه قضاییه آن را تکذیب کرد.
درخواست ۶۰۰ هنرمند در سراسر جهان برای آزادی ترانه علیدوستی
بیش از ۶۰۰ هنرمند در سراسر جهان با امضای نامهای سرگشاده خواستار آزادی ترانه علیدوستی، بازیگر ایرانی شدند. ژولیت بینوش، پنهلوپه کروز، کیت وینسلت، مارک آلن رافلو، کیلین مورفی، ونسان کسل از جمله امضا کننده این نامه هستند.
۲۶ آذر، قوه قضاییه اعلام کرد ترانه علیدوستی بازداشت شده است. میزان، خبرگزاری رسمی قوه قضاییه ایران گفته است خانم علیدوستی «در مورد برخی ادعاهای مطرحشدهاش مستند و سندی را ارائه نکرده است».
کامبیز نوروزی، حقوقدان: به اسم حجاب مردم را باهم درگیر نکنید
«طرح جدید حجاب و عفاف بدون برخورد فیزیکی و ورود مستقیم پلیس» به تازگی از سوی برخی مسئولان مطرح شده است. هاشمی گلپایگانی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور درباره این طرح جدید گفته است که «در این طرح، برخورد فیزیکی وجود ندارد و نیروی انتظامی مستقیم با بدحجاب کاری ندارد و هیچ گونه تنش و درگیری صورت نمیگیرد.»
کامبیز نوروزی، حقوقدان در کانال تلگرامی خود درباره طرحهای اینچنینی نوشت: «اخیرا در بین مقامات مختلف در شهرهای کشور صداهایی شنیده و خوانده میشود که خلاف قانون و به منزله نقض حقوق شهروندی زنان است. قصدشان این است که بدون آنکه پلیس را وارد کنند زنانی را که از نظر ایشان حجاب شرعی ندارند به دست خود مردم از خدمات اجتماعی محروم کنند. مثلاً در قم به یک نانوایی به بخاطر عدم تفکیک زن و مرد تذکر دادند. یا مغازهای را که به زن بیحجاب کالا فروخته میبندند. در موردی دیگر رئیس یک شعبه بانک را به دلیل ارائه خدمات بانکی به خانمی بیحجاب تنبیه کردند. یک عضو شورای شهر تبریز گفته است زنان بی حجاب را به اتوبوسها راه ندهند. اینها یعنی که آن نانوا و آن مغازهدار و آن کارمند بانک و آن راننده اتوبوس باید مدام با خانمها درگیر شوند که حجابتان چنین و چنان. حالا اینکه این قبیل افراد چطور میخواهند تشخیص حجاب بدهند و این تشخیصشان تا چه حد سازگار با مقامات است خودش مسألهای است.»
تبریک سال نو میلادی منصور بهرامی، تنیسباز حرفهای همراه با شعار «زن زندگی آزادی»
منصور بهرامی، تنیسباز حرفهای ایرانی در صفحه اینستاگرام خود ضمن تبریک سال نو میلادی در ویدئویی با اشاره به حوادث اخیر گفت: «میدونم ساده نیست اما سال خوبی توام با صلح و ارامش برای همه ایرانیها و جهانیان باشد. زن زندگی آزادی. پاینده ایران.»
وزیر امور خارجه هلند: فشار دیپلماتیک دائمی بر جمهوری اسلامی را ادامه خواهیم داد
ووپکه هوکسترا، وزیر امور خارجه هلند در یادداشتی در صفحه لینکدین خود با تبریک سال نو میلادی به مسایل ایران هم اشاره کرد. او نوشت: «اعدامهای وحشتناک و خشونت، مرا عمیقا تحت تاثیر قرار میدهد. مهاجران ایرانی در هلند نگران سرنوشت دوستان و خانوادههای خود در ایران هستند... به همین دلیل من اخیرا سفیر ایران را احضار کردهام و از ایران خواستم تا به این موضوع پایان دهد. من به تکرار این تماسها ادامه خواهد داد.» آقای هوکسترا بعد هم ادامه داد که جامعه جهانی از جمله هلند «نمیتواند و نباید از آنچه در ایران میگذرد چشمپوشی کند.»
هوکسترا همچنین در نوشتهاش تاکید کرد که «ما باید هرکاری که میتوانیم برای کمک به پایان دادن به نقض حقوق بشر انجام دهیم و بنابراین فشار دیپلماتیک دائمی بر رژیم [جمهوری اسلامی] را ادامه خواهیم داد».
وزیر خارجه هلند نوشتهاش را اینگونه به پایان رساند: «باید به صحبت کردن ادامه دهیم: برای مهسا امینی، محسن شکاری، مجیدرضا رهنورد و همه کسانی که جرات انتخاب امید و زندگی آزاد را دارند.»
نوربرت روتگن، نماینده و عضو کمیته روابط خارجی پارلمان آلمان از حزب دموکرات مسیحی (CDU) در توییتر خود به این یادداشت وزیر امور خارجه هلند اشاره کرده است.