جنگ اوکراین؛ دیدار دبیرکل سازمان ملل با پوتین در مسکو: نقض حاکمیت کشورها قابل قبول نیست

دیدار دبیرکل سازمان ملل با رئیس جمهوری روسیه در مسکو
دیدار دبیرکل سازمان ملل با رئیس جمهوری روسیه در مسکو   -  Copyright  AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی

جنگ در اوکراین در شرایطی وارد شصت و دومین روز خود شده است که روسیه حملات خود را در شرق این کشور تشدید کرده و مقام‌های نظامی غربی گفته‌اند مسکو می‌خواهد با دور زدن مواضع نیروهای اوکراینی شهرهای این ناحیه را به تصرف خود درآورد.

جنگ در اوکراین در شرایطی وارد شصت و دومین رو خود شده است که روسیه حملات خود را در شرق این کشور تشدید کرده و مقام‌های نظامی غربی گفته‌اند مسکو می‌خواهد با دور زدن مواضع نیروهای اوکراینی شهرهای این ناحیه را به تصرف خود درآورد.

از سوی دیگر و همزمان با انتقادات سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه از ارسال تجهیزات نظامی از سوی کشورهای غربی به اوکراین، چندین خط راه‌آهن در اوکراین هدف گرفته شده است.

در همین حال گفتگو‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ ادامه دارد و قرار است آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز سه‌شنبه با سفر به مسکو برای اولین بار از زمان آغاز جنگ با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه دیدار کند.

بنا بر اعلام کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد تا کنون بیش از ۵.۲ میلیون نفر از اوکراین گریخته‌اند و تعداد آنان همچنان در حال افزایش است.

آخرین تحولات جنگ اوکراین در تاریخ سه‌شنبه ۲۶ آوریل (۶ اردیبهشت) را در این صفحه دنبال کنید:

26.04.2022
19:58

دیدار دبیرکل سازمان ملل با پوتین در مسکو؛ «نارضایتی‌‌ها را درک می‌کنم اما اختلافات باید صلح آمیز حل شود»

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه روز سه‌شنبه در دیدار با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در مسکو گفت که با وجود ادامه جنگ بین اوکراین و روسیه، مذاکرات در جریان است و او همچنان به نتیجه مثبت گفتگوها با اوکراین اعتقاد دارد.

وی ارتش روسیه را مبری از وقایعی دانست که در بوچا روی داده است و اتهامات مطرح شده از سوی دولت اوکراین علیه مسکو در موضوع جنایات بوچا را «اقدامات تحریک آمیز» توصیف کرد.

آقای پوتین افزود «طرح این اتهامات» از سوی مقامات اوکراین باعث شد با وجود آنکه توافقات اولیه‌ای در جریان مذاکرات نمایندگان دو کشور حاصل شده بود، مسیر این گفتگوها تغییر کند.

 دبیرکل سازمان ملل نیز گفت: «من نارضایتی‌ها را درک می‌کنم. اما اختلافات و نارضایتی‌ها باید به کمک ابزارهای مختلفی که منشور سازمان ملل در اختیار کشورها گذاشته حل شود. چیزی که قطعا روشن است اینکه بر اساس این منشور، نقض حاکمیت یک کشور پذیرفتنی نیست.»

در این دیدار همچنین آقای گوترش بر ایجاد دالان‌های بشردوستانه برای خروج غیرنظامیان از مناطق تاکید کرد. بر اساس بیانیه‌ دبیرخانه سازمان ملل آقای پوتین در این دیدار «در اصول» با حضور سازمان ملل و سازمان صلیب سرخ و هلال احمر برای تخلیه غیرنظامیان موافق است. 

26.04.2022
18:24

اصلاحیه خبرگزاری فرانسه؛ رئیس آژانس انرژی اتمی: سطح رادیواکتیویته چرنوبیل «عادی» است

خبرگزاری فرانسه با اصلاح خبر قبلی خود از قول رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در بازدید از نیروگاه هسته‌ای متروکه اوکراین نوشت که سطح رادیواکتیویته در این منطقه در حد «عادی» است.

