ایلان ماسک، بنیانگذار تسلا، جو بایدن رئیسجمهور آمریکا را به دلیل عدم تمجید از ماموریت تاریخی شرکت اسپیسایکس در اعزام فضانوردان به مدار زمین مورد تمسخر قرار داد.
ایلان ماسک، بنیانگذار تسلا، جو بایدن رئیسجمهور آمریکا را به دلیل عدم تمجید از ماموریت شرکت اسپیسایکس در اعزام فضانوردان آماتور به مدار زمین مورد تمسخر قرار داد.
طعنه آقای ماسک به جو بایدن پس از آن صورت گرفت که یکی از مخاطبان ایلان ماسک در شبکه اجتماعی توییتر از او پرسید: «رئیسجمهور ایالات متحده حتی نخواسته ۴ فضانورد آمریکایی را که به جمعآوری صدها میلیون دلار برای بیمارستان سنتجود کمک کردهاند، به رسمیت بشناسد. نظر شما درباره چرایی این کار چیست؟».
مالک شرکت تسلا در جواب او نوشت: «او هنوز خواب است.»
ایلان ماسک پیشتر گفته بود ترجیح میدهد از سیاست دوری کند، با این حال اظهارات روز یکشنبه او که یادآور انتقادات دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق آمریکا بود، نشان دادن که وی از کاخ سفید ناراضی است. آقای ترامپ پیشتر در جریان کارزارهای انتخاباتیاش در سال ۲۰۲۰ از جو بایدن با عنوان «جو خوابالو» یاد میکرد.
نخستین گروه از چهار فضانورد آماتور که روز چهارشنبه با فضاپیمای شرکت اسپیس ایکس عازم مدار زمین شده بودند روز یکشنبه با موفقیت به زمین بازگشتند. این اولین پرواز فضایی با خدمه غیرحرفهای بود.
یکی از اهداف این ماموریت جمعآوری ۲۰۰ میلیون دلار برای بیمارستان کودکان سنتجود مطرح شده بود و تا روز شنبه برگزارکنندگان توانسته بودند ۱۶۰ میلیون دلار برای آن جمع کنند. ایلان ماسک در مراسم جشن موفقیت بازگشت فضانوردان اعلام کرد شخصا ۵۰ میلیون دلار به این اقدام خیریه کمک خواهد کرد تا پول جمعآوری شده در این کارزار به ۲۱۰ میلیون دلار برسد.
سکوت جو بایدن نسبت به این رخداد در حالی بود که مقامات ارشد سازمان فضایی آمریکا ناسا این موفقیت را پیشتر تبریک گفته بودند.
شرکت اسپیسایکس به طور کلی رابطه خوبی با دولت فدرال آمریکا دارد. برای مثال ناسا پیشتر قرارداد ۲.۸۹ میلیارد دلاری ساخت فضاپیمای بعدیاش برای فرود بر روی کره ماه را به اسپیسایکس واگذار کرده بود. با این حال همزمان اسپیسایکس در پی اتهاماتی مبنی بر تبعیض تابعیتی علیه متقاضیان کار، پروندهای باز در وزارت دادگستری آمریکا دارد.
از سوی دیگر ایلان ماسک یکی از منتقدان تصمیمات جدید جو بایدن در خصوص سیاستهای کلی پیرامون خودروهای برقی به شمار میرود.
پس از آنکه دولت جو بایدن پیشنهاد کرده بود به خریداران وسائل نقلیه سبک و برقی ساخت داخل اتحادیه اروپا ۴۵۰۰ دلار سوبسید داده شود، مدیرعامل تسلا گفته بود این طرح توسط لابیهای خودرویی نظیر فورد نوشته شده است.
تسلا تنها خودروساز بزرگ ایالات متحده است که کارخانههای عظیم تولید و مونتاژش در خاک آمریکا و خارج از اتحادیه اروپا قرار دارد.