این سه کشتی در مجموع حامل حدود ۵۸ هزار تن ذرت اوکراین هستند که قرار است بار خود را به کشورهای ترکیه، بریتانیا و ایرلند برسانند.
سه کشتی دیگر حامل غلات اوکراین، بنادر این کشور را ترک کرده تا آنها را به بازارهای بینالمللی برساند.
سه کشتی جدید حامل حدود ۵۸ هزار تن ذرت، به عنوان بخشی از توافق روسیه و اوکراین هستند تا با عرضه به بازارهای جهانی، تا اندازهای مشکل کمبود غلات در جهان را جبران کنند.
مرکز هماهنگی مشترک در استانبول که متشکل از متخصصانی از روسیه، ترکیه، اوکراین و سازمان ملل هستند، روز جمعه اعلام کردند که دو کشتی حامل ذرت از چورنومورسک و یک کشتی از اودسا سفر خود را آغاز کردهاند. وزارت دفاع ترکیه هم در توییتر اعلام کرد که که یکی از کشتیها که پرچم پاناما دارد حامل ۳۳ هزار تن ذرت، اودسا را به مقصد ایرلند ترک کرده است. بر اساس اعلام این نهاد ترک، قرار است این کشتی توسط مرکز هماهنگی مشترک در شمال استانبول بازرسی شود و سپس سفر خود را ادامه خواهد داد.
کشتی دوم با نام روجن با پرچم مالت و حامل ۱۳ هزار تن ذرت از بندر چورنومورسک به مقصد بریتانیا و کشتی سوم با نام پولارنت با پرچم ترکیه از چورنومورسک به سمت بندر قرهسو ترکیه در دریای سیاه حرکت کرده است. پیش از آنکه این کشتی حامل ۱۲ هزار تن ذرت، به قرهسو برسد در استانبول و توسط مرکز هماهنگی مشترک مورد بازرسی قرار خواهد گرفت.
هفته گذشته کشتی رازونی که نخستین کشتی بارگیری شده غلات اوکراینی از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه به این کشور به شمار میرفت، محمولهای از ذرت اوکراین را به لبنان رسانده بود.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
اوکراین یکی از صادرکنندگان عمده غلات است اما به دلیل حمله و محاصره روسیه نتوانسته همچون گذشته محصولات خود را در بازارهای جهانی ارائه دهد. بنادر دریای سیاه این کشور که مسیری کلیدی برای حمل این محمولهها به شمار میرود تا حد زیادی از سوی روسیه بسته شده و همین مسئله موجب افزایش قیمت جهانی مواد غذایی و همچنین نگرانیها در خصوص کمبود آن در سطح جهان و به ویژه در آفریقا شده است.