امارات، یکی از دشمنان بزرگ جریان اخوانالمسلمین به شمار میرود و به همین دلیل همواره موضعی میانهروانهتر نسبت به عربستان در قبال بحران سوریه در پیش گرفته است. بشار اسد سال گذشته به امارات سفر کرد.
امارات متحده عربی روز یکشنبه اعلام کرد در چارچوب سیاست تحکیم روابط با ایران، روابط دیپلماتیک خود با همسایه شمالی را به سطح سفیر ارتقاء میدهد. وزارت امور خارجه امارات با صدور بیانیهای ضمن تائید این خبر اعلام کرد: «سفارت ما در ایران در روزهای آینده کار خود را از سر خواهد گرفت.»
براساس این بیانیه سیف محمد الزعبی، سفیر پیشین امارات در تهران به پست خود باز خواهد گشت.
امارات شش سال پیش و در پی حمله به اماکن دیپلماتیک عربستان سعودی در تهران و مشهد، همراه با دیگر متحدان ریاض روابط خود با تهران را بهشدت کاهش داد. در آن زمان گروهی از معترضان به اعدام شیخ باقر نمر النمر، یکی از رهبران شیعیان عربستان، به سفارت سعودی در تهران و کنسولگری این شهر در مشهد حمله کردند.
روابط تهران و همسایگان عرب گرم میشود؟
روابط پر فراز و نشیب ایران و امارات در سالهای گذشته هیچگاه قطع نشد. با وجود نزدیکی حاکمان جوان ریاض و ابوظبی، امارات در ماههای اخیر سیاست نزدیکی به رقبای سنتی نظیر ایران و ترکیه را در پیش گرفته است. امارات، یکی از دشمنان بزرگ جریان اخوانالمسلمین به شمار میرود و به همین دلیل همواره موضعی میانهروانهتر نسبت به عربستان در قبال بحران سوریه در پیش گرفته است. بشار اسد سال گذشته به امارات سفر کرد.
رابطه نزدیک محمد بن زاید و محمد بن سلمان، ولیعهدان دو کشور بهویژه در پی ناکامی جنگ یمن و جدایی امارات از خط عربستان، دستکم برای مدتی به تیرگی گرایید.
امارات همراه بحرین یکی از معدود کشورهای عرب خلیج فارس است که در چارچوب پیمان ابراهیم دولت دونالد ترامپ، اسرائیل را به رسمیت شناخت. ایران شناسایی اسرائیل از سوی کشورهای اسلامی را محکوم میکند. با این حال برخلاف مصر و اردن، ایران روابط دیپلماتیک خود با امارات را پس از شناسایی اسرائیل قطع نکرد.
خبر بازگشت سفیر امارات، پس از بازگشت سفیر کویت به تهران منتشر میشود. دولت ابراهیم رئیسی میگوید سیاست «همسایگی خوب» و روابط نزدیک با کشورهای منطقه، در اولویت رویکرد دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.