جانسون: تولید انرژی در بریتانیا تا سال ۲۰۳۵ صد درصد سبز میشود

نخست وزیر بریتانیا میگوید که کشورش قصد دارد فرایند تولید انرژی را تا اواسط دهه آینده میلادی به صورت کامل به استفاده از منابع تجدید پذیر محدود کند.
بوریس جانسون روز دوشنبه در گفتگویی تلویزیونی ضمن اعلام این مطب تصریح کرد که بریتانیا میخواهد تا سال ۲۰۳۵ بدون استفاده از سوختهای فسیلی انرژی الکتریسیته تولید کند.
آقای جانسون در حالی از سیاستهای تازه کشورش در بخش انرژی پرده برداشته که بریتانیا در حال حاضر همچون اغلب کشورهای اروپایی با معضل افزایش قیمت گاز روبرو است.
وی در گفتگوی تلویزیونی خود تاکید کرد: «با توجه به آنچه میتوانیم به لطف منابع تجدیدپزیر، بواسطه جذب و ذخیره کربن و با هیدروژن انجام دهیم به نظر میآید که به طور بالقوه قادر خواهیم بود تا سال ۲۰۳۵ به صورت کامل انرژی پاک تولید کنیم.»
نخست وزیر بریتانیا در ادامه یادآور شد: «مزیت چنین طرحی این است که بریتانیا برای نخستین بار به واردات سوخت وهیدروکربن از خارج وابسته نخواهد بود و این امر در راستای منافع مصرف کنندگان است که همواره با توجه به نوسانات قیمت نفت دچار مشکل و دردسر میشوند.»
به گفته آقای جانسون با اجرای این طرح مصرف کننده به روش پاک تولید الکتریسیته متکی خواهد بود، شیوهای که همچنین به این کشور برای کاهش هزینهها در تامین انرژی کمک خواهد کرد.
این چشمانداز در حالی مطرح میشود که آقای جانسون از هم اکنون خود را برای میزبانی از اجلاس تعیین کننده آب و هوایی گلاسکو در ماه آینده آماده میکند.
بریتانیا همانند اغلب کشورهای توسعه یافته زیر فشار سازمان ملل و پیمانهای اقلیمی برای کاهش استفاده از سوختهای فسیلی در تولید انرژی و کربنزدایی از اقتصاد است تا از این طریق مسیر جدیدی جهت تامین انرژی پیش روی بشریت قرار گیرد و به تبع آن از تبعات فاجعهبار گرمایش زمین کاسته شود.
بریتانیا پیشتر متعهد شده بود که به عنوان بخشی از سیاستهای زیست محیطی خود در جهت کربنزدایی از سیستمها حمل و نقل، فروش کلیه وسایل نقلیه جادهایِ آلاینده را تا سال ۲۰۴۰ متوقف کند.
بریتانیا همچنین در سالهای اخیر بواسطه موقعیت جغرافیایی خود به یکی از تولید کنندگان اصلی انرژی الکتریسیته از طریق توربینهای بادیِ دریایی تبدیل شده است.
اشاره بوریس جانسون بر سبز شدن فرایند تولید انرژی در کشورش از سوی دیگر با افزایش چشمگیر بهای گاز در اغلب نقاط جهان از جمله اروپا همزمان شده است؛ این شرایط سبب شده تا تبعات این افزایش در قبضهای انرژی مصرف کنندگان بریتانیایی نمود داشته باشد و بر نگرانیها در خصوص بالارفتن قابل ملاحظه هزینه زندگی در زمستان پیش رو بیافزاید.
پتانسیل موجود در بریتانیا برای حرکت به سمت فناوری سبز جهت کاهش وابستگی به گاز طبیعی و حذف سوختهای فسیلی از فرایند تولید انرژی در حالی از سوی نخست وزیر بریتانیا مورد تاکید قرار گرفته که وی در حال حاضر زیر فشار انبوهی از مشکلات و چالشهای مرتبط با همهگیری بیماری کووید۱۹ و تبعات ناشی از برکسیت قرار دارد.
بوریس جانسون همچنین پیشتر در گفتگو با نشریه تایمز گفته بود که بریتانیا باید جایگاه خود در تامین انرژی از طریق فناوری هستهای را حفظ و راکتورهای قدمی خود را نوسازی کند.
انرژی هسته ای حدود ۲۰ درصد برق بریتانیا را تامین می کند و دولت می خواهد این سهم را تا سال ۲۰۵۰ میلادی، زمان وعده داده شده برای خنثی سازی کربن، حفظ کند.