سفر گروسی به اسرائیل در آستانه نشست شورای حکام؛ بنت ایران را به فریب دادن جامعه جهانی متهم کرد

نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل روز جمعه ۳ ژوئن در دیدار با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ایران را به فریب دادن جامعه جهانی و ارائه اطلاعات نادرست از برنامه هستهای خود متهم کرد.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی عصر پنجشنبه برای دیدار با مقامهای اسرائیل وارد این کشور شده بود.
سفر آقای گروسی به اسرائیل در حالی انجام شده که تنش بر سر برنامه هستهای ایران در پی توقف مذاکرات احیای برجام در وین اوج گرفته است.
اسرائیل که دشمن منطقهای ایران محسوب میشود، مخالف سرسخت احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ میان ایران و قدرتهای جهانی است.
دفتر نخست وزیر اسرائیل در بیانیهای اعلام کرد که آقای بنت در دیدار با آقای گروسی با تأکید بر نگرانی کشورش از «خطر» پیشرفتهای هستهای ایران، خواستار بسیج جامعه جهانی و استفاده از همه ابزارها برای جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هستهای شده است.
آقای بنت روز سهشنبه هم با انتشار اسنادی، مدعی شد که ایران اسناد محرمانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی را سرقت کرده است. البته ایران این اتهام را رد کرد.
بنا به برخی از گزارشها، اسرائیل تنها کشور دارای سلاح هستهای در خاورمیانه است که هرگز به صورت علنی در اختیار داشتن چنین سلاحهایی را تایید نکرده است. این کشور همچنین تاکنون به پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای، «انپیتی» نپیوسته است.
در هر حال سفر آقای گروسی به تلآویو چند روز پیش از نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین انجام شده است. بنا به گزارشها، نخست وزیر اسرائیل از شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواسته است تا پیامی «واضح و صریح» به ایران دهد.
بریتانیا، فرانسه و آلمان با همراهی آمریکا قرار است که هفته آینده پیشنویس قطعنامهای را به شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارائه کنند که از ایران میخواهد با این آژانس همکاری کند.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
آمریکا و متحدانش بر این نظرند که ایران به سؤالهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد فعالیتهای هستهای خود پاسخ نداده است. ایران همواره اعلام کرده که فعالیتهای هستهایاش فقط برای اهداف صلحآمیز است.
در هر حال دفتر آقای بنت اعلام کرد که اسرائیل روشهای دیپلماتیک را برای مهار برنامه هستهای ایران بر راهکارهای دیگر ترجیح میدهد اما این حق را هم برای خود قائل است که در دفاع از کشورش، به تنهایی اقدام کند.
اسرائیل و همچنین آمریکا گزینه استفاده از نیروی نظامی برای جلوگیری از توسعه برنامه هستهای ایران را تاکنون رد نکردهاند.