سه نامزد شاکی این پرونده میگویند که مجبور شدهاند از مسابقه کناره گیری کنند زیرا در مکانهای عمومی سیگار میکشند، قدشان به اندازه کافی بلند نیست و عکسهایی برهنه گرفتهاند.
یک انجمن فرانسوی مدافع حقوق زنان به نام «Osez le feminisme» به همراه سه تن از نامزدهای رقابت دختر شایسته فرانسه که از فهرست شرکت کنندگان آن حذف شدهاند، از برگزارکنندگان این رقابت سالانه همچنین شرکتی که مسئولیت پخش تلویزیونی آن را برعهده دارد، به دلیل اعمال تبعیض در تعیین معیارهای شرکت در این رقابت، شکایت کردهاند.
آلیسا اهرباره، رئیس این انجمن میگوید: «با وجود اعتراضاتی که هرساله علیه این رقابت به دلیل معیارهای جنسیت زدهاش برپا میشود، هیچ چیزی تغییر نکرده است. تلاش برای افزایش آگاهیها دیگر کافیست و ما تصمیم گرفتیم که از ابزارهای قانونی برای پیشبرد اهداف زنان استفاده کنیم.»
شاکیان استدلال میکنند که سازمان دهندگان این رقابت، شرکت کنندگان را ملزم میکنند حتی در خارج از فضای تمرین یا ضبط برنامه برای این مسابقه نیز، در اقدامی برخلاف قانون کار فرانسه، همچنان به محدودیتهایی که برای شرکت کنندگان وضع شده پایبند باشند.
از جمله اینکه این دختران باید از نوشیدن الکل یا مصرف مواد غیرقانونی در مکانهای عمومی خودداری کنند و به طور کلی به گونهای رفتار کنند که «خلاف اخلاق، نظم عمومی یا روح یک مسابقه بر اساس ارزشهای وقار و زیبایی» نباشد.
نامزدهای این رقابت همچنین باید بیش از ۱.۷۰ متر قد داشته باشند، مجرد باشند و «معرف زیبایی» باشند یعنی در سطح بدنشان خالکوبی وجود نداشته باشد یا اینکه بدنشان را سوراخ نکرده باشند.
عدم رعایت این استانداردها به معنای رد صلاحیت آنها از سوی برگزار کنندگان مسابقه است.
سه نامزد شاکی این رقابت نیز میگویند که مجبور شدهاند از مسابقه کناره گیری کنند زیرا در مکانهای عمومی سیگار میکشند، قدشان به اندازه کافی بلند نیست و عکسهای برهنه گرفتهاند.
وکیل انجمن Osez le feminisme نیز میگوید که قانون کار فرانسه شرکتها را از تبعیض بر اساس «اخلاق، سن، وضعیت خانوادگی یا مشخصات ظاهری» منع میکند.
اکنون پرسش حقوقی مهم این است که آیا قضات دادگاهی که مسئولیت رسیدگ به این شکایت را برعهده دارند، شرکت کنندگان در مسابقات زیبایی فرانسه را به عنوان «شاغلان» سازمان برگزارکننده این مسابقه و شرکت تلویزیونی مربوطه به رسمیت میشناسند یا این دختران را تنها «داوطلب» شرکت در مسابقه میدانند.
اگرچه دختران شرکت کننده در این مسابقه قرارداد کاری امضا نمیکنند، اما در قبال فعالیتهایشان هدایایی دریافت می کنند.
شاکیان این پرونده همچنین به یک حکم قضایی که در سال ۲۰۱۳ صادر شد اشاره دارند که در پی شکایت یکی از شرکت کنندگان در مسابقه زیبایی «مردان» به دلایل مشابه صادر شده بود.
شورای عالی برابری جنسیتی در فرانسه (HCE) که وظیفه مشاوره به دولت را بر عهده دارد، پیش از این در سال ۲۰۱۹ میلادی، مسابقه دختر شایسته فرانسه را یک «کاریکاتور قدیمی» توصیف کرده بود.
با این وجود این مسابقه همچنان در فرانسه از محبوبیت بالایی برخوردار است و در سال ۲۰۲۰ میلادی نزدیک به ۹ میلیون نفر از طریق تلویزیونهایشان تماشاگر رقابت دختران در شب مراسم نهایی بودند.
قرار است امسال نیز مسابقه انتخاب دختر شایسته فرانسه روز ۱۱ دسامبر برگزار شود.