NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

آیا نماینده طالبان و کودتاچیان میانماری در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی می‌کنند؟

مجمع عمومی سازمان ملل متحد
مجمع عمومی سازمان ملل متحد Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

شاهین روز چهارشنبه به آسوشیتدپرس گفته بود: «ما همه الزامات مورد نیاز برای به رسمیت شناخته شدن به عنوان یک دولت را داریم. بنابراین امیدواریم سازمان ملل به‌عنوان یک نهاد جهانی بی‌طرف، دولت فعلی افغانستان را به رسمیت بشناسد.»

آگهی

تقریبا مشخص است که حاکمان طالبان نمی‌توانند در نشست امسال رهبران جهان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کنند. از سوی دیگر نماینده دولت ساقط شده آنگ سان سوچی در میانمار نیز از فهرست سخنرانان روز دوشنبه سازمان ملل حذف شد.

طالبان اعتبار نامه سفیر دولت سابق افغانستان را به چالش کشیده و خواستار حضور نماینده‌اش در مجمع عمومی سازمان ملل شده است. مجمع عمومی از سه‌شنبه گذشته آغاز و روز دوشنبه آینده به پایان می‌رسد و نماینده افغانستان جزو آخرین سخنرانان است.

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل گفت که غلام ایساکزی، سفیر فعلی افغانستان در سازمان ملل است. وی در دولت اشرف غنی، رئیس جمهوری سابق به این سمت منصوب شده بود.

دلیل اصلی که نماینده دولت غنی سخنرانی می‌کند، این است که کمیته مجمع عمومی که درباره اعتبارنامه‌ها تصمیم گیری می‌کند نشستی نداشتند و بعید به نظر می‌رسد که آخر هفته تشکیل جلسه دهند.

مونیکا گرایلی، سخنگوی مجمع عمومی روز چهارشنبه گفته بود که این کمیته ۹ نفره معمولا در ماه نوامبر تشکیل جلسه می‌دهد و در زمان مقتضی حکم صادر می‌کند.

طالبان که ماه گذشته با پیشروی‌های سریع توانستند بر افغانستان مسلط شوند می‌گویند که آن‌ها اکنون مسئول هستند و حق تعیین سفیر دارند.

امیر خان متقی، وزیر خارجه طالبان در نامه‌ای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد گفت که غنی از ۱۵ اوت برکنار شده و کشورهای جهان دیگر او را به‌عنوان رئیس جمهور به رسمیت نمی‌شناسند.

متقی تاکید کرد که ایساکزی دیگر نماینده افغانستان نیست و طالبان محمد سهیل شاهین را به‌عنوان نماینده دائم خود معرفی می‌کند. وی در جریان مذاکرات صلح در قطر سخنگوی طالبان بود.

ما همه الزامات مورد نیاز برای به رسمیت شناخته شدن به عنوان یک دولت را داریم. بنابراین امیدواریم سازمان ملل به‌عنوان یک نهاد جهانی بی‌طرف، دولت فعلی افغانستان را به رسمیت بشناسد.
محمد سهیل شاهین

شاهین روز چهارشنبه به آسوشیتدپرس گفته بود: «ما همه الزامات مورد نیاز برای به رسمیت شناخته شدن به عنوان یک دولت را داریم. بنابراین امیدواریم سازمان ملل به‌عنوان یک نهاد جهانی بی‌طرف، دولت فعلی افغانستان را به رسمیت بشناسد.»

هنگامی که طالبان آخرین بار در سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ بر افغانستان حکومت می‌کرد، سازمان ملل از به رسمیت شناختن دولت آن‌ها خودداری کرد و در عوض کرسی افغانستان را به دولت برهان‌الدین ربانی واگذار کرد.

طالبان گفته‌اند که برای بازسازی این کشور جنگ زده نیازمند به رسمیت شناخته شدن و کمک‌های مالی هستند.

طبق گزارش آسوشیتدپرس، اعضای کمیته‌ای که اعتبارنامه کشورها را بررسی می‌کنند شامل کشورهای ایالات متحده، روسیه، چین، باهاما، بوتان، شیلی، نامیبیا، سیرالئون و سوئد هستند.

یک مقام وزارت خارجه ایالات متحده در اوایل هفته جاری گفته بود که بررسی کمیته «مدتی طول می‌کشد.»

بنابراین به نظر می‌رسد طالبان باید منتظر بمانند و ایساکزی درباره کشوری صحبت کند که در آن رئیس جمهور بدون جنگ فرار کرده است.

نماینده دولت سوچی از فهرست سخنرانان حذف شد

از سوی دیگر سخنگوی سازمان ملل درباره میانمار نیز گفت که قرار نیست نماینده‌ای از این کشور در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کند.

آگهی

استفان دوجاریک روز جمعه گفت: «در حال حاضر میانمار سخنرانی نمی‌کند.»

کیوا مو تو، سفیر فعلی میانمار در سازمان ملل از سوی دولت آنگ سان سوچی منصوب شده است و قرار بود روز دوشنبه در آخرین روز مجمع سخنرانی کند. اما دیپلمات‌های گفتند چین، روسیه و ایالات متحده به تفاهم رسیده‌اند که مسکو و پکن با ماندن کیوا مو تون در مقر سازمان ملل تا زمانی که وی در جلسات اصلی سخنرانی نمی‌کند مخالفت نکنند.

کیوا مو به رویترز گفت: «من از فهرست سخنرانان خارج شدم و در مجمع عمومی شرکت صحبت نمی‌کنم». وی تاکید کرد که از توافق بین برخی از اعضای کمیته اعتبارنامه سازمان ملل شامل روسیه، چین و ایالات متحده اطلاع دارد.

میانمار از زمان کودتای نظامیان علیه دولت آنگ سان سوچی از سوی ارتش این کشور در ماه فوریه گذشته دچار بحران است و شورش‌های سراسری در میانمار رخ داده است.

آگهی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

آخرین میخ طالبان بر تابوت زنان در «زندانی به نام افغانستان»؛ هیچ کس کاری نمی‌کند، همه سکوت کرده‌اند

نبرد با نمادهای غربی؛ نوشابه‌های انرژی‌زا چگونه طالبان را شکست داد؟

سقوط و افول افغانستان از زبان «آخرین ژنرال افغان که با فرار اشرف غنی از کابل با طالبان جنگید»