کارشناسان موزه بریتانیا قطعات خرد شده چندین ظرف عتیقه را که در جریان انفجار سال ۲۰۲۰ در بندر بیروت تکه پاره شده بودند به هم چسباندند و ظروف را پس از بازسازی به نمایش گذاشتند.
ظروف شیشهای عتیقه که در جریان انفجار بندر بیروت لبنان در سال ۲۰۲۰ اسیب زیادی دیده بودند پس از بازسازی، برای اولین بار در موزه بریتانیا به نمایش گذاشته شدند.
مدیر موزه بریتانیا روند بازسازی این ظروف عتیقه شیشهای را با جریان مقاومت مردم در لبنان مقایسه کرد و گفت: «روند و داستان تخریب و بازسازی این ظروف شیشه ای، نمونه ای از مقاومت و همکاری است.»
وی از جانب تمام کسانی که در روند بازسازی همکاری کردهاند، گفت که «مفتخر است که پس از دو سال این ظروف به نمایش در میآیند.»
مدیر موزه بریتانیا می گویند این ظروف بزودی به لبنان منتقل خواهند شد.
این ظروف رنگارنگ که شامل گلدان، دیس، لیوان و پارچهای عتیقه می شود در دانشگاه آمریکایی بیروت قرارداشتند که در جریان انفجار بی سابقه عمدتا شکسته و چندپاره شده بودند. دانشگاه آمریکایی بیروت در فاصله ۳ کیلومتری از بندر بیروت قرار دارد.
از ۷۴ ظرف شکسته تنها دو ظرف سالم ماندهاند و بقیه تکه تکه شدهاند. تاکنون ۲۶ ظرف توسط متخصصان موزه بریتانیا بازسازی شدهاند. کارشناسان امیدوارند به زودی حداقل نیمی از ۴۶ ظرف باقی مانده را نیز بازسازی کنند.
کارشناسان و باستانشناسان که در این پروژه همکاری کردهاند میگویند که یکی از سختترین کارهای بازسازی را تجربه کردهاند. چرا که هر تکه کوچک شیشه جداسازی و طبقه بندی شده تا مشخص شود مربوط به کدام ظرف است. کامورچو اوغلو، یکی از بازرسان موزه بریتانیا می گوید: «مرتب سازی و طبقه بندی هزاران تیکه شیشه همچون ساخت یک پازل بزرگ کار بسیار دشواری بود.»
انفجار چهارم اوت سال ۲۰۲۰ در یک انبار در بندر بیروت آنچنان عظیم و گسترده بود که بسیاری از محلهها تا شعاع بین یک تا ۵ کیلومتری را دچار خرابی و ویرانی کرد و جان بیش از ۲۰۰ نفر را گرفت. ۶۵۰۰ نفر هم در جریان این انفجار زخمی شدند.