تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که پس از تمام شدن مراسم عزاداری دولتی، نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان بهسوی آنها گاز اشکآور شلیک کردهاند.
به گفته جمعیت هلالاحمر خوزستان روز دوشنبه با شناسایی دو کشته جدید، تعداد قربانیان حادثه فروریختن ساختمان متروپل به ۳۱ نفر افزایش یافت.
همزمان شامگاه یکشنبه ۸ خرداد، اجتماع مردم آبادان در سوگ جانباختگان حادثه متروپل در مواردی با برخورد پلیس مواجه شد. تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که پس از تمام شدن مراسم عزاداری دولتی، نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان بهسوی آنها گاز اشکآور شلیک کردهاند.
به گزارش همشهری آنلاین، عشایر خوزستانی نیز «با بیرقهای خود همراه با هوسه و یزله» در مراسم عزاداری حضور داشتند. در گوشهای از مراسم هم عدهای کف و سوت زدند و شعار دادند.
با بالارفتن آمار کشتهشدگان ریزش ساختمان متروپل دولت ایران روز یکشنبه هشتم خرداد را عزای عمومی اعلام کرد و در آبادان مراسمی برای کشتهشدگان این حادثه برگزار کرد.
پوشش زنده این مراسم که از صدا و سیما پخش میشد پس از بالاگرفتن اعتراضات و سردادن شعار از سوی تظاهرکنندگان متوقف شد. تصاویر منتشر شده نشان میدهد حاضران به آنچه پشت بلندگوها گفته میشد واکنش نشان داده و شعار میدادند.
خرگزاری فارس اعلام کرد که عزاداران یکشنبهشب در محل حادثه تجمع کردند و تعدادی از آنها به گروه فیلمبرداری تلویزیون دولتی «حمله کردند» و به همین دلیل «پلیس مجبور» به متفرق کردن مردم شد.
تصاویر منتشر شده از آبادان نشان میدهد جوانان در این شهر با پلیس درگیر میشوند و به سمت آنها سنگ پرتاب میکنند. هنوز مشخص نیست که آیا کسی مجروح شده است و یا اینکه پلیس چه تعدادی را دستگیر کرده است.
از ۳۷ مجروح حادثه فروریختن نیز دو نفر هنوز در بیمارستان بستری هستند. هرچند شمار دقیق افرادی که زیر آوار گرفتار شدهاند هنوز مشخص نیست چراکه به گفته مقامات ایران، عملیات جستوجو از ترس سقوط قسمتهای باقیمانده ساختمان و سازههای مجاور بهآرامی و با احتیاط انجام میشود.
برج شمارۀ دو ساختمان تجاری ده طبقه متروپل در ۲ خرداد ۱۴۰۱، پیش از آنکه به بهرهبرداری کامل برسد، فروریخت.
ریزش این ساختمان بسیاری را به یاد آتشسوزی ۳۰ دی ۱۳۹۵ و فروریختن ساختمان پلاسکو در تهران انداخت که منجر به کشته شدن ۲۶ نفر شد.
فروریختن مرگبار این ساختمان ده طبقه، پرسشهایی را در مورد ایمنی ساختمانهای مشابه در ایران ایجاد کرده و بار دیگر توجهها را به سمت بحران جاری در پروژههای ساختمانی این کشور معطوف کرده است.
پیشتر دادستانی استان خوزستان از دستگیری ۱۳ نفر از جمله شهردار و معاون شهردار خبر داده بود. گفته شده دادستانی هم در این زمینه قصور داشته است. با این حال دادستان کل کشور گفته است که «هنوز از میزان تقصیر دادستان آبادان» مطلع نیست.