امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه روز جمعه با الهام علیاف همتای آذربایجانی و نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان یک گفتوگوی ویدیویی برگزار کرد. این کنفرانس بخشی از تلاش فرانسه برای میانجیگری میان دو کشور قفقاز از زمان پایان آخرین جنگ قرهباغ در پاییز سال ۲۰۲۰ به شمار میرود. امانوئل ماکرون در ماه
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه روز جمعه با الهام علیاف همتای آذربایجانی و نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان یک گفتوگوی ویدیویی برگزار کرد. این کنفرانس بخشی از تلاش فرانسه برای میانجیگری میان دو کشور قفقاز از زمان پایان آخرین جنگ قرهباغ در پاییز سال ۲۰۲۰ به شمار میرود. امانوئل ماکرون در ماه دسامبر با الهام علیاف و نیکول پاشینیان در بروکسل دیدار کرده بود.
در ویدیو کنفرانس روز جمعه علاوه بر رهبران فرانسه، آذربایجان و ارمنستان، شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا هم حضور داشت. کاخ الیزه با صدور بیانیهای اعلام کرد این مذاکرات برای تشویق گفتوگو به منظور بازگشت اعتماد و اجرایی شدن کمکهای بشردوستانه انجام شده است.
در ماههای گذشته فرانسه تلاش کرده است تا به بازیگری جدیتر در عرصه معادلات بینالمللی تبدیل شود. امانوئل ماکرون از زمان از سرگیری گفتوگوهای وین برای احیای برجام بارها با ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران تلفنی گفتوگو کرده است. در هفتههای اخیر و همزمان با تشدید تنش میان روسیه، اوکراین و متحدان غربی کییف ماکرون بارها با رهبران دو کشور گفتوگو کرده و قرار است به زودی به کییف و مسکو سفر کند.
با وجود آتش بس میان آذربایجان و ارمنستان با میانجیگری روسیه در نوامبر سال ۲۰۲۰، درگیری میان نظامیان دو طرف به صورت پراکنده ادامه دارد.
با وجود تلاشهای آلمان و فرانسه در دوره جنگ شش هفتهای قرهباغ، برنامه اروپایی برای پایان دادن به این مخاصمه تاریخی ناکام ماند و ارمنستان پس از سه دهه مجبور به ترک منطقه مورد مناقشه نخجوان شد و جمهوری آذربایجان کنترل بر این قسمت از قلمرو خود را اعاده کرد.
تلاشهای امانوئل ماکرون برای ایفای نقش در قفقاز در حالی صورت میگیرد که ولری پکرس و اریک زمور، کاندیداهای راست و راست افراطی انتخابات ریاست جمهوری فرانسه پاییز گذشته برای به نمایش گذاشتن حمایت این کشور از مسیحیان شرق به ایروان سفر کرده بودند.