ساعاتی پیش، خبرگزاری فرانسه در خبر دیگری از قول گروسی سطح رادیواکتیویته چرنوبیل را به اشتباه‌ «غیرطبیعی» نوشته بود که عینا در یورونیوز فارسی نیز ذکر شد.

اپلیکیشن یورونیوز را از پل استور دانلود کنید

26.04.2022
17:02

پوتین در گفتگو با اردوغان: ماریوپل «آزاد» شده و دیگر درگیری در جریان نیست

کرملین اعلام کرد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و رجب طیب اردوغان، همتای ترکیه‌ای وی روز سه‌شنبه در یک گفتگوی تلفنی درباره وضعیت «بشر دوستانه» در اوکراین گفتگو کردند.

دفتر ریاست جمهوری روسیه در بیانیهای مطبوعاتی گفت: «رهبران دو کشور در چارچوب عملیات نظامی ویژه برای دفاع از دونباس و تلاش‌های مستمر طرف روسی برای تضمین امنیت غیرنظامیان از جمله سازماندهی کریدورهای بشردوستانه به طور مفصل درباره وضعیت اوکراین بحث کردند.»

به گزارش کرملین، پوتین در پاسخ به پرسش اردوغان درباره وضعیت ماریوپل، شهری راهبردی در جنوب شرقی اوکراین که نزدیک به دو ماه است به دست ارتش روسیه محاصره شده گفت: «شهر آزاد شده است و دیگر درگیری در جریان نیست.»

پوتین ادامه داد: «در مورد سربازان اوکراینی و گردان‌های ملی‌گرا که در کارخانه آزوفستال گیر افتاده‌اند، مقامات کی‌یف باید مسئولیت‌های سیاسی خود را بر عهده بگیرند و با هدایت اصول بشردوستانه به آنها دستور دهند که سلاح‌های خود را زمین بگذارند.»

تانک‌های روسی در خیابان‌های ماریوپل

26.04.2022
16:28

مولداوی خواستار «آرامش» و تقویت امنیت خود در ترانس‌نستریا شد

رئیس‌جمهور مولداوی روز سه‌شنبه پس از وقوع یک رشته انفجار در منطقه جدایی‌طلبان طرفدار روسیه در ترانس‌‌نستریا، خواستار حفظ «آرامش» شد و همزمان از اقداماتی برای تقویت امنیت این کشور هم مرز با اوکراین خبر داد.

مایا ساندو پس از پایان نشست روز سه شنبه شورای عالی امنیت ملی مولداوی که به دلیل حملات اخیر در ترانس‌‌نستریا تشکیل شده بود، گفت: «این تلاشی برای افزایش تنش است (...) ما از هموطنان خود می‌خواهیم آرامش خود را حفظ کرده و احساس امنیت کنند.»

رئیس جمهور مولداوی که طرفدار اروپاست، همچنین از تقویت گشت‌زنی مرزی و کنترل ترابری به ویژه در امتداد رودخانه دنیستر خبر داد، رودی که مولداوی را از قلمرو جدایی‌طلب ترانس‌نستریا جدا می‌کند.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

وی همچنین خواستار افزایش سطح آمادگی نهادهای مسئول نظم عمومی شد و افزود: «مولداوی به شدت هرگونه تلاش برای بی‌ثبات کردن وضعیت را محکوم می‌کند.»

مجموعه‌ای از انفجارها در روزهای دوشنبه و سه شنبه در ترانس‌نستریا، منطقه‌ای تحت حمایت مسکو که در جنگی در سال ۱۹۹۲ از مولداوی جدا شد، رخ داد. نیروهای روسی از آن زمان در این منطقه جدایی‌طلب مستقر شده‌اند.

روز سه‌شنبه، دو انفجار به یک برج رادیویی آسیب رساند و روز دوشنبه یک ساختمان رسمی هدف حمله موشک در تیراسپل، پایتخت جدایی‌طلبان قرار گرفت.

این دو حادثه تلفات جانی در پی نداشت، اما ترس از کشیده شدن دامنه جنگ به مولداوی در همسایگی اوکراین را تقویت کرد.

26.04.2022
16:20

اوکراین مسکو را به تلاش برای «بی‌ثبات‌سازی» ترانس‌نستریا متهم کرد

به دنبال رشته‌انفجارهایی که در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه در منطقه جدایی‌طلب ترانس‌نستریا در شرق مولداوی روی داد، کی‌یف روز سه‌شنبه مسکو را متهم کرد که در پی «بی‌ثبات‌سازی» این منطقه در مرز اوکراین است.

