گزارش اختلال اینترنتی همزمان با تایید کشته شدن یک نفر در ناآرامی های ایران

در پی بروز ناآرامی و اعتراضهای اخیر در چند شهر و استان ایران به گرانی و وخامت اوضاع اقتصادی دست کم یک نفر در استان خوزستان کشته شده است.
سید احمد آوایی، نماینده دزفول در پارلمان ایران روز شنبه در گفتگو با رسانههای محلی ضمن تایید کشته شدن یک نفر در جریان اعتراضهای استان خوزستان گفت که فرد یاد شده در شهرستان اندیمشک کشته شده است.
وی با آرام توصیف کردن اوضاع کنونی در شهر دزفول گفت و ضمن ابراز بی اطلاعی از افراد دستگیر شده در این شهر تصریح کرد که حدود دو شب پیش هفتاد معترض در خیابانها تجمع کرده بودند که با دخالت نیروهای انتظامی متفرق شدند.
فرانسپرس در گزارش خود از اعتراضهای اخیر در ایران آورده است که شماری از معترضان به تصمیم دولت برای لغو یارانه آرد و به تبع آن کمبود کالاهای اساسی در برخی شهرها و نیز افزایش ناگهانی برخی مواد غدایی همچون روغن و ماکارونی به خیابانها آمده و دست به تظاهرات زدند.
بر اساس ویدئوهای به اشتراک گذاشته شده در رسانههای اجتماعی و تصاویر پخش شده توسط تلویزیون دولتی ایران، اعلام دولت برای اجرای چنین تصمیمی باعث هجوم سوپرمارکتها برای ذخیره محصولات شد.
اعتراضها عمدتا از استانهای جنوبی و غربی آغاز شد و به دیگر نقاط کشور از جمله استانهای خراسان، گیلان، فارس، اصفهان و لرستان و چهارمحال و بختیاری گسترش یافت.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران اعتراضها را محدود توصیف کرده و یادآور شده که دولت با همراهی مردم از موانع عبور خواهد کرد.
از سوی دیگر همزمان با تایید کشته شدن یک نفر در ناآرامی های جنوب ایران، پایگاه نت بلاکس هم از اختلال در اینترنت برخی نقاط این کشور به خصوص مناطقی که در آنجا اعتراضها جریان دارد، خبر می دهد.
خبرگزاری رسمی ایرنا روز جمعه از بازداشت بیش از بیست نفر در شهرهای دزفول و یاسوج در جریان تظاهرات معترضان خبر داد. به گزارش این خبرگزاری، در شهرستان ایذه واقع در استان خوزستان مردم به مغازه ها حمله کرده و یک مسجد را به آتش کشیدند.
فرانس پرس در ادامه آورده است که امام جماعت این شهر مدعی توهین معترضان به «اسلام و قرآن» در جریان این تظاهرات شده و این اقدام را محکوم کرده است.
عبدالله ایزدپناه، نماینده مردم ایذه روز شنبه در گفت و گو با ایلنا از بازداشت سه جوان به اتهام «سنگ پرانی به مسجد» خبر داد.
اگرچه گرانی و مدیریت نابسامان دولت بر وضعیت اقتصاد بهانه اصلی اعتراضهای روزهای اخیر در ایران عنوان شده اما برخی تحلیلگران معتقدند که با توجه به شعارهای معترضان نباید از بعد سیاسی این ناآرامیها نیز غافل بود.
اقتصاد ایران در حال حاضر به دلیل تحریم های شدید آمریکا وضعیت بسیار دشواری را پشت سر می گذارد؛ به نحوی که بر اساس آمار رسمی، نرخ تورم در این کشور حدود ۴۰ درصد عنوان شده است.
در سالهای اخیر، اعتراضهای زیادی در این ایران برای مطالبه شرایط بهتر زندگی و افزایش دستمزدها صورت گرفته است که شاخصترین آنها به آبانماه سال ۹۸ و ناآرامیهای سراسریِ متعاقب افزایش قیمت سوخت باز میگردد.
مقامات ایران شمار کشته شدگان اعتراضهای آبان ۹۸ را ۲۳۰ نفر اعلام کردند؛ حال آنکه این آمار از سوی کارشناسان سازمان ملل متحد ۴۰۰ نفر اعلام شده است.