جمهوریخواهان به شدت با این طرح مخالف هستند و دموکراتها هم به صورت واحد با مفاد برنامه جدید جو بایدن موافق نیستند. رئيس جمهوری آمریکا میگوید این طرح را از دستاوردهای فرانکلین روزولت و لیندون جانسون الگوبرداری کرده است.
جو بایدن، رئيس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه از یک برنامه اقتصادی و تغییرات آب و هوایی هزار و ۷۵۰ میلیارد دلاری رونمایی کرد که به گفته او میتواند دموکراتها را متحد کند.
این طرح آقای بایدن در حالی مطرح شد که از سوی برخی از اعضای حزب دموکرات رد شده است. رئيس جمهوری آمریکا که برای حضور در اجلاس سران کشورهای گروه ۲۰ روز پنجشنبه ۲۸ اکتبر به ایتالیا سفر کرد پیش از ترک واشنگتن به کنگره رفت تا نمایندگان بیمیل به حمایت از این طرح را متقاعد کند. رئيس جمهوری آمریکا در خصوص این طرح گفت: «ما یک چارچوب اقتصادی تاریخی داریم که شغل ایجاد میکند و ایالات متحده را رقابتیتر میکند.»
نانسی پلوسی، رئيس مجلس نمایندگان آمریکا در حال تلاش برای رایگیری در روز پنجشنبه در مورد لایجه زیرساختی به ارزش حدود ۲ هزار میلیارد دلار است. خانم پلوسی در تلاش است تا قانونگذاران آمریکایی تا زمان ورود بایدن به رم رایگیری خود را به پایان برسانند.
با این حال برخی از دموکراتهای مترقی همچون برنی سندرز آب سردی بر ایده ریختند و با آن مخالفت کردند. این سناتور شناخته شده آمریکایی در این خصوص میگوید: «مجلس نباید به یک لایجه زیرساختی رای دهد مگر اینکه این طرح با زبان بسیار واضح همهچیز را مشخص کرده باشد و در عین حال بداند که ۵۰ سناتور از آن حمایت میکنند.»
این شرایط نبرد ارادهها را در کنگره بین دموکراتهای میانهرو که میخواهند لایحه زیرساختهای دوحزبی هرچه سریعتر به تصویب برسد و نمایندگان مترقی که به سختی به این طرح رای میدهند به راه میاندازد. ضمن اینکه در روزهای آینده مبارزات جدی میان طرفین این ایده در حالی برگزار میشود که جو بایدن خود در واشنگتن حاضر نخواهد بود.
جو بایدن پیش از ترک آمریکا در گفتگو با نمایندگان آمریکایی گفت: «من به کمک شما و به رای شما نیاز دارم. فکر نمیکنم زیادهروی باشد اگر بگوییم که سرنوشت اکثریت مجلس نمایندگان و سنا (دموکراتها) و همچنین ریاست جمهوری من بر اساس آنچه که در هفته آینده اتفاق میافتد تعیین میشود.»
رئيس جمهوری آمریکا با وعده کاهش نابرابری فزاینده و همچنین کاهش هزینههای آموزشی و اجتماعی از طریق تامین منابع از سوی شرکتها و افراد ثروتمند نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شد. آقای بایدن امیدوار بود قبل از نشست رم در این خصوص به توافق برسد تا بتواند مالیات جهانی را در کنفرانش آب و هوا در گلاسگو مطرح کند. جایی که رئيس جمهوی آمریکا امیدوار است پیامی مبنی بر بازگشت این کشور در مبارزه با تغییرات اقلیمی به جهان صادر کند.
بایدن در بخش دیگری از صحبتهایش خطاب به قانونگذاران آمریکایی مدعی شد تصویب این طرح باعث بهبود وضعیت زندگی میلیونها آمریکایی خواهد شد. او همچنین اشاره کرد که این لایحه زیرساختی دو حزبی را با الگوبرداری از دستاوردهای فرانکلین روزولت و لیندون جانسون معرفی کرده است. دو رئيس جمهوری که از محبوبیت ویژهای نزد جامعه آمریکا برخوردار بودهاند.
برخی از نمایندگان آمریکایی گفتهاند که منابع مالی این طرح به صورت مشخص تعیین نشده است. هرچند مقامهای دولت آمریکا میگویند که با افزایش مالیات بر درآمد افراد و شرکتهایی که درآمد بالایی دارند بخش مهمی از این طرح قابل اجرا خواهد بود. این طرح با مخالفت شدید جمهوریخواهان رو به رو بوده است اما در عین حال حتی دموکراتها هم به صورت کامل با این طرح موافق نیستند و همین کار را برای تصویب نهایی آن با دشواریهای زیادی رو به رو کرده است.