رئیس جمهوری ترکیه در بخش دیگری از سخنانش که روزنامه «دیلی صباح» منتشر کرده تصریح کرد که «صداقت اسرائیل و تلاش سازنده این کشور در راستای برقراری صلح با فلسطینیها، بدون شک به «عادیسازی» روابط آنکارا و تل آویو کمک خواهد کرد.»
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه روز چهارشنبه در دیدار با جمعی از خاخامهای یهودی گفت که روابط با اسرائیل «برای امنیت و ثبات منطقه حیاتی است» و در مورد پتانسیل بهبود روابط با تل آویو خوشبینانه صحبت کرد.
در این دیدار که در کاخ ریاست جمهوری ترکیه در آنکارا انجام شد تعدادی از نمایندگان جامعه یهودیان ترکیه و همچنین اعضای «ائتلاف خاخام ها در کشورهای اسلامی» حضور داشتند. اسحاق هلوا و برل لازار خاخام های بزرگ ترکیه و روسیه از جمله مدعوین ویژه این نشست بودند.
آقای اردوغان با تاکید بر آرزوی ترکیه در بوجود آمدن خاورمیانهای که در آن پیروان همه ادیان و اقوام در صلح کنار یکدیگر زندگی می کنند، گفت: «علی رغم نقاط افتراق ترکیه و اسرائیل در مورد فلسطین، روابطمان با اسرائیل در حوزههای اقتصادی، تجاری و گردشگری در مسیر پیشرفت است.»
رئیس جمهوری ترکیه در بخش دیگری از سخنانش که روزنامه «دیلی صباح» منتشر کرده تصریح کرد که «صداقت اسرائیل و تلاش سازنده این کشور در راستای برقراری صلح با فلسطینیها، بدون شک به «عادیسازی» روابط آنکارا و تل آویو کمک خواهد کرد.» آقای اردوغان همچنین روابط خوب بین کشورش با اسرائیل را برای صلح و امنیت منطقه حیاتی دانست.
آقای اردوغان همچنین با اشاره به موضوع فلسطینیها، خواستار اتخاذ تدابیر بیشتری برای تامین امنیت و ثبات در بیتالمقدس شد که همزمان برای فلسطینیها و اسرائیلیها اهمیت دارد. به گزارش روزنامه حریت، رجب طیب اردوغان در این دیدار هم «یهودی ستیزی» و هم «دشمنی با اسلام» را از مصادیق «جنایت عیله بشریت» برشمرد.
مدتی است که رجب طیب اردوغان در سخنانش از لحن ملایم تری در باره اسرائیل استفاده می کند و در موقعیتهای مختلف از تمایل خود برای بهبود روابط با اسرائیل سخن می گوید. او بتازگی در قطر داشتن روابط بهتر با اسرائیل را به «نفع» برقراری صلح در منطقهای گستردهتر دانسته بود ولی لازمه این کار را گام اول اسرائیلیها در حساسیت بیشتر در قبال وضعیت فلسطینی ها دانسته بود.
روابط دو کشور در سال ۲۰۱۰ میلادی و با حمله اسرائیل به کشتی «مرمره» ترکیه که با هدف «بشردوستانه» درصدد شکستن محاصره غزه بود، به قهقرا رفت. بهبود مختصر روابط بار دیگر در سال ۲۰۱۸ و پس از تصمیم دونالد ترامپ در انتقال سفارت آمریکا به بیتالمقدس باردیگر آسیب دید و روابط به سردی گرایید.