وزارت دفاع اوکراین پیشتر با اشاره به پایان یافتن ذخیره مهمات نیروهای مدافع گفته بود که ماریوپل در آستانه سقوط کامل قرار گرفته و نیروهای ارتش روسیه خود را برای یک تهاجم بزرگ و گسترده در منطقه شرق آماده میکنند.
در حالی که روسیه فرمانده جدیدی را برای جنگ با اوکراین منصوب کرد که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در سخنرانی شبانه خود خطاب به شهروندان هشدار داد که هفته آینده مانند هر هفته دیگر در جنگ حیاتی خواهد بود: «نیروهای روسیه در حال تدارک عملیاتهای بزرگتری در شرق کشور ما هستند.»
او همچنین روسیه را به تلاش برای فرار از مسئولیت جنایات جنگی در اوکراین متهم کرد.
طبق گزارش آسوشیتدپرس و به نقل از کارشناسان مرحله بعدی جنگ ممکن است با یک حمله تمام عیار شروع شود.
آخرین تحولات جنگ اوکراین در تاریخ دوشنبه ۱۱ آوریل را در این صفحه پیگیری کنید:
یک چهره اپوزیسیون و ضد جنگ در روسیه دستگیر شد
یک چهره اپوزیسیون که مخالف جنگ و سیاستهای کرملین است روز دوشنبه در نزدیکی خانهاش در مسکو دستگیر و بازداشت شد.
وادیم پروخوروف، وکیل ولادیمیر کارا مورزا، از چهرههای اپوزیسیون کرملین که هنوز در روسیه زندگی میکند در گفتگو با خبرگزاری اینترفاکس دستگیری موکلش را تایید کرد و گفت که به زودی با او ملاقات خواهد کرد.
دلایل اصلی این بازداشت هنوز از سوی مقامات کرملین اعلام نشده اما آقای کارا مورزا در روزهای اخیر بارها از مداخله نظامی مسکو در اوکراین انتقاد کرده است.
مداخله روسیه همزمان با سرکوب همه جانبه در روسیه، دستگیری هزاران تظاهرکننده و همچنین بسته شدن سازمانهای غیردولتی، رسانه های مستقل و چندین شبکه اجتماعی همراه شده است.
پنتاگون: نیروهای روسیه در دونباس در حال تقویت هستند
پنتاگون میگوید نیروهای روسیه در اطراف دونباس و به ویژه در نزدیکی شهر استراتژیک ایزیوم در حال تقویت هستند، اما هنوز تهاجم خود را برای کنترل کامل این منطقه از شرق اوکراین آغاز نکرده اند.
جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا به خبرنگاران گفت: «آنها (نیروهای ارتش روسیه) در حال تغییر آرایش برای تمرکز دوباره بر منطقه دونباس هستند.»
از سوی دیگر، یک مقام ارشد وزارت دفاع ایالات متحده در این خصوص به ستونی از تانک ها در شمال ایزیوم اشاره کرده که به گفته وی شامل عناصر فرماندهی و کنترل، یک گردان پشتیبانی تعمیر و نگهداری هلیکوپتر و یک گردان لجستیکی برای پیاده نظام است.
پاریس شش «جاسوس روس» را که تحت پوشش دیپلمات فعالیت میکردند اخراج کرد
وزارت امور خارجه فرانسه روز دوشنبه اعلام کرد که دولت این کشور تصمیم گرفته است شش «جاسوس روس» را که تحت پوشش دیپلمات در سفارتخانه روسیه در پاریس فعالیت می کردند اخراج کند.
در بیانیه وزارت امور خارجه فرانسه آمده است: «اداره کل امنیت داخلی در پی تحقیقاتی بسیار طولانی، سرانجام روز یکشنبه ۱۰ آوریل از یک عملیات مخفیانه توسط سرویسهای اطلاعاتی روسیه پرده برداشت و به موجب آن شش مامور روس که تحت پوشش دیپلمات فعالیت می کردند عنصر نامطلوب شناخته شدند.»
صدراعظم اتریش نسبت به «منطق جنگ» پوتین بدبین است
کارل نهامر، صدراعظم اتریش روز دوشنبه پس از دیدار با ولادیمیر پوتین در مسکو گفت که نسبت به منطق جنگ رئیس جمهوری روسیه بد بین است.
به گفته صدراعظم اتریش، ولادیمیر پوتین خواهان دستیابی به موفقیت نظامی در اوکراین است و در این راه مصمم نشان میدهد.
وی در پایان سفر خود به خبرنگاران گفت: «ما نباید توهم داشته باشیم (...). رئیس جمهور پوتین به طور کلی وارد منطق جنگ شده و بر اساس آن عمل می کند.»
کارل نهامر که به عنوان نخستین رهبر اروپایی پس از تهاجم روسیه به اوکراین در مسکو با پوتین دیدار کرد در ادامه تاکید کرد که با رئیس جمهوری روسیه گفتگویی «صریح، روشن و دشواری» داشته است.
وی در این خصوص تصریح کرد: «من در مورد جنایات جنگی در بوچا و جاهای دیگر صحبت کردم و گفتم که همه مسببان آن باید به دست عدالت سپرده شوند.»