این حملات نگرانی‌هایی را در مورد احتمال کشیده شدن دامنه جنگ به کشورهای همسایه اوکراین برانگیخته است.

میخائیلو پودولیاک، مشاور ریاست جمهوری اوکراین در توییتر اعلام کرد: «روسیه می‌خواهد منطقه ترانس‌نستریا را بی‌ثبات کند و این نشان می‌دهد که مولداوی باید منتظر پذیرایی از مهمانان تازه باشد.»

26.04.2022
15:55

گوترش: کی‌یف و مسکو برای ایجاد راهروهای بشردوستانه با سازمان ملل همکاری کنند؛ لاوروف: آماده‌ایم

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه از اوکراین و روسیه خواست تا با هماهنگی سازمان ملل متحد، اجازه دهند تا در اوکراین کریدورهای بشردوستانه باز شود.

گوترش در یک نشست مطبوعاتی مشترک که در پایان دیدارش با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مسکو برگزار شده بود، گفت: «من پیشنهاد ایجاد یک گروه تماس با حضور روسیه، اوکراین و سازمان ملل متحد را داده‌ام.»

وی افزود: «ما فوراً به چنین کریدورهای واقعاً ایمن و مؤثر برای خروج غیرنظامیان نیاز داریم.»

لاوروف نیز به نوبه خود اطمینان داد که روسیه آماده همکاری با سازمان ملل به منظور «کاهش رنج» غیرنظامیان است.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه (راست) و آنتونی گوترش، دبیر کل سازمان ملل (چپ)

وی در همین نشست مطبوعاتی گفت: «هدف اصلی ما حفاظت از جمعیت غیرنظامی است. ما آماده همکاری با همکاران خود در سازمان ملل برای کاهش رنج مردم هستیم.»

آقای گوترش به طور مشخص به سرنوشت غیرنظامیانی اشاره کرد که همچنان در مجتمع فولاد آزوف در ماریوپل، شهر محاصره شده به دست ارتش روسیه، گیر افتاده‌اند.

او گفت که سازمان ملل «آماده است تا منابع انسانی و لجستیکی خود را برای کمک به نجات جان مردم در ماریوپل به طور کامل بسیج کند.»

او همچنین گفت که «از گزارش‌های مکرر جنایات جنگی احتمالی» در اوکراین نگران است و افزود که این گزارش‌ها «نیاز به تحقیقات مستقل» دارند.

26.04.2022
15:35

رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: سطح رادیواکتیویته در چرنوبیل «غیر طبیعی» است

رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز سه‌شنبه در بازدید از نیروگاه اتمی متروکه چرنوبیل در اوکراین گفت که سطح رادیواکتیویته در این سایت «غیر طبیعی» است.

گروسی با اعلام این موضوع به خبرنگاران حاضر در سایت چرنوبیل که بین ۲۴ فوریه تا اواخر مارس در اشغال ارتش روسیه بود، گفت: «ما وضعیت را به صورت روزانه دنبال می‌کنیم.»

به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید

26.04.2022
15:29

اوکراین: دست‌کم ۹ غیرنظامی در گلوله‌باران روسیه در شرق و جنوب کشته شدند

بر اساس گزارش های منتشر شده توسط مقامات محلی اوکراین، حداقل ۹ غیرنظامی روز سه‌شنبه در بمباران‌های ارتش روسیه در شرق و جنوب کشور کشته شدند.

سرگئی گادای، فرماندار منطقه لوهانسک اعلام کرد که سه غیرنظامی زیر آوار ساختمانی که در اثر بمباران در شهر پوپاسنا ویران شد، جان خود را از دست دادند.

اولگ سینگوبوف فرماندار منطقه خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین اعلام کرد در جریان بمباران این شهر سه نفر کشته و هفت نفر زخمی شدند که حال دو نفر از آنها وخیم است.

