NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

فعالان حقوق بشری بلوچ: دست‌کم ۸۰ نفر از جمله دو کودک در ناآرامی‌های زاهدان کشته شدند

اعتراضات در زاهدان
اعتراضات در زاهدان Copyright عکس از شبکه‌های اجتماعی
Copyright عکس از شبکه‌های اجتماعی
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

فعالان حقوق بشری بلوچ می‌گویند بر اساس گزارش منابع موثق و شاهدان عینی، بیش از۸۰ نفر از جمله دو کودک کشته شده‌اند. پیش‌تر کمپین فعالین بلوچ کشته شدن ۶۷ نفر و مجروح شدن بیش از ۳۰۰ نفر را تایید کرده بود

آگهی

گزارش‌های غیر رسمی حاکی از آن است که ناآرامی‌ها همچنان در سیستان و بلوچستان ادامه دارد. ویدئوهای منتشره از زاهدان نشان می‌دهند که روز دوشنبه ۱۱ مهر کسبه این شهر به اعتصاب خود ادامه داده‌اند.

فعالان حقوق بشری بلوچ می‌گویند بر اساس گزارش منابع موثق و شاهدان عینی، بیش از۸۰ نفر از جمله دو کودک کشته شده‌اند. پیش‌تر کمپین فعالین بلوچ کشته شدن ۶۷ نفر و مجروح شدن بیش از ۳۰۰ نفر را تایید کرده بود. این درحالیست که استانداری سیستان و بلوچستان تعداد کشته و زخمی‌های حوادث اخیر زاهدان را به‌مراتب کمتر اعلام کرده است.

گزارش‌های منابع خبری دیگر حاکی از آن است که بیمارستان‌های زاهدان به دلیل تعداد زیاد زخمی‌ها، با کمبود شدید خون مواجه هستند و ادعا شده که نیروهای دولتی مانع از خدمت‌رسانی پرسنل بیمارستان‌ها به مجروحان شده‌اند.

یک منبع مطلع به کمپین فعالان حقوق بشری بلوچ گفته است: «در بیمارستان‌های زاهدان شدیدا به فرآورده‌های خونی نیازاست و بسیاری از زخمی‌ها به دلیل خونریزی شدید جان خود را از دست داده‌اند.»

بنا بر اخبار منتشره در وبسایت «حال‌وش» که اخبار محلی در استان سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد نیز پس از کشتار «روز جمعه خونین» مردم زاهدان، هلیکوپترهای نظامی جمهوری اسلامی بصورت مداوم و شبانه‌روزی در آسمان زاهدان در حال گشت‌زنی هستند و در مواردی شاهدان عینی گفته‌اند که آنها به سمت مردم شلیک می‌کنند.

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان پیش‌تر با انتشار ویدئویی دربارۀ ماجرای تیراندازی تک تیراندازها در روز جمعه گفته بود: «به سر و سینه نمازگزاران بی‌دفاع شلیک‌ کردند.»

همچنین گفته می‌شود روز دوشنبه ۱۱ مهر هلی‌کوپترهای نظامی به سمت یک دستگاه خودروی پژو ۴۰۵ در شمال زاهدان تیراندازی کردند که طی آن چهار سرنشین پژو کشته شدند.

برخی منابع خبری نیز می‌گویند که ماموران دولت در لباس مردم محلی به «سرکوب مردم» می‌پردازند و «اغتشاشات» از جانب خود این نیروها صورت می‌گیرد. به گفته یک مقام آگاه، مردم محلی هیچگاه دکه بازارهای خودشان را آتش نمی‌زنند و آنها با هدف تفرقه انداختن میان مردم اقدام به کارهای تخریبی می‌کنند. منابع حکومتی و استانداری سیستان و بلوچستان تاکنون به این ادعا واکنشی نشان نداده‌اند.

توییتر یورونیوز فارسی را دنبال کنید

تصاویر منتشره در روزهای گذشته نشان از خشونت بی‌سابقه‌ای علیه مردم سیستان و بلوچستان بالاخص مردم زاهدان دارد.

همزمان دسترسی به اینترنت در زاهدان تقریبا غیرممکن است و همین امر دسترسی به اخبار و بررسی صحت و سقم اطلاعات آنها را بشدت محدود کرده است. 

خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران در تازه ترین گزارش خود درباره ناآرامی‌های سیستان و بلوچستان، ضمن اذعان به قطعی اینترنت در زاهدان از بازداشت تعدادی از «اشرار» در شامگاه یکشنبه خبر داده بود.

اعتراضات در سیستان و بلوچستان بویژه در زاهدان در حالی ادامه دارد که گفته می‌شود عملا در این شهر «حکومت نظامی» برقرار شده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

معترضان با تجمع در مقابل خانه مولانا گُرگیج در گالیکش؛ احضاریه دادگاه روحانیت ملغی شود

آغاز سومین هفته اعتراضات ایران؛ ده‌ها کشته و زخمی در زاهدان، ادامه تظاهرات در شهرهای مختلف

ایران: صدای مهیب در زاهدان احتمالا مربوط به سقوط قطعات ماهواره ظفر است