صدراعظم اتریش در ادامه یادآور شد: «من همچنین به رئیس جمهوری روسیه فوریت ایجاد دالانهای بشردوستانه برای انتقال آب و غذا و تخلیه زنان، کودکان و مجروحان از شهرهای تحت محاصره را گوشزد کردم.»
سازمان ملل خواستار تحقیقات درباره خشونت علیه زنان در اوکراین شد
چندین مقام سازمان ملل در جلسه شورای امنیت خواستار آغاز تحقیقات در خصوص خشونت علیه زنان در جنگ اوکراین و حمایت از کودکان در این جنگ شدند.
مانوئل فونتن، مدیر برنامه های اضطراری یونیسف گفت: «زمان پایان دادن به این جنگ فرا رسیده است، کودکان اوکراین نمی توانند بیش از این صبر کنند.»
سیما باهوس، مدیر اجرایی سازمان ملل در امور زنان نیز در این خصوص یادآور شد: «ما هر روز بیشتر و بیشتر در مورد تجاوز جنسی و خشونت جنسی می شنویم. این اتهامات باید به طور مستقل مورد بررسی قرار گیرد تا تضمینی برای برقراری عدالت و پاسخگویی متهمان بوجود آید.»
رشد تجارت جهانی بر اثر جنگ در اوکراین به نصف کاهش مییابد
بر اساس ارزیابی صورت گرفته توسط کارشناسان که دبیرخانه سازمان تجارت جهانی روز آنرا منتشر کرد جنگ در اوکراین می تواند رشد تجارت جهانی را به نصف کاهش دهد.
بر اساس این ارزیابی، انتظار میرود که بحران جاری ناشی از جنگ در اوکراین رشد تولید ناخالص داخلی جهانی را به نرخی بین ۳.۱ تا ۳.۷ درصد در سال جاری کاهش دهد.
این در حالیست که به موجب این تحقیق رشد تجارت جهانی در سال جاری بین ۲.۴ تا ۳ درصد پیشبینی شده است. سازمان تجارت جهانی در ماه اکتبر میزان قابل انتظار این رشد را ۴.۷ درصد اعلام کرده بود.
اتحادیه اروپا تسلیحات بیشتری به اوکراین ارسال میکند
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان روز دوشنبه اعلام کرد که اتحادیه اروپا بنا دارد سلاح و تجهیزات نظامی بیشتری به اوکراین ارسال کند
خانم بربروک که در پایان نشست روسای دیپلماسی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ سخن میگفت خاطرنشان کرد که وزرای خارجه اتحادیه اروپا بر سر افزایش ارسال سلاح به اوکراین توافق کردند.
وی در این خصوص تصریح کرد: «امنیت اوکراینیها فقط با سلاح قابل دفاع است. به همین دلیل است که ما، اعضای اتحادیه اروپا، به عنوان دوستان مردم اوکراین، تحویل تسلیحات به این کشور را افزایش خواهیم داد.»
نخست وزیر لیتوانی از شهر ویران شده بورودیانکا دیدن کرد
اینگریدا سیمونیت، نخست وزیر لیتوانی روز دوشنبه به همراه همتای اوکراینی خود دنیس شمیگال، از شهر کوچک بورودیانکا واقع در نزدیکی کیف، که در اثر بمبارانهای ارتش روسیه شده بازدید کرد.
نخست وزیر لیتوانی که کشورش یکی از حامیان اصلی اوکراین در برابر مسکو است، در توییتر نوشت: «هیچ کلمهای نمی تواند آنچه را که در اینجا دیدم و احساس کردم توصیف کند.»
بورل: روسیه با تهاجم نظامی به اوکراین به «گرسنگی در جهان» دامن زده است
جوزپ بورل، رئیس دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه روسیه را متهم کرد که با جنگ در اوکراین به گرسنگی در جهان دامن زده است.
به گفته مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، تهاجم نظامی روسیه سبب تخریب و از بین رفتن ذخایر گندم و جلوگیری از صادرات آن به دیگر کشورها شده و این امر زمینه ایجاد بحران غذایی را در جهان فراهم کرده است.
آقای بورل که در پایان نشست وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ سخن میگفت در ادامه یاد آور شد: تهاجم نظامی روسیه کمبود مواد غذایی را سبب میشود؛ آنها شهرهای اوکراین را بمباران میکنند و همزمان به گرسنگی در جهان دامن میزنند.
بریتانیا دو رهبر صرب بوسنی را بر سر حمایتهای روسیه تحریم کرد
بریتانیا روز دوشنبه دو رهبر صربهای بوسنی به نامهای میلوراد دودیک و زلیکا سیویانوویچ را که به اتهام «بیثباتسازی» این کشور بالکان تحت نفوذ مسکو تحت تحریم قرار داد.
در بیانیه که از سوی لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا در همین خصوص منتشر شد آمده است که میلوراد دودیک، رهبر سیاسی صربهای بوسنی و زلیکا سیویانوویچ، رئیسجمهور جمهوری صرب بوسنی (جمهوری صربسکا) «به عمد صلح و ثباتِ به سختی حاصل شده در در بوسنی و هرزگوین» را با اقدامات رویکردهای خود را تضعیف میکنند.
وزیر امور خارجه بریتانیا در ادامه یادآور شده که رفتار این دو رهبر صرب که آنها با تشویقهای ولادیمیر پوتین همراه است « ثبات و امنیت در بالکان غربی را تهدید می کند.»