کمیسیون انتخابات عراق نتایج انتخابات پارلمانی ماه اکتبر را تایید کرد

Electoral Commission in parliamentary elections, Iraq
Electoral Commission in parliamentary elections, Iraq Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

نتایج تأیید کرد که جناح‌های طرفدار ایران که ادعای تقلب در رأی‌گیری‌ها را مطرح کرده بودند، حدود دو سوم کرسی‌های خود را از دست داده‌اند.

آگهی

کمیسیون انتخابات عراق روز سه‌شنبه نتایج انتخابات پارلمانی برگزار شده در ماه اکتبر را تایید کرد.

به این ترتیب مقتدی صدر، روحانی شیعه و رهبر جریان صدر بزرگترین برنده رای گیری ماه گذشته شد و ۷۳ کرسی از ۳۲۹ کرسی پارلمان این کشور را به دست آورد.

حزب «تقدم» به رهبری محمد الحلبوسی، رئیس سنی مذهب پارلمان عراق نیز با کسب ۳۷ کرسی در رتبه دوم قرار گرفت و حزب دمکرات کردستان (KDP) با کسب ۳۱ کرسی سوم شد.

نتایج همچنین تأیید کرد که جناح‌های طرفدار ایران که ادعای تقلب در رأی‌گیری‌ها را مطرح کرده بودند، حدود دو سوم کرسی‌های خود را از دست داده‌اند. جناح موسوم به «ائتلاف فتح» که شبه‌نظامیان شیعه موسوم به نیروهای حشد الشعبی را نمایندگی می‌کند ۱۷ کرسی به دست آورد؛ این ائتلاف در انتخابات سال ۲۰۱۸ میلادی ۴۸ کرسی را صاحب شده بود.

نامزدهای مستقل برگرفته از جنبش اعتراضی اکتبر ۲۰۱۹ نیز که تحت لیست امید شرکت کرده بودند ۹ کرسی به دست آوردند.

در پی برگزاری انتخابات ۱۰ اکتبر، کمیسیون انتخابات عراق بیش از هزار شکایت دریافت کرد که عمدتا از سوی گروه‌های شیعه فرستاده شده بود و نامزدهای رقیب را به تقلب در انتخابات متهم کرده بودند.

به گفته این کمیسیون، رویه‌های تجدیدنظر باعث تغییر سرنوشت تنها ۵ کرسی شد و بقیه نتایج تایید گردید.

ادعاهای تقلب در رای‌گیری در حالی مطرح شده بود که ایالات متحده، شورای امنیت سازمان ملل و بسیاری از کشورها انتخابات ۱۰ اکتبر را منظم‌ترین انتخابات سال‌های اخیر عراق توصیف و آن را تحسین کرده بودند. با این وجود حامیان جناح‌های مورد حمایت ایران برای هفته‌ها در ورودی «منطقه سبز بغداد» دست به تحصن زدند و به نتایج اعتراض کردند.

اکنون با اعلام نظر کمیسیون انتخابات، نتایج برای تصویب به دادگاه عالی عراق فرستاده می‌شود و پس از آن رئیس‌جمهور ظرف ۱۵ روز خواستار تشکیل جلسه پارلمان جدید و انتخاب رئیس جدیدی برای آن خواهد شد.

انتخابات ۱۰ اکتبر در واکنش به اعتراضات گستردۀ اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی، ماه‌ها زودتر از موعد مقرر برگزار شد. در جریان این اعتراضات ده‌ها هزار نفر در بغداد و استان‌های جنوبی این کشور علیه فساد، خدمات ضعیف عمومی و بیکاری تظاهرات کردند. آنها همچنین به مداخله شدید ایران در امور عراق از طریق حمایت از شبه‌نظامیان این کشور اعتراض کردند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

تداوم اعتراضات به نتایج انتخابات عراق؛ از واکنش حشد شعبی تا خط و نشان گردانهای سیدالشهدا برای کاظمی

انتخابات عراق؛ برای نخستین بار ۹۷ زن به پارلمان این کشور راه یافتند

انتخابات عراق؛ مقتدی صدر پیروز انتخاباتی که هیچ حزبی در آن اکثریت را کسب نمی‌کند