سازمان غذا و داروی آمریکا روز جمعه ۲۹ اکتبر راه را برای واکسیناسیون کودکان ۵ تا ۱۱ ساله با واکسن فایزر هموار کرد
سازمان غذا و داروی آمریکا روز جمعه ۲۹ اکتبر راه را برای واکسیناسیون کودکان ۵ تا ۱۱ ساله با واکسن فایزر هموار کرد.
سازمان غذا و داروی آمریکا دُزهای واکسن اطفال به میزان فقط یک سوم مقداری که به نوجوانان و بزرگسالان تزریق میشود را برای استفاده اضطراری تایید کرد. به این ترتیب تا ۲۸ میلیون کودک آمریکایی دیگر میتوانند تا اوایل هفته آینده واجد شرایط واکسیناسیون شوند.
البته همچنان یک مانع نظارتی دیگر باقی مانده است. مشاوران مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا روز سهشنبه توصیههای دقیقتری در مورد اینکه کودکان باید واکسینه شوند ارائه میکنند و اعلام تصمیم نهایی مدیر مرکز به زودی پس از آن انجام خواهد شد.
دکتر پیتر مارکس، رئیس واکسن سازمان غذا و داروی آمریکا، گفت: «منطق در اینجا این است که از فرزندان خود محافظت کنید تا بتوانند به زندگی عادی بازگردند. هزینه هنگفت این بیماری همهگیر فقط در بیمارهای جسمانی نبوده بلکه در رشد روانی و اجتماعی کودکان نیز بوده است.»
شمار کشورهایی که در آنها سایر واکسنهای کرونا به کودکان زیر ۱۲ سال تزریق میشود محدود است. چین به تازگی واکسیناسیون کودکان ۳ ساله را آغاز کرده است و قانونگذاران اروپایی نیز به تازگی بررسی واکسنهای شرکتهای دارویی و دُزهای لازم برای اطفال را شروع کردهاند.
اما بسیاری از افرادی که از واکسن ساخته شده توسط فایزر و شریک آن، بیونتک استفاده کردهاند، تصمیم آمریکا را دنبال میکنند.
به دنبال تصمیم سازمان غذا و داروی آمریکا، شرکت فایزر قصد دارد ارسال میلیونها ظرف شیشهای واکسن اطفال را با پوشش نارنجی به مطبهای پزشکان، داروخانهها و سایر مراکز واکسیناسیون آغاز کند. دلیل انتخاب رنگ نارنجی برای ظروف شیشهای واکسن کودکان برای جلوگیری از اختلاط با واکسن دیگر سنین که پوشش بنفش دارند، اعلام شده است.
در هر حال پس از اعلام حکم مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، کودکان واجد شرایط دو دز واکسن را به فاصله سه هفته دریافت خواهند کرد.
اگرچه کودکان در مقایسه با افراد مسن به میزان کمتری با خطر ابتلای شدید به بیماری کرونا یا مرگ ناشی از آن مواجه هستند اما بر اساس گزارش های منتشر شده، کودکان ۵ تا ۱۱ ساله به نیز طور جدی تحت تاثیر این بیماری قرار گرفتهاند.
سازمان غذا و داروی آمریکا از مرگ ۱۴۶کودک در گروه سنی ۵ تا ۱۱ سال خبر داد. همچنین گزارش ها از آمریکا حکایت از آن دارد که بیش از ۸ هزار و ۳۰۰ کودک در بیمارستانها بستری شدهاند که حدود یک سوم آنها به مراقبتهای ویژه نیاز داشتهاند.
همزمان با انتشار نوع دلتای بسیار مسری، دولت آمریکا از آغاز سال تحصیلی بیش از ۲ هزار مدرسه مرتبط با پخش ویروس کرونا را تعطیل کرده که بیش از یک میلیون کودک را تحت تأثیر قرار داده است.
دکتر کوثر طلعت از دانشگاه جانز هاپکینز گفت: «با این واکسن، بچهها میتوانند به شرایطی برگردند که بهتر از محبوس شدن در خانه و آموزش دیدن از راه دور بدون امکان دیدن دوستانشان است.» به گفته این متخصص، این واکسن از کودکان و جوامع محافظت خواهد کرد.
آکادمی اطفال آمریکا نیز با استقبال از تصمیم سازمان غذا و داروی این کشور اعلام کرد که پزشکان اطفال برای صحبت با والدین آمادهاند.
دکتر لی ساویو بیرز، رئیس آکادمی اطفال آمریکا از واکسیناسیون این گروه سنی به عنوان «گامی مهم در حفظ سلامت آنها و ایجاد آرامش خاطر برای خانواده هایشان» یاد کرد.
اوایل این هفته، مشاوران علمی مستقل سازمان غذا و داروی آمریکا رأی دادند که مزایای وعده داده شده واکسن کودکان بر هر خطری زیاد است. با این حال چندین شرکت کننده در این جلسه گفتند که «همه کودکان نیازی به واکسینه شدن ندارند و بهتر است که این واکسنها به افرادی که در معرض خطر بیشتر ویروس هستند، اختصاص یابد.»
بر اساس گزارش های رسمی از آمریکا، نزدیک به ۷۰ درصد از کودکان ۵ تا ۱۱ ساله که به دلیل کرونا در بیمارستان بستری شدهاند، از سایر مشکلات جسمی مانند آسم و چاقی نیز رنج میبرند. علاوه بر این، بیش از دو سوم جوانان بستری در بیمارستانها سیاهپوست یا اسپانیاییتبار هستند که نشان دهنده عامل نابرابریهای بلند مدت در تأثیر این بیماری است.
یکی از ملاحظات کلیدی برای مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا و مشاوران آن که توصیههای رسمی برای متخصصان اطفال و سایر متخصصان پزشکی ارائه میکنند، این سوال خواهد بود که واکسن فایزر چقدر باید استفاده شود.
مطالعه شرکت فایزر روی ۲ هزار و ۲۶۸ دانشآموز نشان داد که واکسن این شرکت تقریباً ۹۱ درصد در پیشگیری از عفونتهای علامتدار کرونا مؤثر بوده است.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
سازمان غذا و داروی آمریکا در نهایت با ارزیابی کودکان بیشتری که دز اطفال را دریافت کرده بودند، نتیجه گرفت که این دز بیخطر است. بر اساس این تحقیق، کودکان واکنشهای موقتی مشابه یا با شدت کمتری مانند درد بازوها، تب یا درد که نوجوانان تجربه کردهاند را بروز دادند.
با وجود این آخرین نظرسنجی بنیاد خانواده کایزر نشان میدهد که بیشتر والدین برای واکسیناسیون فرزندانشان عجله نخواهند کرد. حدود ۲۵ درصد از والدینی که در اوایل این ماه در نظرسنجی شرکت کردند، گفتند که فرزندان خود را «سریع» واکسینه میکنند. اما اکثریت باقی مانده از والدین، تقریباً بین آنهایی که گفتند منتظر خواهند ماند تا ببینند واکسن چگونه عمل میکند و دیگرانی که گفتند «قطعا» فرزندانشان را واکسینه نمیکنند، تقسیم شدند.
اثر واکسن مدرنای مشابه نیز روی کودکان خردسال در حال مطالعه است.