افتتاح سفارت اسرائیل در بحرین؛ واکنش تهران به سفر یائیر لاپید به منطقه

سفارت اسرائیل در پایتخت بحرین روز پنجشنبه بطور رسمی با حضور یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل افتتاح شد.
این مراسم یکسال پس از آن برگزار شد که منامه و تلآویو بر سر عادی سازی روابط دیپلماتیک به توافق رسیدند. آقای لاپید در جریان این مراسم، ضمن آرزوی صلح و رفاه برای مردم هر دو کشور، به زبان عبری اعلام کرد که «اسرائیل امروز یک گام بزرگ و تاریخی در خلیج فارس برداشت».
سفارت اسرائیل در شهر منامه، در طبقه ۲۹ مرکز تجارت جهانی بحرین واقع شده و گفته میشود که ایتان نائیه، دیپلمات کهنهکار این کشور نیز به عنوان اولین سفیر اسرائیل در بحرین برگزیده شده است؛ این انتصاب هنوز بطور رسمی اعلام نشده است.
سفارت بحرین در اسرائیل نیز در ماه سپتامبر رسما کار خود را آغاز کرد.
توافق برای برقراری روابط دیپلماتیک با بحرین، بخشی از توافقنامه ابراهیم با میانجیگری ایالات متحده آمریکا بود که منجر به عادی سازی روابط میان اسرائیل با امارات عربی متحده، سودان و مراکش نیز شد.
روز پنجشنبه همچنین یائیر لاپید به همراه عبداللطیف رشید الزیانی، وزیر خارجه بحرین از پایگاه دریایی ایالات متحده در بحرین بازدید و با دریادار برد کوپر، فرمانده نیروی دریایی آمریکا در منطقه گفتگو کرد.
آقای لاپید پس از این بازدید در صفحه توییتر خود نوشت: «اسرائیل، بحرین و ایالات متحده دارای یک چشمانداز مشترک در موضوع آزادی و جهان آزاد هستند. تحقق رشد اقتصادی و داشتن یک جهان به هم پیوسته، با برقراری امنیت و داشتن خطوط حمل و نقل رایگان و ایمن ممکن است. اینها نیز از طریق ائتلافهای قوی تضمین میشوند.»
یائیر لاپید همچنین در جریان این سفر با حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین دیدار کرد. دیدار آنها که در کاخ سلطنتی انجام شد، اولین ملاقات عمومی پادشاه بحرین با یک مقام اسرائیلی محسوب میشد.
او در کنار گشایش رسمی سفارت اسرائیل، موافقتنامههای متعددی در موضوعاتی همچون آب، محیط زیست و ورزش با دولت بحرین امضا کرد.
ایران سفر لاپید به بحرین را محکوم کرد
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه عادی سازی روابط بحرین با اسرائیل و اقدام مقامات بحرین در استقبال از یائیر لاپید را «خفت بار»، «حقیرانه» و «خلاف خواست و رای» مردم بحرین خواند و هرگونه زمینه سازی برای تثبیت حضور اسرائیل در منطقه را «در راستای تنشزایی و ناامنی بیشتر» دانست.
خطیب زاده همچنین اعلام کرد: «این گونه اقدامات موجب مشروعیت افزایی رژیم صهیونیستی نخواهد شد و تاثیری نیز بر آرمان آزادی قدس شریف به عنوان قبله اول مسلمین جهان ندارد.»
او رویداد اخیر را یک «لکه ننگ» در دامان حکام بحرین دانست که پاک نخواهد شد و افزود که مردم منطقه همچنان «مخالف» روند عادی سازی روابط با اسرائیل هستند.