«اشکان تلاش کرد به پلیسها توضیح دهد که آنها در تهران غریب هستند و از آنها خواهش کرد که خواهرش را با خود نبرند. اما در همان گیر و دار، مامور پلیس به صورت اشکان اسپری فلفل میزند و مهسا را با زور به درون ون انداخته و با خود به مقر پلیس امنیت اخلاقی میبرد.»
عرفان مرتضایی، پسرخاله مهسا (ژینا) امینی، درگفتگویی با اسکای نیوز میگوید که به مهسا پیش از مرگ «توهین» شده و او «شکنجه» شده است.
اسکای نیوز عرفان مرتضایی را فعال سیاسی و از نیروهای پیشمرگه کردستان معرفی میکند و مینویسد که وی ساکن عراق است و مصاحبه با وی در سلیمانیه را اولین مصاحبه یکی از اقوام و خانواده خانم امینی با یک رسانه غربی عنوان میکند.
آقای مرتضایی به اسکای نیوز توضیح میدهد هنگامی که مهسا و برادرش اشکان در تهران به خرید رفته بودند، با پلیس امنیت اخلاقی رو به رو میشوند.
وی میگوید: «اشکان تلاش کرد به پلیسها توضیح دهد که آنها در تهران غریب هستند و از آنها خواهش کرد که خواهرش را با خود نبرند. اما در همان گیر و دار، مامور پلیس به صورت اشکان اسپری فلفل میزند و مهسا را با زور به درون ون انداخته و با خود به مقر پلیس امنیت اخلاقی میبرد.»
عرفان مرتضایی با بیان این که یکی از شاهدانی که با مهسا درون ون پلیس بوده ادامه ماجرا را برای خانواده خانم امینی تعریف کرده است، میگوید: «در راه مقر پلیس امنیت اخلاقی، مهسا مورد شکنجه و توهین قرار گرفته است.»
خانم امینی پس از رسیدن به مقر پلیس هوشیاری خود را رفته رفته از دست داده و سپس بیهوش شد. آقای مرتضایی میافزاید: «طبق گزارشی از بیمارستان کسرای تهران، مهسا به محض رسیدن به بیمارستان به لحاظ پزشکی مرده بود. او بر اثر ضربهای که به سرش خورده، دچار مرگ مغزی شده بود.»
آقای مرتضایی میگوید که مقامات ایران پدر، مادر و برادر مهسا را برای حضور در تلویزیون دولتی و سکوت در مقابل رسانههای خارجی تحت فشار قرار دادهاند.
او در پاسخ به تاثیر مرگ دخترخالهاش بر جنبش اعتراضی ایران میگوید: «مرگ مهسا جرقهای برای آتش اعتراضات سراسری ایران و کردستان شد. مهسا اکنون به صدای خشم مردم ایران تبدیل شده است. مرگ او خشم آنها را شعلهور کرد. چرا؟ چون هنگامی که مهسا از دنیا رفت، حکومت اسلامی تلاش کرد تا او را شبانه مخفیانه و بدون اطلاع هیچکس دفن کند. خوشبختانه، همشهریهای او در سقز به این سناریوی جمهوری اسلامی پی بردند و جلوی آن را گرفتند. و سرانجام با کمک هزاران نفر از مردم سقز و شهرهای دیگر کردستان به خاک سپرده شد.»
مقامات حکومتی ایران که وعده رسیدگی کامل به حادثه چگونگی درگذشت مهسا امینی را دادهاند میگویند هیچگونه برخورد فیزیکی با وی نشده و او مورد ضرب و جرح قرار نگرفته است و مرگ وی به دلیل سابقه بیماری بوده که داشته است. خانواده خانم امینی اما این ادعای مقامات ایران را که مهسا بدلیل سابقه بیماری که داشت درگذشته است، رد میکنند و آن را بیاساس میدانند.