ترکیه و ایران با وجود انجام عملیاتی هوایی و موشکی دو روز گذشته به مناطق کُردنشین سوریه و عراق که حداقل ۳۶ کشته بر جای گذاشته همچنان از ادامه حملات به این مناطق خبر میدهند.
ترکیه و ایران با وجود انجام عملیاتی هوایی و موشکی دو روز گذشته به مناطق کُردنشین سوریه و عراق که حداقل ۳۶ کشته بر جای گذاشته همچنان از ادامه حملات به این مناطق خبر میدهند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز دوشنبه اعلام کرد: «تنها به عملیات هوایی پنجه-شمشیر اکتفا نخواهیم کرد. در صورت لزوم نیروی زمینی نیز وارد عمل خواهد شد.» آقا اردوغان با تاکید بر این که عملیات ارتش ترکیه به مناطق کردنشین سوریه بدون هیچ محدودیتی ادامه خواهد داشت تایید کرد که جنگندههای نیروی هوایی کشورش به ۱۲ هدف در کوبانی حمله کردهاند.
ترکیه روز یکشنبه از حملات تازه در شمال عراق و سوریه علیه ۸۹ هدف نظامیِ واقع در مناطق تحت کنترل نیروهای کرد سوریه و حزب کارگر کردستان(پ کا کا) که اخیرا از سوی آنکارا به عنوان عامل بمبگذاری در استانبول متهم شدهاند، خبر داده بود؛ اتهامی که البته از سوی پ کا کا رد شده است.
به گفته دیدهبان حقوق بشر سوریه حداقل ۳۵ نفر که اکثریت قریب به اتفاق آنها مبارزان کرد و سربازان سوری بودند، در نتیجه حملات ترکیه در شمال و شمال شرقی سوریه کشته و بیش از ۷۰ نفر دیگر نیز مجروح شدهاند.
در مقابل، ترکیه نیز از شلیک تلافیجویانه ۵ موشکی گروههای کرد به به شهرستان مرزی کاراکامیش خبر دادند که در پی آن ۲ نفر کشته و ۶ نفر نیز زخمی شدهاند. مقامهای ترکیه روز یکشنبه نیز از حملاتی مشابه به شهر مرزی کیلیس خبر داده بودند که در نتیجه آن یک سرباز کشته و ۷ افسر پلیس زخمی شدند.
در حالی که ترکیه بر ادامه عملیات ارتش این کشور تا نابودی کامل افرادی که «تروریستها» تاکید دارد، سپاه پاسداران ایران نیز بامداد دوشنبه ۲۱ نوامبر دور جدیدی از حملات پهپادی و موشکی خود را به اقلیم کردستان عراق را انجام داد. مطابق اطلاعیه سپاه پاسداران، طی این حملات مناطق جژنیکان، زرگوئیز و کوی سنجق واقع در اقلیم کرد شمال عراق هدف قرار گرفته است.
رسانههای محلی عراق نیز از هدف قرار گرفتن پایگاههای حزب دموکرات کردستان در منطقه کوی سنجق اربیل با موشک و مقر حزب کومله در منطقه زیرگز سلیمانیه با پهپاد خبر دادند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع عراقی تایید کرده که در پی این حملات یک عضو حزب دموکرات کردستان ایران جان خود را از دست داده است.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
در شرایطی که فرماندهی نیروهای مرکزی آمریکا (سنتکام) در بیانیهای حملات پهپادی و موشکی ایران به مقرهای حزب دموکرات کردستان ایران و کومله در شمال عراق را محکوم کرده، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه گفت: «ارادهای برای توقف مزاحمتهای گروهکهای تروریستی در مناطق مرزی ایران در اقلیم کردستان عراق و خود عراق دیده نمیشود.»؛ اظهارنظری که تایید تلویحی احتمال بالای ادامه حملات سپاه پاسداران به مناطق کردنشین عراق بود.
او انگیزه اصلی این اقدام نظامی را بدل شدن اقلیم کرد شمال عراق به «محل صدور تجهیزات و تسلیحات» به داخل ایران عنوان کرد. ادعایی که تا کنون از سوی گروههای کرد رد شده است.
سپاه پاسداران پیشتر و در ۲۴ و ۲۸ سپتامبر گذشته و ۱۴ نوامبر جاری نیز مواضع گروههای کرد ساکن در شمال عراق را هدف حملات موشکی، توپخانهای و پهپادی قرار داده بود.
شماری زیادی از شهرهای کردنشین ایران در دو ماه گذشته از کانونهای اصلی اعتراضات مردمی بودهاند و این اعتراضها طی روزهای اخیر با وجود سنگینتر شدن سرکوب خونین نیروهای نظامی و امنیتی، شدت بیشتری به خود گرفته است. اعتراضهای سراسری در ایران پس از آن آغاز شد که یک دختر ۲۲ ساله کُرد به نام مهسا امینی طی سفر به تهران و در جریان بازداشت از سوی نیروهای گشت ارشاد جان خود را از دست داد. مرگ او در ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ در بیمارستان کسری تهران رخ داد و موجب شکلگیری تجمعهای اعتراضی در تهران و شهر زادگاه او یعنی سقز شد. این تجمعها به سرعت ابعاد سراسری و بینالمللی به خود گرفت و با وجود این که مطابق اعلام سازمان حقوق بشر ایران تا کنون منجر به کشته شدن حداقل ۳۷۸ معترض در جریان سرکوب نیروهای نظامی شده ولی فروکش نکرده است.