آسیب به ساختمان‌ها در حملات روسیه به لوهانسک (عکس مربوط به ماه فوریه است)

فرماندار منطقه دونتسک نیز در پیام‌رسان تلگرام اعلام کرد که دست‌کم دو غیرنظامی روز سه شنبه در این منطقه کشته و شش نفر زخمی شدند.

او گفت: «در آودیوکا که نیروهای روسی حملات هوایی انجام دادند، بیمارستان مرکزی، یک مدرسه و چند مجتمع مسکونی مورد حمله قرار گرفت.»

همچنین به گفته مقامات محلی منطقه زاپوریژیا در جنوب، حملات روس‌ها در این شهر دست‌کم یک کشته و یک زخمی بر جای گذاشت.

مقامات زاپورژیا در تلگرام گفتند: «بامداد امروز دو موشک هدایت شونده روسی به محوطه یک شرکت در شهر اصابت کرد. موشک سوم در حین پرواز منفجر شد. زیرساخت های شرکت تخریب و آسیب دید.»

26.04.2022
15:18

تنش دیپلماتیک بر سر جنگ اوکراین؛ روسیه ۴ دیپلمات سوئدی را اخراج کرد

سوئد اعلام کرد ۴ دیپلمات این کشور از خاک روسیه اخراج شده‌اند.

روسیه گفته بود در اقدامی تلافی‌جویانه، سه دیپلمات سوئدی را اخراج می‌کند.

وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که سفیر سوئد را برای «اعتراض شدید» به اخراج دیپلمات‌های روسی از استکهلم در اوایل آوریل و علیه حمایت نظامی سوئد از دولت اوکراین احضار کرده است.

وزارت امور خارجه روسیه افزود: «در واکنش، طرف روسی تصمیم گرفته است سه دیپلمات سفارت سوئد در روسیه را عنصر نامطلوب اعلام کند.»

سوئد از این رفتار دولت مسکو به خشم آمده و گفته است که به اقدامات «ناموجه» و «نامتناسب» روسیه پاسخ مناسب خواهد داد.

اپلیکیشن یورونیوز را از پل استور دانلود کنید

26.04.2022
15:12

اتحادیه اروپا نسبت به فاجعه اتمی جدید در اوکراین به روسیه هشدار داد

در سی و ششمین سالگرد انفجار هسته‌ای چرنوبیل، اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه نسبت به وقوع فاجعه اتمی جدید هشدار داد و از مسکو خواست از هرگونه اقدام علیه تأسیسات هسته‌ای اوکراین خودداری کند.

نیروهای روسی پیش از این وارد اوکراین شده و نیروگاه زاپوروژیا، بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اروپا را زیر کنترل خود درآوردند.

جوزپ بورل، کمیسر روابط خارجی و کادری سیمسون، کمیسر انرژی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای مشترک هشدار دادند: «تجاوز غیرقانونی و ناموجه روسیه بار دیگر امنیت هسته‌ای قاره ما را به خطر می‌اندازد.»

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

این دو مقام اروپایی نیروهای روسی را به «آسیب رساندن بی‌مهابا به تأسیسات» مراکز هسته‌ای اوکراین متهم کرده‌ و افزودند: «اشغال غیرقانونی و اخلال در فعالیت‌های عادی به ویژه با جلوگیری از جابجایی کارکنان، عملکرد ایمن و مطمئن نیروگاه های هسته‌ای در اوکراین را به خطر می‌اندازد و خطر بروز حوادث را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد.»

آنها گفته‌اند: «در سالگرد حادثه چرنوبیل در سال ۱۹۸۶، ما نهایت نگرانی خود را در مورد خطرات ایمنی و امنیت هسته‌ای ناشی از اقدامات اخیر روسیه در سایت چرنوبیل تکرار می‌کنیم.»

اوکراین به جز مخازن زباله اتمی مانند چرنوبیل، دارای ۱۵ رآکتور در چهار نیروگاه در حال فعالیت است.

این دو مقام اروپایی اطمینان دادند: «ما از تلاش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارائه کمک اوکراین به درخواست دولت این کشور استقبال و به طور کامل از آن حمایت می‌کنیم».

خودرو روسی جا مانده در نزدیکی چرنوبیل

مطالب مرتبط

موضوع داغ

مطالب بیشتر درباره

حمله نظامی روسیه به اوکراین